Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİR SENARYO : Bir sabah uyandığınızda evin iyice soğuduğunu, kaloriferin çalışmadığını, buzdolabının ışığının yanmadığını ve yiyeceklerin bozulmaya başladığını.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİR SENARYO : Bir sabah uyandığınızda evin iyice soğuduğunu, kaloriferin çalışmadığını, buzdolabının ışığının yanmadığını ve yiyeceklerin bozulmaya başladığını."— Sunum transkripti:

1

2 BİR SENARYO : Bir sabah uyandığınızda evin iyice soğuduğunu, kaloriferin çalışmadığını, buzdolabının ışığının yanmadığını ve yiyeceklerin bozulmaya başladığını fark ediyorsunuz. " Arızalandı mı acaba? " diye düşünüyorsunuz.. Kapıcının zile basıp, kaç ekmek alacağını sorması gerekirdi. Yoksa zil de mi çalmıyor diye merak ederken elektriklerin kesildiğini anlıyorsunuz. Elektrik arızasını bildirmek için telefona sarılıyorsunuz. Hiç ses yok !. O da çalışmıyor. Anlaşılan santralın da enerjisi kesilmiş.. Arabanıza binip işe gitmek istiyorsunuz. Araba da çalışmıyor.Çünkü benzini yok.. 100 m ilerdeki benzin istasyonuna elinizde bidonla gidiyorsunuz. Fakat o da ne ! kocaman bir yazı var: “Benzin satamıyoruz. Pompaları çalıştıracak elektrik de yok, satacak benzin de yok “…. Çünkü artık hepsi bitti !.........

3 Ekonomik üretimin ana unsuru olan ve hayat kalitemizi iyileştiren enerjinin kullanımından vazgeçemeyeceğimize göre ; ENERJİYİ VERİMLİ KULLANALIM…

4 NEDİR BU ENERJİ?

5 Bir cismi bir yerden bir yere götürmek için harcanan güçtür. Farkında olduğumuz ya da olmadığımız tüm şeylerin oluşumunda olmazsa olmaz şeydir. İş yapabilme yeteneğidir. Herhangi bir iş veya ısıdır. Yaşatmak demektir.

6 NEDİR BU ENERJİ?

7 İnsan hayatının yaşam standartlarını en uygun seviyeye ulaştırdığı güçtür. Hayat kaynağıdır. Tüketebildiğimiz her şeydir.

8 NEDİR BU ENERJİ?

9 Bir işin, bir üretimin gerçekleşmesi için gerekli olan madde, katalizördür. İnsanoğlunun yaşamını sürdürebilmesi için kullandığı veya kullanmak zorunda olduğu doğadan direk olarak ya da türeterek kullandığı kaynaktır. Bir potansiyeldir.

10 NEDİR BU ENERJİ?

11 Portakal suyudur….

12 ESKİ BİR KIZILDERİLİ ATASÖZÜ DER Kİ; BİZ BU DÜNYAYI, ATALARIMIZDAN MİRAS DEĞİL, ÇOCUKLARIMIZDAN ÖDÜNÇ ALDIK !!!

13 Verimlilik Kalkınmanın itici gücüdür. Elde edilen ürün ve hizmetin kalitesini yükseltme, çevreyi koruma, çalışma koşullarını iyileştirme ve üretim miktarını artırma çabaları sonucunda kalkınmanın, kalkınmış ülke veya toplum olmanın ölçütlerinden birisi olarak tanımlanabilir.

14 VE YİNE ESKİ BİR KIZILDERİLİ ATASÖZÜ DER Kİ; EN SON NEHİR ZEHİRLENDİĞİNDE, EN SON BALIK AVLANDIĞINDA, VE EN SON AĞAÇ KESİLDİĞİNDE, SİZ BEYAZ İNSANLAR PARANIN YENECEK BİR ŞEY OLMADIĞINI ANLAYACAKSINIZ !!!

15 BOL VERİMLİ GÜNLER DİLEĞİ İLE… ENERJİNİ VERİMLİ KULLAN…

16 HAZIRLAYAN Takip ve Koordinasyon Daire Başkanlığı GÜLSÜN ELİBOL END.YÜK.MÜH. ENERJİ YÖNETİCİSİ


"BİR SENARYO : Bir sabah uyandığınızda evin iyice soğuduğunu, kaloriferin çalışmadığını, buzdolabının ışığının yanmadığını ve yiyeceklerin bozulmaya başladığını." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları