Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Referans Hekim İl Sorumlusu TÜİK Bölge Sorumlusu SORUMLULUKLARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Referans Hekim İl Sorumlusu TÜİK Bölge Sorumlusu SORUMLULUKLARI."— Sunum transkripti:

1 Referans Hekim İl Sorumlusu TÜİK Bölge Sorumlusu SORUMLULUKLARI

2  Referans hekim, kendi kurumundaki hekim tarafından doldurulan ve kurum onayı alınan belgenin 1. ve 3. nüshalarını teslim alır. Referans hekim belgenin sadece 1. nüshasını istatistik amaçlı kontrol ettikten sonra ilgili hekimden eksik ya da hatalı bölümlerin düzeltilmesini sağlayacaktır. Düzeltmeler sadece 1. nüshada yapılacaktır. SAĞLIK KURUMU REFERANS HEKİM

3 Sağlık kurumundaki referans hekim tarafından, ölüm belgesinin 1. nüshası ölüm belgesinin doldurulduğu ayı takip eden ayın ilk haftası resmi yazı ile İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilir. İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki sorumlu hekim de aynı ayın 3. haftasında Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürlüğü’ne iletilmesinden sorumludur. Eğer referans hekim sağlık ocağındaki referans hekim ise, 1. nüshası ölüm belgesinin doldurulduğu ayı takip eden ayın ilk haftası resmi yazı ile İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilmek üzere bağlı olduğu Sağlık Grup Başkanlığı’na gönderilir. Sağlık Grup Başkanlığı da resmi yazı ile Ölüm belgesini, aynı ayın 2. haftasında İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderir. İl Sağlık Müdürlüğü’nün sorumlu hekimi de aynı ayın 3. haftasında Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürlüğü’ne iletilmesinden sorumludur. 3. nüshası ise referans hekim/ilgili birim tarafından muhafaza edilecektir. SAĞLIK KURUMU REFERANS HEKİM (devam)

4 İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki il sorumlusu ölüm belgesini dolduran hekim ve kurumlar ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürlüğü arasında köprü görevi görmektedir. Belgelerin zamanında dolaşımını sağlamakla yükümlüdür. Belgelerin tesliminin gecikmesi durumunda ilgili kişi ve sağlık kurumlarından belgelerin teminini sağlar. İL SORUMLUSU

5 İlgili kurumlardan ölüm belgesinin doldurulduğu ayı takip eden ayın ilk haftası teslim alınan ölüm belgesinin 1. nüshası kontrol edildikten sonra küçük eksiklik durumunda ilgili hekimle iletişim kurarak, büyük çapta eksiklik durumunda ise sağlık kurumundaki referans hekimle iletişim kurarak hatanın giderilmesini sağlayacaktır. İL SORUMLUSU (devam)

6 Daha sonra aynı ayın 3. haftası bulunduğu ilden sorumlu olan Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürlüğü’ne resmi yazı ile iletir. Sorumluluk alanına giren ilde ölüm belgesini doldurmakla yükümlü olan hekim ve kurumlar ile TÜİK Bölge Müdürlüğü’nde sorumlu kişilerin iletişim bilgilerini elinde bulundurup sürekli güncel tutmakla yükümlüdür. İL SORUMLUSU (devam)

7 İl sorumlusu ile sürekli iletişim halinde çalışır ve kendi bölgesindeki hekimlerin iletişim bilgilerini güncel tutar Konuyla ilgili Merkezden iletilen açıklamaları Sağlık Kurumu Referans kişi ile İl sorumlusuna iletilmesini ve gerekli olan koordinasyonu sağlar. Uygulama sırasında çıkan aksaklıkları ilgili kişiler ile irtibat kurarak çözümler. Çözümlenmeyen konuları Merkeze iletir. TÜİK SORUMLUSU

8 TÜİK Bölge Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüğü’nden ayın 3. haftası teslim alınan belge kontrol edilir ve eksiklik durumunda ilgili hekimle iletişim kurularak hatalar giderilir. Ölüm bölgesinin H bölümü hariç diğer bölümlerin veri girişini en geç takip eden ayın sonunda bitirmekle ve tutarlık kontrolünü yapmakla sorumludur. TÜİK SORUMLUSU (devam)

9  Aylık özet tablolar hazırlar (derlenen ölüm belgesi sayısı; il, ilçe, hastane, sağlık ocağı, aile hekimliği vb. ayırımında) Bununla ilgili tablo daha sonra bölgelere gönderilecektir. Veri girişi yapılan tüm belgeler veri girişi tamamlandıktan sonra Merkeze gönderilir. TÜİK SORUMLUSU (devam)

10 Katıldığınız ve dinlediğiniz için teşekkürler


"Referans Hekim İl Sorumlusu TÜİK Bölge Sorumlusu SORUMLULUKLARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları