Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HÜKÜMET POLİTİKALARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HÜKÜMET POLİTİKALARI."— Sunum transkripti:

1 HÜKÜMET POLİTİKALARI

2 Hastane düzeyinde kontrol programları
Her hastanenin bir Tedavi Komitesi (TK) oluşturması gereklidir. TK milli antibiyotik kullanım önerilerine uyum içinde bir lokal antibiyotik politikası geliştirmelidir. Bu komitenin multi-disipliner olması sağlanmalıdır ve bu komite antibiyotik kullanım politikasının uygulanmasını takip etmelidir. Oluşturulan antibiyotik politikaları her yıl yeniden gözden geçirilerek güncellenmelidir. Politikalar gözden geçirilirken komitenin kendisi ve uygulamaları birlikte değerlendirilmelidir. Hastane düzeyinde antibiyotik yönetimi Her hastane antibiyotik yönetimi için multidisipliner bir Antibiyotik Komitesi (AK) oluşturulmalı ve bir program geliştirmelidir. Bu komite ülke politikalarına uyum içinde hastane antibiyotik politikasını geliştirilmelidir. Bu politikalar AK tarafından yürütülmelidir. Oluşturulan antibiyotik politikaları her yıl yeniden gözden geçirilerek güncellenmelidir. Politikalar gözden geçirilirken komitenin kendisi ve uygulamaları da birlikte değerlendirilmelidir.

3 Antibiyotik kullanımında üç seviyeli bir uygulama önerilmektedir:
1- İlk seçenek antibiyotikler bütün doktorlar tarafından yazılabilmelidir. 2- Kısıtlanmış antibiyotikler çoklu dirençli patojenlerin, polimikrobiyal infeksiyonların ve bazı özel hastaların tedavisinde klinik sorumlusunun veya komitenin onayı ile kullanılmalıdır. 3- Rezerve antibiyotikler ise hayatı tehdit eden ve/veya direnç gelişimine yol açtığı bilinen infeksiyonların tedavisinde EH uzmanının/komitenin onayı ile kullanılmalıdırlar. Bilgisayar sistemlerinin gelişmesiyle antibiyotiklerin daha doğru Kullanılmasına yardım edecek programlar uygulamaya girmiş bulunmaktadır. Geliştirilen ‘antibiyotik başlatma’ ve ‘otomatik durdurma formu’ ile gereksiz antibiyotik kullanımı azaltılabilmektedir. Gelecekte bu tarz programlar daha yoğun ve yaygın kullanılabilecektir. Antibiyotik kullanımını multidisipliner olarak takip etmek başarının en önemli şartlarından biridir.

4 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ
1999 yılında kurulmuştur. 2002 yılında antibiyotiklerin bilinçli kullanımı ile ilgili çalışmalar başlatıldı. 2003 yılında Antibiyotik Kontrolü çalışma grubu kuruldu. 2003 yılında kısıtlı antibiyotikler için düzenleme başlatıldı. 2003 yılı sonundan itibaren tüm kliniklerde «Antibiyotik Kullanım Klavuzu» kullanılmaya başlandı.

5 ANTİBİYOTİK KULLANIMI ÇALIŞMA GRUBU
Temizlik Grubu Mutfak – Çamaşırhane Grubu Tıbbi Atık Grubu İnşaat Grubu EĞİTİM GRUBU DEZENFEKSİYON VE STERİLİZASYON GRUBU Çalışan Sağlığı Grubu

6

7

8

9


"HÜKÜMET POLİTİKALARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları