Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERİKLİ SU SÜRÜCÜ SEMİNERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERİKLİ SU SÜRÜCÜ SEMİNERİ"— Sunum transkripti:

1 ERİKLİ SU SÜRÜCÜ SEMİNERİ
GÜNAYDIN…

2 BAŞLARKEN ARAÇ SÜRMEK SADECE ARACI VİTESE ATARAK GİDECEGİMİZ YERE GİTMEK DEGİLDİR. ÖNEMLİ OLAN 2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFİK KANUNUNDA BELİRTİLEN KURAL VE KAİDELERE UYARAK BAŞTA İNSANLARIN CAN VE MAL GÜVENLİGİNİ SAGLAYARAK ARAÇ KULLANMAKTIR.

3 . TRAFİK KURALLARINA UYMAK BİR KÜLTÜR VE AHLAK KURALLARIDIR.
HER SÜRÜCÜ AYNI ZAMANDA BİR YAYADIR. YAYA İKEN SÜRÜCÜLERDEN SAYGI BEKLİYORSAK, SÜRÜCÜ İKEN ÖNCE O SAYGIYI BİZLER GÖSTERMELİYİZ.

4 . ANTALYA İLİMİZDE ÖNCE YAYA PROJESİ UYGULANMAKTADIR.

5 TÜRKİYENİN EN DEGERLİ SULARINDAN OLAN ERİKLİ SUYUN SÜRÜCÜLERİ
ANTALYA İLİMİZİN ŞEHİR MERKEZİ İÇERİSİNE YAPACAGINIZ YÜK NAKİLLERİNDE UYULMASI GEREKEN SAATLER VARDIR. BU SAATLER; SABAH İLE ARASI ÖGLEN İLE ARASI AKŞAM İLE ARASI ŞEHİR MERKEZİNE GİRİŞLER SERBESTTİR.

6 . BU SAATLER MERKEZ GİRİŞLERİNDE DE ÖZELLİKLE TRAFİK İŞARET LEVHALARI İLE BELİRTİLMEKTEDİR. UYULMAMASI DURUMUNDA SÜRÜCÜ BELGELERİNİZDEN 15 CEZA PUANI DÜŞMEKTEDİR. LÜTFEN BU KURALLARA UYALIM.

7 KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU MADDE 31
SÜRÜCÜLERİN KULLNADIKLARI ARAÇLARDAN KAMYON, OTOBÜS VE ÇEKİCİ OLANLAR ARAÇLARINDA TAKOGRAF BULUNDURMAK, KULLANMAK VE KULLANILIR DURUMDA BULUNDURMAK ZORUNDADIR.

8 KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU MADDE 31
TAŞIMACILIK FAALİYETİNİZ YÜK OLDUGUNDAN VE KULLANDIGINIZ ARAÇLARIN BİR KISMI KAMYON OLDUGUNDAN, ARAÇLARINIZDA TAKOGRAF KULLANMAK VE BUNLARI KULLANILINIR DURUMDA BULUNDURMALISINIZ.

9 ARAÇ KULLANMA SÜRELERİ
YÜK VE YOLCU TAŞIMACILIGI YAPAN ARAÇ SÜRÜCÜLERİNİN KARAYOLLARI TRAFİK KANUNUN 49.MADDESİNDE VE KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİGİNİN 98.MADDESİNDEKİ HÜKÜMLERE UYMASI GEREKLİDİR.

10 KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİGİ MADDE 98
A) Ticari amaçla yük taşımacılığı yapan ve azami ağırlığı 3,5 tonu geçen araçların şoförleri ile ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan ve taşıma kapasitesi şoförü dahil 9 kişiyi geçen araçların şoförlerinin 24 SAATLİK HERHANGİ BİR SÜRE İÇİNDE; toplam olarak 9 saatten ve devamlı olarak 4,5 saatten fazla araç sürmeleri yasaktır

11 KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİGİ MADDE 98
Bu şoförler en fazla 6 günlük araç kullanma süresinden sonra 1 günlük hafta tatilini kullanmak zorundadırlar. Hafta tatili en az 24 saattir.

12 KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİGİ MADDE 98
Bu şoförler sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süresi sonunda, eğer istirahata çekilmiyor ise en az 45 dakika mola almaları mecburidir. Bu molalar sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süreleri içerisinde en az 15 dakikalık molalar şeklinde de kullanılabilir. Bu molalar süresince şoförler başka bir işle meşgul olamazlar.

13 KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİGİ MADDE 98
Şoförler her 24 saat içerisinde 11 saat kesintisiz dinlenecektir. Bu süre, biri en az 8 saat kesintisiz olmak üzere iki veya üç ayrı süre halinde kullanılabilir. Ve bu durumda günlük dinlenme süresi 1 saat daha eklenerek 12 saate çıkartılır. 11 saatlik kesintisiz günlük dinlenme süresi haftada 3 defadan fazla olmamak üzere en az 9 saate indirilebilir.

14 KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİGİ MADDE 98
Günlük dinlenme süresi, yataklı ve yapılışlarında özel dinlenme yeri olan araçlar ile şoförün rahat uyuyabileceği şekilde bölümleri bulunan araçlarda, araçlar park yerinde, garajda veya yerleşim yerleri dışındaki karayollarında platform dışında park edip gerekli tedbirler alınarak geçirilebilir.

15 KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİGİ MADDE 98
24 Saatlik Herhangi Bir Süre İçinde; Toplam 9 saat Kesintisiz 4,5 saat (sonunda en ez 45 dk mola)…… Molalı sürüşlerde 15 dk dan az olan süreler moladan sayılmaz Kesintisiz saat istirahat(en az kesintisiz 8 saat ten az olmamak üzere 2 veya 3 parça) Altı gün düzenli araç kullanan sürücü en az 24 saat dinlenmeli Uluslar arası gidiyorsa 12 gün araç kullanabilir ama toplam kullanma süresi 90 saati geçemez, bu süre sonunda da 48 saat dinlenmeli

16 Yük Ve Yolcu Taşıması Yapanların Sorumlulukları KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİGİ MADDE 98
Araç işletenlerinin; 1) Otobüs, kamyon ve çekici araçlarında takoğraf cihazı bulundurmaları ve bunların işler durumda olmalarını sağlamaları, 2) Araçlarına ait takoğraf kayıtlarını, kayıt tarihinden itibaren 1 ay süreyle araçlarda, 5 yıl süreyle de işyerlerinde, işyeri yoksa araçlarında muhafaza etmeleri veya ettirmeleri,

17 Yük Ve Yolcu Taşıması Yapanların Sorumlulukları KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİGİ MADDE 98
3) Trafiğe çıkardıkları taşıtların cins ve plakalarını, şoförlerin kimler olduğunu, işe çıkış yer, gün ve saati ile gidilecek yeri kaydettikleri bir defter veya liste düzenleyerek kayıtlarını tutmaları, 4) Yük ve yolcu nakliyatı yapan kuruluş yetkililerinin şoförlerin çalışma sürelerini ve bu süre içerisindeki kural dışı hareketlerini izlemeleri ve kuralları ihlal etmeyi itiyat haline getiren şoförleri eğitmeleri ve bu konuda önleyici tedbirler almaları,

18 1) Mesleki Yeterlilik Belgesi alarak araç sürmeleri,
Yük Ve Yolcu Taşıması Yapanların Sorumlulukları KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİGİ MADDE 98 Taşıt şoförlerinin; 1) Mesleki Yeterlilik Belgesi alarak araç sürmeleri, 2) Zorunlu olduğu halde takoğrafı bulunmayan veya takoğrafları işler durumda olmayan taşıtları trafiğe çıkarmamaları, 3) Araçlara ait takoğraf kayıtlarını kayıt tarihinden itibaren 1 ay süreyle araçlarında muhafaza etmeleri, zorunludur.

19

20 SORULARINIZI CEVAPLAYALIM…
.

21 BİZİ TERCİH ETTİGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.
ANTALYA TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜGÜ


"ERİKLİ SU SÜRÜCÜ SEMİNERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları