Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz"— Sunum transkripti:

1 Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz Akademik yıl 2011/2012

2 Hayat boyu Öğrenme Programı Erasmus
STAJ HAREKETLİLİĞİ ÖĞRENİM HAREKETLİLĞİ GELEN ÖĞRENCİ SÜRECİ

3 GELEN ÖĞRENCİ SÜRECİ Öğrenci başvurusu Anlaşma yok ise;
GELEN ÖĞRENCİ SÜRECİ Öğrenci başvurusu Anlaşma yok ise; Anlaşma var ise; Uludağ Üniversitesi ve karşı kurumdaki koordinatörler iletişime geçerek anlaşma yapılabilir Belirlenmiş olan son başvuru tarihlerine kadar (güz dönemi: 1 Temmuz, bahar dönemi: 15 Aralık) öğrenci başvuru belgelerini UÜ Rektörlüğü Uluslararası ilişkiler ofisi web sayfasından ( ) temin ederek tamamlar online olarak

4 Başvuru Belgeleri Incoming Student Form (Gelen Öğrenci Başvuru Formu)
Başvuru Belgeleri Incoming Student Form (Gelen Öğrenci Başvuru Formu) Learning Agreement (Öğrenim Anlaşması) Transcript (Kendi kurumundan) Incoming Student Application Form (Gelen öğrenci başvuru formu): Öğrenci formu doldurarak çıktısını alır. (Online doldurulur ve UA Ofise gönderilir)   NOT: Bu Belgenin üzerinde foto olmalı ve OİDB da bu sisteme ulaşabiliyor olmalıdır. (Bu Belgenin üzerinde foto olmalı ve OİDB da bu sisteme ulaşabiliyor olmalıdır. Learning Agreement (öğrenim anlaşması): Öğrenci UÜ’de alacağı dersleri UÜ sayfasında bulunan ders kataloglarından seçip ilgili bölümün Erasmus koordinatörü ile iletişime geçerek belirler. Bu dersleri learning aggrement üzerinde göstererek çıktısını alır ve kendi kurumundaki imzaları tamamlar. Transcript (kendi kurumundan)

5

6 Fakülte/Bölüm Koordinatörünün imzası

7 (Gelen Öğrenci) Başvuru Belgeleri
Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Fakülte/Bölüm Koordinatörü LLP/Erasmus Kurum Koordinatörü (Karşı Kurumun) Uluslararası İlişkiler Ofisi

8 Uluslararası ilişkiler Ofisi : Gelecek öğrencilerin bilgilerinin bulunduğu yazılı listeleri (3 adet ) hazırlar Liste Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na 2. Liste Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne 3. Liste BURULAŞ’a Üst yazı ile gönderilir.

9 Uludağ Üniversitesi Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Öğrencilerin listesini online programdan çeker. Listedeki tüm öğrencilere öğrenci numarasını verir. Öğrenci numarası şu şekilde olmalıdır: ERA120101 Erasmus Kayıt sırası Geldiği Yıl Fakülte kodu

10 Uludağ Üniversitesi Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Öğrencilerin bilgilerini otomasyona işler. (Aday öğrenci olarak) İşlemleri tamamlanmış son listeyi tüm Fakültelerin öğrenci işleri birimine bilgi amaçlı iletir. Online programdan öğrenci fotoğrafını alır ve öğrenciye kimlik kartı hazırlar. Hazırlanan kimlik kartlarını Uluslararası İlişkiler Ofisine iletir.

11 Öğrenciler Uludağ Üniversitesine geldiklerinde:
İlgili Fakülte/Enstitü/Bölüm koordinatörleri ile görüşerek öğrenim anlaşmalarının son halini oluşturur. AKTS Kredi Sayısı Ekleme Çıkarma

12 Fakülte/Enstitü/Bölüm koordinatörleri öğrencinin aldığı derslerin isimlerinin ve derslerin hangi öğretim elemanı tarafından verildiğine dair bilgileri Fakülte/Enstitü deki Öğrenci İşlerine birimine teslim eder. Fakülte/Enstitü Öğrenci İşleri birimi ilgili birimdeki Erasmus koordinatörünü danışman olarak göstererek öğrencinin aldığı dersleri otomasyona işleyip öğrencinin kayıt işlemini gerçekleştirir ve onaylar.

13 Dersi veren öğretim elemanı dönem içinde gerçekleşen tüm değerlendirmeleri otomasyona girerek öğrencinin notlarını sisteme kaydeder. (Danışman Erasmus koordinatörü sistemde öğrenciyi görebilmelidir). Dönem sonunda Rektörlük Uluslararası İlişkiler Ofisi öğrencinin transkriptinin çıktısını otomasyondan alır. Transkript LLP/Erasmus Koordinatörü veya yardımcısı tarafından imzalanır.

14 Rektörlük Uluslararası İlişkiler Ofisi öğrenciye katılım belgesi hazırlar ve transcripti ile birlikte öğrenciye elden verir. (Eğer öğrenci Bursa’dan ayrılmış ise, belgeler posta yoluyla kurumundaki uluslararası ilişkiler ofisine gönderilir). Katılım belgesinde öğrencinin UÜ’ye geliş tarihi ve UÜ’den ayrılış tarihi yazılır. Öğrencinin ayrılış tarihi ilgili akademik takvimde belirtilen son sınav bitiş tarihini geçemez. Ama eğer bir sebeple son sınav tarihinden sonra öğrencinin burada kalması gerekiyorsa, bu durum öğrencinin UÜ’deki koordinatörü tarafından yazılı olarak UU Intoffice’e bildirilir.

15 U.Ü. Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi öğrenciler döndükten sonra öğrencilere ait ilişik kesme bilgilerini bir liste halinde Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne gönderilir.

16 Uludağ Universitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi
LLP/Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. İlkin ÇAVUŞOĞLU: LLP/Erasmus Kurum Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Sezen ÖZEKE: Uluslararası İlişkiler Ofisi Uzm. Pınar TEKİN Okt. Volkan KAHRAMAN Web : E-posta : Fax:

17 TEŞEKKÜR EDERİZ


"Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları