Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERGENLİK DÖNEMİNDE YAŞANAN FİZİKSEL DEĞİŞİMLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERGENLİK DÖNEMİNDE YAŞANAN FİZİKSEL DEĞİŞİMLER"— Sunum transkripti:

1 ERGENLİK DÖNEMİNDE YAŞANAN FİZİKSEL DEĞİŞİMLER

2 Kim Yaptı? Elif Sinem: Bu slaytı tek başıma yapıyorum. Bu yüzden yönetmen, editör, sözcü, araştırmacı vb. gibi işleri yapan kişilerin hepsi benim.. 

3 SÜREÇLER Önce kafamda bir plan yaptım.
Sonra bu kafamdakileri slayt sayfalarına döktüm. Slayt sayfalarını yaparken diğer internet sayfalarından da yardım aldım. Sonra görsellerden konuma uygun resimler buldum. Slayt sayfalarını düzenledim. Amaç ve özetimi yazdım. Süreçleri yazdım. Teşekkür ettim ve slaytımı tamamladım. Aile büyüklerimin slayt hakkında görüşlerini aldım.

4 Ergenlik Nedir? Ergenlik; çocukluk ve yetişkinlik dönemleri arasında bulunan yaşantımızın en önemli evrelerinden biridir. Ergenlik dönemi en çok olgunun yerine oturduğu dönemdir.

5 Ergenlik Dönemimde Yaşanan Fiziksel Değişimler
UNESCO ergenlik dönemini yaş dilimleri arasında gösterirken ülkemizde ergenlik dönemi ortalama olarak kızlarda 10-12, erkeklerde yaşları arasında başlar.

6 Erinlik evresi cinsel organların olgunlaştıkları sırada oldukça kısa süren fizyolojik değişiklikler evresidir. Bu evre ergenlik döneminin bir bölümünü oluşturur ve bu dönemden önce görülür. Ergenliğin erinlikten farkı; tek başına fizik olgunluğu değil tam bir olgunluğu kapsamasıdır.

7 Ergenlik dönemi; en hızlı büyüme evresinden biridir
Ergenlik dönemi; en hızlı büyüme evresinden biridir. Biyolojik değişme ile başlar. Bedensel zihinsel ve ruhsal gelişme ile son bulur. Bebeklik Ergenlik Çocukluk

8 Ergenin vücudundaki hızlı değişimler hipofiz bezinin büyüme hormonu salgılamasıyla olur. Değişimler vücudun hızlı büyüyerek gelişmesi, hormonların çalışması ve cinsel dürtülerin artması şeklindedir.

9 Hormon değişikliği nedeniyle tüylenme görülür
Hormon değişikliği nedeniyle tüylenme görülür. Bedensel ve iç gelişmelerle birlikte kızlarda kanama meydana gelir.

10 Erkeklerde hem boyda hem de ağırlıkta artış görülürken, kızlarda ergenlik döneminde yavaşladığı görülür. Erinlik öncesinde kızların ağırlığı erkeklere oranla daha azken, erinlik başlarında kızların erkeklerden daha ağır oldukları görülür. Erinlik sonlarına doğru erkeklerin ağırlığının kızlara oranla arttığı dikkati çeker.

11 Ergenlik döneminde kas ve kemiklerin büyümesi ile ağırlık artışı olur
Ergenlik döneminde kas ve kemiklerin büyümesi ile ağırlık artışı olur. Beden şekli ve oranlarındaki önemli değişikliklere bakıldığında ergenlik döneminde erkeklerde dar kalça, geniş omuzlar, dümdüz uzanan bacaklar gözlenirken; kızlarda, geniş kalça, dar omuzlar ve eğimli olarak uzanan bacaklar şeklinde olur.

12 SONUÇ Özet: Ergenlik döneminde olan kız ve erkek vücutlarındaki fiziksel değişimleri, kas ve kemiklerinde, kilolarında, boylarında ve diğer organlarında oluşan değişiklikleri öğrendik ve tanıdık... Amaç: Ergenlik döneminde kız ve erkek vücudundaki fiziksel değişimleri öğrenmek ve arkadaşlarımla paylaşmak...

13 KAYNAKLAR www.google.com www.fenokulu.net www.resimland.com
Eski slaytlar Ansiklopediler

14 ...BENİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM...


"ERGENLİK DÖNEMİNDE YAŞANAN FİZİKSEL DEĞİŞİMLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları