Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

LİVANE TARIM KIBELE ORGANİK TAVUK GÜBRESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "LİVANE TARIM KIBELE ORGANİK TAVUK GÜBRESİ"— Sunum transkripti:

1 LİVANE TARIM KIBELE ORGANİK TAVUK GÜBRESİ
LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: LİVANE TARIM KIBELE ORGANİK TAVUK GÜBRESİ Tlf: Fax: Cep:

2 KIBELE ORGANİK GÜBRE LİVANE TARIM
LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: LİVANE TARIM KIBELE ORGANİK GÜBRE

3 LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.
ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: PROJE FİKRİ Türkiye her yıl Kimyasal Gübreler için, 2 milyardan fazla dışarıya para ödemektedir. Çiftçi, aşırı, bilinçsiz gübre kullanmaktadır. Ülkemizin yıllık Kimyasal Gübre Tüketimi 10 milyon ton civarındadır. Çiftçi, gübre kullanım miktarını genelde Toprak Analiz Raporlarına göre değil, satın alma koşullarına, başkasından görerek ve değişik satıcı ve kişilerin önerilerine göre yönlendiriyor. Çiftçi ürün bombardımanı altında bunalmıştır. Topraklar ve sular bu sebepler nedeniyle kirlenmiş, çoraklaşmış, toprakların strüktürü bozulmuştur. Yıllık 24 milyon ton civarında hayvansal gübre kaynağımız vardır. Bu kaynağın sanayileşmesi ve/veya uygun formlarda kullanılması elzemdir. Bu kaynakların değerlendirilmesi aslında bir sosyal sorumluluk’tur.

4 LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.
ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: TÜRKİYEDE BİR İLK Kıbrıscık Projesi, ülkemizde Broiler Tavuk Dışkılarından Organik Gübre Elde Edilmesine dair ilk ve tek projedir. Proje, toprak ve su kirliliği yönünden ülkemizin en kirli illerinin başında gelen Bolu ilinde uygulamaya konularak,hayvansal üretimle çevre sorunları arasındaki negatif etkileşimi ortadan kaldırmıştır. Bu anlamda bir Çevre Koruma Projesidir. Çiftçilerin en büyük sorunu haline gelen dışkıların bertaraf’ı ve ekonomiye kazandırılması anlamında bir Tarımsal Sanayi Projesidir. Hayvansal atıkların yol açmakta olduğu, muhtemel zoonoz ve enfektif hastalıkların önlenmesi açısından da bir Sağlıklı Yaşam Projesidir.

5 LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.
ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: ORGANİK GÜBRE Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde üretilen organik gübrelerin kalite standartlarında olan kıbele organik gübre, fındıktan üzüme, zeytinden çaya, mısırdan patatese kadar meyve ve sebze yetiştiriciliğinde, çiçek bakımında, seracılıkta, park ve bahçe yeşillendirmede,fidan ve fide yetiştiriciliğinde topraktan alınan verimini arttıracak. Bunun yanı sıra, insan ve çevre dostu özelliğiyle doğal dengenin yeniden kurulmasına da katkı sağlayacaktır. Bitki yetiştirmede kimyasal gübre ve ilaç kullanımının insan sağlığına olan zararlarının giderek gün ışığına çıkması ve kamuoyunda bu konudaki bilincin artmasıyla birlikte, bu maddeler yerine organik gübre kullanarak tarım bitkilerini yetiştirme Türkiye’de de yaygınlık kazanmaya başlamıştır. Tarım üreticisinin de, topraktan daha fazla verim alınmasına yol açtığı için giderek daha da artan bir bilinçle tercih ettiği organik gübreye olan talep, üretici firmaları da harekete geçirirken, bu yolla, Türkiye’de insan ve çevre dostu bir sistemin oluşmasına işlerlik kazandırmaktadır.

6 LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.
ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: ORGANİK GÜBRE NEDİR? Bitki besin maddelerini bünyesinde organik bileşikler halinde bulunduran, asıl amacı toprağın fiziksel ve kimyasal yapısını düzeltmek suretiyle, bitki besin maddelerinin alımını kolaylaştıran, bitki veya hayvanların artık ve atıklarından hazırlanan ürünlerdir. ORGANİK MADDE ise; Hayvansal ve bitkisel menşeyli ürünlerde, organik yapıdan kaynaklanan içerik’tir. ORGANİK GÜBRELER; Bitkisel üretimde verimliliğin artırılması, toprakların fiziksel, kimyasal ve biyolojik yapısının iyileştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve insan sağlığının korunması amacına yöneliktir.

7 “Türkiye topraklarının % 91’inde organik madde yetersiz”
LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: “Türkiye topraklarının % 91’inde organik madde yetersiz” Yapılan araştırmalara göre, Türkiye’deki tarım topraklarının % 91.4’ünde organik maddelerin yetersiz olduğunu vurgulayan uzmanlar, topraktaki sürdürülebilir verim için topraktan alınan bütün besin maddelerinin toprağa tekrar verilmesi gerektiğini, doğal organik tavuk gübresinin de sahip olduğu özellikler itibariyle, bunun için birebir olduğunu belirtmektedirler.

8 KIBELE ORGANİK BROİLER ( ETÇİ ) TAVUK GÜBRESİ;
LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: KIBELE ORGANİK BROİLER ( ETÇİ ) TAVUK GÜBRESİ; BROİLER ( ETÇİ ) TAVUK GÜBRESİDİR. ÜLKEMİZDE İLK VE TEK ÜRETİMDİR. TAM FERMENTE BİR GÜBREDİR. TEMEL TOPRAK GÜBRESİDİR. KOKUSUZ’DUR PELET FORMUNDA ÜRETİLMEKTEDİR. TOPRAĞA ATILDIKTAN HEMEN SONRA BİTKİLER TARAFINDAN YARARLANILIR.

9 KIBELE ORGANİK BROİLER ( ETÇİ ) TAVUK GÜBRESİ;
LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: KIBELE ORGANİK BROİLER ( ETÇİ ) TAVUK GÜBRESİ; KOMŞU DİĞERLERDEN, ÖNEMLİ MİKTARDA DAHA FAZLA ORGANİK MADDE İÇERİR. KOMŞU DİĞERLERDEN, BİRİM ALANDA DAHA AZ KULLANILIR. KOMŞU DİĞERLERDEN, DAHA FAZLA VERİMLİLİK SAĞLAR. KOMŞU DİĞERLERDEN, İÇERDİĞİ POTASYUM MİKTARI NEDENİYLE DAHA KALİTELİ ÜRÜN ALINMASINI SAĞLAR. KOMŞU DİĞERLERDEN, BİRİM ALAN MALİYETİ OLDUKÇA DÜŞÜKTÜR.

10 KIBELE ORGANİK BROİLER TAVUK GÜBRESİ;
LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: KIBELE ORGANİK BROİLER TAVUK GÜBRESİ; TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞINDAN TESCİLLİ VE LİSANSLIDIR. 25 KG LIK AMBALAJLARDA SATILMAKTADIR. DEPOLANMAYA UYGUNDUR. MİADI 2 YIL OLARAK ÖNERİLMEKTEDİR.

11 KIBELE ORGANİK TAVUK GÜBRESİ
LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: KIBELE ORGANİK TAVUK GÜBRESİ KIBELE TAVUK GÜBRESİNİN TARIMDA KULLANIMI * Kıbele tavuk gübresi tüm bitkilerin besin ihtiyacının karşılanmasında kullanılmaktadır. * Bitkilerin sağlıklı gelişebilmeleri için gerekli besin maddesi ve toprakta organik maddenin olumlu etkilerini sağlaması bakımından tavuk gübresi diğer gübrelere oranla büyük önem taşımaktadır. * Organik gübreler içerisinde kümes hayvanlarının besin maddesi içeriğinin diğer organik gübrelerden daha yüksek olduğu bilinmektedir. * Bu nedenle tavuk gübresinin gübreleme programında yer alması ekonomik koşulalar göz önünde bulundurularak sağlamalıdır.

12 KIBELE TAVUK GÜBRESİNİN YARARLARI
LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: KIBELE TAVUK GÜBRESİNİN YARARLARI Toprakların su tutma ve havalanma özelliklerini arttırarak bitki gelişimine yardımcı olur. Toprakları daha kolay işlenebilir hale getirir ve bitki köklerinin topraktaki nüfuzunu kolaylaştırır. Toprak tanelerinin kümeleşmesine yardımcı olur ve erozyon tehlikesini azaltır. Toprak yüzeyinde kabuk tabakasının oluşumunu azaltarak, toprağa suyun girişini arttırır ve yüzey akışını azaltır. Düşük hacim ağırlığı ile toprakta sıkışmanın oluşumunu engeller ve toprak işlemeyi kolaylaştırır. Azot, fosfor , kükürt ve kalsiyum başta olmak üzere bir çok besin maddesini ihtiva eder. bitkilerin ve toprak canlılarının gelişimini hızlandırır.

13 KIBELE TAVUK GÜBRESİNİN YARARLARI
LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: KIBELE TAVUK GÜBRESİNİN YARARLARI Yüksek katyon değişim kapasitesi özelliği ile bitki besin maddelerinin toprakta tutulmasına yardımcı olur ve toprakları olabilecek ekstrem tuzluluk ve pH değişimlerine karşı dirençli kılar. İçerdiği humik asit sayesinde toprakta yarayışlılığı kısıtlanan pek çok bitki besin maddesinin yarayışlılığını arttırır. Tarım ilaçları, ağır metaller ve bir çok kirleticinin olumsuz çevresel etkilerini toprakta azaltır. Bitkiler ve toprak mikroorganizmaları için vitamin, hormon ve antibiyotik kaynağı olarak hizmet eder. Toprak mikroorganizmalarına karbon ve enerji kaynağı olarak hizmet eder. Pelet formunda olması homojenlik ve kullanım kolaylığı sağlar. İşçilik maliyetlerini azaltır.

14 ANALİZ SONUÇLARI İçerik Kıbele Bakanlık Kriterleri GENEL ÖZELLİKLER
LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: ANALİZ SONUÇLARI İçerik Kıbele Bakanlık Kriterleri GENEL ÖZELLİKLER Organik Madde % 72 40 Nem % 19,8 20 Toplam Azot % 3,8-4,2 Toplam P2O5 % + Azot 3,96 2 Potasyum % 2,649 EC 2,6 Toplam ( N+P2O5+K) En az % 6 C/N 17,4 15-25 PH 6,2-6,4

15 ANALİZ SONUÇLARI AĞIR METALLER Kıbele Bakanlık Kriterleri
LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: ANALİZ SONUÇLARI AĞIR METALLER Kıbele Bakanlık Kriterleri Zn ( Çinko ) ppm 333,1 1100 Cu ( Bakır ) ppm 53,47 450 Cd ( Kadmiyum ) ppm 0,5 3 Ni ( Nikel ) ppm 9,72 120 Cr ( Krom ) ppm 7,5 270 Pb ( Kurşun ) ppm 6,49 150 Hg ( Civa ) ppm İz 5

16 KIBELE ORGANİK GÜBRE KULLANIM ŞEKLİ
LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: KIBELE ORGANİK GÜBRE KULLANIM ŞEKLİ TARLA BİTKİLERİ ÖNERİLEN MİKTAR UYGULAMA ZAMANI Şeker pancarı kg/dekar Ekimden öncesi Ayçiçeği (sulu) 80-120kg/dekar Ayçiçeği (kuru) 50-60kg/dekar Nohut,Mercimek,Fig 60-80kg/dekar Domates kg/dekar Ekim dikimden önce Hıyar,fasülye Ispanak,pırasa marul,lahana,roka,tere, maydonoz 60-90kg/dekar Ekim dikimden önce

17 KIBELE ORGANİK GÜBRE KULLANIM ŞEKLİ
LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: KIBELE ORGANİK GÜBRE KULLANIM ŞEKLİ TARLA BİTKİLERİ ÖNERİLEN MİKTAR UYGULAMA ŞEKLİ Buğday,Arpa,Yulaf,Çavdar (Sulu) 60-80 kg/dekar Ekimden önce (kuru) 50-60kg/dekar Mısır(dane) 80-100kg/dekar Mısır(slajlık) kg/dekar Patates kg/dekar Çeltik 60-80kg/dekar Pamuk Soğan,sarımsak

18 KIBELE ORGANİK GÜBRE KULLANIM ŞEKLİ
LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: KIBELE ORGANİK GÜBRE KULLANIM ŞEKLİ BAĞ BAHÇE BİTKİLERİ ÖNERİLEN MİKTAR UYGULAMA ŞEKLİ Bağ,Kiwi 1-2kg/omca İlkbahar Narenciye,ceviz, A.fıstığı 3-4kg/Ağaç İncir 4-6kg/Ağaç Zeytin 4-5kg/Ağaç Fındık 2-3kg/Ocak Fidan ve Genç Ağaçlarda Meyve dönemi miktarlarının 1/4ü kadar

19 KIBELE ORGANİK GÜBRE KULLANIM ŞEKLİ
LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: KIBELE ORGANİK GÜBRE KULLANIM ŞEKLİ TARLA BİTKİLERİ ÖNERİLEN MİKTAR UYGULAMA ZAMANI Havuç,Turp Çilek,Biber 80-100kg/dekar Ekim Dikimden Önce Kavun,Karpuz Ekim dikimden önce REKREASYON ALANLARI Çim alanları gr/m2 Ekimden Önce Süs Bitkileri ve Çalılar 1-2kg/Ağaç Dikimden Önce Tek yıllıkdış mekan süs bitkileri 75-100gr/m2

20 LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.
ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: KARŞILAŞTIRMA Kıbele Broiler Gübresi, kullanım miktarı olarak; diğer hayvansal menşeyli gübrelere göre 1,5-2,5 kat (ürüne, toprağa bağlı olarak) daha az kullanılır. Toplam BBE(Bitki besin elementi) olarak, bitkiler Broiler Gübresinden daha kolay ve hızlı yararlanırlar. Kıbele Organik Gübresinde, NPK ( Azot-Fosfor-Potasyum ) gibi birincil BBE, Ca (Kalsiyum), Mg, (Magnezyum),S (Kükürt), Na ( Sodyum) gibi ikincil BBE ve Demir, Çinko, Mangan, Klor, Molibden, Bor gibi micro besin maddeleri yönünden ise yeter veya zengindir. Ağır metaller yönünden ise sınır değerlerine göre yaklaşık 5-10 kat daha güvenlidir.

21 LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.
ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: UYGULAMA ŞEKLİ Kıbele Organik gübre, ekim ve dikimden önce toprak hazırlığı aşamasında toprak yüzeyine homojen bir şekilde serpilerek uygulandıktan sonra toprakla iyice karıştırılmalıdır. Ürüne ve yetiştirme dönemlerine göre değişebilir olmakla beraber, ilkbahar gübresi ve tek kullanım olarak önerilmektedir. Kıbele Organik gübre ağaçların taç izdüşümleri içerisinde kalan bölgeye homojen bir şekilde serpilerek uygulandıktan sonra toprakla iyice karıştırılmalı ve sulanmalıdır.

22 LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.
ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: UYGULAMA ŞEKLİ Çiçekli dış mekan bitkilerinde ilkbahar başlangıcında toprak hazırlığı yapılırken, Çiçekli ve çiçeksiz iç mekan süs bitkilerinde tercihen ilkbaharda saksı toprağı hazırlanırken veya geç sonbaharda bitkiler durgunluk dönemine girdiğinde, Odunsu bitkiler ve süs çalılarında ilkbahar başlangıcında toprak hazırlığı yapılırken, Çim alanlarında kıştan çıkışta ve erken ilkbahardan başlayarak 4-6 haftada bir, sonbahar ve kış öncesi dönemde 8 haftada bir olacak şekilde yüzeye homojen bir şekilde serpilerek uygulanmalıdır.

23 UYGUN DEPOLAMA ŞARTLARI
LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: UYGUN DEPOLAMA ŞARTLARI Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz. Güneşte bırakmayınız. 25 Kg. torbalarda pelet formunda satılmaktadır. Depolama esnasında 6 paketten fazla üst üste koymayınız. Ağzı açık olarak uzun süre bekletmeyiniz.

24 RİSK VE GÜVENLİK ŞARTLARI
LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: RİSK VE GÜVENLİK ŞARTLARI Hammadde kaynağı(Broiler) Etçi tavuk dışkılarıdır. Hayvan ve İnsan sağlığına ilişkin zararlı madde içermez. Çocuklardan uzak tutunuz. Kullanım talimatlarına uyunuz.

25 LİVANE ZIRAİ MÜHENDİSLİK VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ
LİVANE ZIRAİ MÜH. VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. ZİYABEY CAD.1411 SOK NO:2/2 BALGAT / ÇANKAYA / ANKARA TLF: FAX: LİVANE ZIRAİ MÜHENDİSLİK VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ TEŞEKKÜRLER!…. ERGİN KAHVECİ ZİRAAT MÜHENDİSİ


"LİVANE TARIM KIBELE ORGANİK TAVUK GÜBRESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları