Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ADAY ÖĞRENCİLERİNİN EVRAK HAZIRLAMA AŞAMASINDA YAPMASI GEREKENLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ADAY ÖĞRENCİLERİNİN EVRAK HAZIRLAMA AŞAMASINDA YAPMASI GEREKENLER"— Sunum transkripti:

1 ADAY ÖĞRENCİLERİNİN EVRAK HAZIRLAMA AŞAMASINDA YAPMASI GEREKENLER
ERASMUS PROGRAMI ADAY ÖĞRENCİLERİNİN EVRAK HAZIRLAMA AŞAMASINDA YAPMASI GEREKENLER

2 Öncelikle gideceğiniz ülkede Erasmus Yoğun Yabancı Dil Kursu (EILC) olup olmadığını
llp/erasmus/eilc/index_en.html adresinden kontrol ediniz. Yaygın konuşulan ve öğretilen diller olan İngilizce, Fransızca, Almanca ve İspanyolca dillerinde EILC düzenlenmemekte ve bu sebeple bu ülkelere giden öğrenciler bu kurslara katılamamaktadır.

3 Gitmek istediğiniz üniversitenin web sayfasını ayrıntılı olarak okuyun
Gitmek istediğiniz üniversitenin web sayfasını ayrıntılı olarak okuyun. SON BAŞVURU TARİHLERİNİ - Ders listesini ve ECTS kredilerini bulmaya çalışın. Bulamadığınızda bölüm koordinatöründen yardım isteyiniz. Web sayfasında 1. Application Formu 2. Learning Agreement 3. Accomodation Formu bulun

4 STUDENT APPLICATION FORM
ECTS - EUROPEAN CREDIT TRANSFER SYSTEM STUDENT APPLICATION FORM (Photograph) ACADEMIC YEAR 20…/20… FIELD OF STUDY: ....………… This application should be completed in BLACK in order to be easily copied and/or telefaxed SENDING INSTITUTION Name and full address: …………………………………………….. …………………………………………… Departmental Coordinator - name, telephone and telefax numbers, box …………………………………………… ………………………………………………………… Institutional Coordinator - name, telephone and telefax numbers, box ……………………… … ………………………………………………………… STUDENT’S PERSONAL DATA (to be completed by the applying student) Family name: ……… … Date of birth: .…….…… … Sex: …… Nationality:…………………..…. Place of Birth: ....……… …. Current address: … …………………….… …………………. ………………….. Current address is valid until: Tel.: First name (s): .....……… …………………………………………………. Permanent address (if different): Tel.:

5

6

7

8 Gideceğiniz üniversitenin başvuru formunu ve varsa konaklama formunu eksiksiz ve son başvuru tarihlerini dikkate alarak doldurunuz, AB Ofisi'ne teslim ediniz. Genelde gidilecek üniversitenin başvuru formu kullanılmalıdır. Ancak bu form elde edilemediği takdirde Ege Üniversitesi'nin formunu kullanabilirsiniz.

9 Konaklama ile ilgili yeterli bilgi yok ise, koordinatörden yardım isteyiniz. Gideceğiniz üniversite size konaklama imkanı sağlamıyor olsa bile, gideceğiniz kentdeki konaklama imkanları hakkında sizi bilgilendirecektir. Kalacağınız yeri bulma sorumluluğu size aittir.

10 Gideceğiniz üniversitenin başvuru formunu (application form) ve eğer isteniyorsa diğer belgeleri (konaklama, transcript, özgeçmiş, motivasyon mektubu gibi) eksiksiz ve elektronik ortamda doldurarak gideceğiniz üniversiteye faks ve posta yolu ile gönderiniz.

11 Gideceğiniz üniversiteye gönderdiğiniz
Gideceğiniz üniversiteye gönderdiğiniz *Başvuru formunun (application form) *Eğer isteniyorsa diğer belgelerin (konaklama, özgeçmiş, motivasyon mektubu gibi) birer kopyasını Avrupa Birliği Ofisine Fakülte koordinatörüne teslim ediniz. Belgeleriniz; Avrupa Birliği Ofisi tarafından da gideceğiniz üniversiteye gönderilecektir.

12 Gideceğiniz üniversitenin kurs kataloğunu inceleyerek
"Learning Agreement (öğrenim belgesi)” ni Yurt dışında alacağınız dersleri ve bu derslerin burada almanız gereken hangi derslere karşı geldiğini gösteren "Recognition Sheet (akademik tanınma)" belgelerini hazırlayınız ve AB Ofisi'ne teslim ediniz. Eşleştirdiğiniz dersleri veren öğretim üyelerine bu belgeyi paraflatınız. Her iki belge de önce kendiniz, sonra Erasmus Fakülte Koordinatörü ve son olarak da Kurum Koordinatörleri tarafından imzalanmalıdır. “Öğrenci Bilgi Formu”

13 Belgeler mutlaka elektronik ortamda hazırlanmalıdır
Belgeler mutlaka elektronik ortamda hazırlanmalıdır. Bir öğrencinin ECTS kredisi alma zorunluluğu bulunmaktadır. “Learning Agreement” bir üst yazı ile birlikte Avrupa Birliği Ofisi tarafından gideceğiniz üniversiteye gönderilecektir.

14 DİKKAT Başvuru formunu AB ofis, fakülte koordinatörüne, öğrenci işlerine veriniz, gideceğiniz fakülteye de fakslayın!!!! Learning agreement, recognation sheet ve transcriptinizin 3 nüshasını fakülte öğrenci işlerine, 1 nüshasını fakülte koordinatörüne teslim ediniz.

15 Lisansüstü öğrencileri, danışmanlarının olumlu görüşünü belirten onaylı dilekçesini Ana bilim  Dalı Başkanlığı kanalı ile Fen Bilimleri Enstitüsüne iletilmesi için Bölüm Başkanlıklarına teslim etmelidir. Lisansüstü öğrencilerinin belgeleri Fen Bilimleri Enstitüsü Koordinatörü imzalanacak. Ege Üniversitesinde kadrolu olan lisansüstü öğrenciler “ Resmi Görevlendirme Belgesi” alacaklardır ve bu belgenin bir kopyasını Avrupa Birliği Ofisi'ne teslim edeceklerdir.

16 LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ
Tez çalışması yapacak lisansüstü öğrencileri tez konularının kabulüne ilişkin enstitü kararının bir kopyasını AB ofisine teslim etmek zorundadırlar. Doktora öğrencileri, Doktora Yeterliliklerini geçtiklerine dair belgenin kopyasını AB ofisine teslim etmek zorundadır.

17 “Öğrenci Bilgi Formu” nu üzerindeki açıklamalar (Kodlar Tablosu) doğrultusunda elektronik ortamda doldurunuz ve basılı kopyasını Avrupa Birliği Ofisi’ne teslim ediniz. El yazısı ile ve eksik doldurulan formlar kabul edilmeyecektir. Ayrıca bilgi formunuzu adresine gönderiniz.

18 Gideceğiniz üniversiteye başvuru formunuzu gönderdikten sonra  kabul yazınızı (acceptance letter) bekleme aşamasında pasaport işlemlerine başlayınız. Harçsız Öğrenci Pasaportu çıkartmak için Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğünden yazı alınız. Ayrıca bu süreçte  gideceğiniz ülke konsolosluğu ile temasa geçiniz ve vize için gerekli belgeleri öğreniniz.

19 ÜLKELER AYLIK HİBE MİKTARI (€) LETONYA 365 LİTVANYA 326 POLONYA 403 MACARİSTAN ESTONYA BULGARİSTAN 300 ROMANYA 322 ÇEK CUMHURİYETİ 420 SLOVAK CUMHURİYETİ 373 İTALYA 480 İSPANYA 438 BELÇİKA 429 FİNLANDİYA 515 ALMANYA 425 HOLLANDA 468 FRANSA 497

20

21

22

23 SÖZLEŞME Vizenizi aldıktan sonra Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğüne uğrayın, sözleşme belgesini imzalayınız. Sözleşme mutlaka vizenizi aldıktan sonra imzalanacaktır. Sözleşme imzalanırken, pasaportunuzda vizenizin bulunduğu sayfanın fotokopisi alınacaktır.

24 Sözleşme imzalama sırasında; " Statement " belgesi verilecektir.
(Bu belge gittiğiniz üniversitede kaldığınız süreyi gösteren katılım sertifikasıdır. Bu belgenin gittiğiniz üniversite tarafından doldurulması, imzalanması ve mühürlenmesi gerekmektedir). Öğreniminizi tamamlayıp geri döndüğünüzde bu belgenin orijinalinin Avrupa Birliği Ofisine teslim edilmesi gerekmektedir. Sizlere ödenecek toplam hibe miktarı “Statement” belgesinde yazan süreye göre hesaplanacaktır

25 Sağlık Sigortası Halk Bankası Euro Hesabı önceki Erasmus öğrencileri

26 DİKKAT Sağlık sigortası-oturma izni Uçak biletleri alımı(Vize)
Tatil dönemlerindeki geziler Sınavlara mutlaka giriniz Üniversitemizin açtığı bazı yabancı dil kursları Bölüm seçmeden önce yurtdışından alınan ve 4.sınıfa ait olan bölüm derslerin hepsini yurt dışında verememesi durumunda öğrenci yine de döndüğünde aldığı tüm derslerinden başarılı olmak zorundadır Harcınızı ödeyin, ders seçmeden kaydınızı yaptırın Lisansüstü öğrencilerin sertifikalarına başarı durumları ve aldıkları ECTS kredilerini yazdırmaları Süresini uzatmak isteyen öğrenciler

27 ECTS KOORDİNATÖRLERİ Fakülte Koordinatörü: Fazilet Alayunt
Fakülte Koordinatör Yard.: Eftal Düzyaman BB Bölüm Koordinatörü: Yüksel Tüzel Koordinatör Yard: Eftal Düzyaman TB Koordinatörü:Mithat Nuri Gevrek Koordinatör Yard: Fatma Aykut BK Koordinatörü: Hatice Özaktan Koordinatör Yard: Ferit Turanlı

28 TYS Koordinatörü: Yasemin Kukul
Koordinatör Yard:Emrah Özçakal TO Koordinatörü: Mustafa Bolca Koordinatör Yard: Fulsen Özen PM Koordinatörü: Adnan Kaplan Koordinatör Yard: Şerif Hepcan Koordinatör Yard: Erden Aktaş

29 ZB Koordinatörü.: Servet Yalçın
Koordinatör Yard: Çiğdem Takma SB Koordinatörü: Harun Kesenkaş Koordinatör Yard:Aslı Akpınar TE Koordinatörü: Murat Yercan Koordinatör Yard: Berna Türkekul Koordinatör Yard: Fatih Özden TM Koordinatörü: Hüseyin Güler Koordinatör Yard: Mehmet Evrenosoğlu

30 FAKÜLTELER VE İLGİLİ KOORDİNATÖRLERİN BÖLÜMLERİ
BB (6) Catania Uni., Czech Univ of.life Sciences Prague Agricultural University Krakow, Universita Degli Studi Di Modena (Akın, Özbudak, Kabran, Kumral,Bilen, Uyanık) BK(2) Uni. Politechnica de Valencia, Christian Albrechts Universitat Zu Kiel (Türköz, Gülbahçe) TO(3) Univ.Degli Studi di Bari, Universita Degli Studi Di Foggia ( Güneş, Çılğın, Aydın) ZO(3) Univ. Of Helsinki, Agricultural University Krakow (Varol, Esentürk, Çetinkaya) TB(1) Christelijke Agrarische Hogeschool Dronten (Kaplan) TYS(4) Universita Degli Studi Di Modena ( Kartal, Gökduman, Baysal, İnanlı)

31 KOORDİNATÖRLERİN BÖLÜMLERİ
FAKÜLTELER PM(9) University Of Sassari, Katho, Szkola Glowna Gospodarstwa Wiejskiego (Warsaw), Uniwersystet Warmınsko-Mazurskı W Olsztynıe, Larenstein Univ. TM(2) Szkola Glowna Gospodarstwa Wiejskiego (Warsaw) (Gürbüz, Öncel) TE(3) Slovak University of Agriculture in Nitra, Has den Bosch (Özdilekcan, Kula, Kasap)

32 KURULUŞLAR VE ID KODLARI
Catania Uni. I CATANIA01 Christian Albrechts Universitat Zu Kiel D KIEL01 Agricultural University Krakow PL KRAKOW06 Has den Bosch NL S-HERTO 01 Universita Degli Studi Di Modena I MODENA01 Uni. Politechnica de Valencia, E VALENCI02 Christelijke Agrarische Hogeschool Dronten NL DRONTEN01 Universita Degli Studi Di Foggia IFOGGIA03 Czech Univ of.life Sciences Prague CZ-PRAHA-02

33 Kuruluşlar ve ID kodları
Univ.Degli Studi di Bari I BARI01 University Of Sassari ISASSARI01 Katho B KORTRIJ01 Szkola Glowna Gospodarstwa Wiejskiego (Warsaw) PL WARSZAW05 Uniwersystet Warmınsko-Mazurskı W Olsztynıe PL OLSZTYN01 Larenstein Univ. NL VELP 03 Slovak University of Agriculture in Nitra SK NITRA 02 Univ. Of Helsinki SF HELSINK01

34 BAŞARILAR DİLER TEŞEKKÜR EDERİZ


"ADAY ÖĞRENCİLERİNİN EVRAK HAZIRLAMA AŞAMASINDA YAPMASI GEREKENLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları