Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ ERASMUS ORYANTASYON TOPLANTISI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ ERASMUS ORYANTASYON TOPLANTISI"— Sunum transkripti:

1 2011-2012 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ ERASMUS ORYANTASYON TOPLANTISI
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Mart, 2011

2 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Kimdir?
Doç. Dr. Sibel KARAKELLE– Erasmus Kurum Koordinatörü Gülşah SAĞLAM AKTAŞ –Uzman Ayşen TEMİZSOYLU– Uzman Özer BİRCAN–Uzman Ömer ŞAHİN- Kısmi Zamanlı Öğrenci Hüseyin Hakan VARHAN- Kısmi Zamanlı Öğrenci

3 Dış İlişkiler Ofisi Öğrenci Hareketliliği (Erasmus) için ne yapar?
Seçilen Erasmus Öğrenci isimlerini bölümlerine bildirilir. Eksiksiz bir seçilde Erasmus birim koordinatörü yardımı ile hazırlanan başvuru evraklarını (Koordinatörlüğümüz de yardımcı olur.) karşı kuruma gönderir. Başvuru evrakları esnasında istenebilecek; -Harçsız pasaport yazısını hazırlar. -Erasmus öğrencisi olduğunuza ve hibe aldığınıza dair yazıyı hazırlar. (genellikle vize için istenen bir belgedir - ücretsiz vize almanızı sağlar) 4. Hibeleri hesaplar ve yatırılması için Strateji Daire Başkanlığı’ na yazı yazar. 5. Değişimin sonunda, öğrencilerin resmi not dökümlerini Fakülte veya Yüksekokullara bir üst yazı ile gönderir.

4 Dış İlişkiler Ofisi Öğrenci Hareketliliği (Erasmus) için ne yapar?
6. Öğrencilere Erasmus süreci boyunca karşılaşılan problemlerde danışmanlık yapar. 7. Akademik Tanınırlık belgesinin ve öğrenim anlaşmasının LA ‘ ın eksiksiz yapılıp yapılmadığının takibini yapar. 8. Eksiksiz getirilen öğrenci dosyalarının arşivlemesini yapar.

5 ERASMUS ÖĞRENCİSİNİN SORUMLULUKLARI NELERDİR?
Gitmeden önce Oradayken Döndükten sonra

6 ERASMUS ÖĞRENCİSİNİN SORUMLULUKLARI NELERDİR? Gitmeden önce...
Gideceğiniz Üniversite’ye Dış İlişkiler Koordinatörlüğü yardımı ile başvurunuzu son başvuru tarihinden önce –gerekli dokümanları eksiksiz olarak gönderin. (Konaklama Formunu Mutlaka Doldurun!) Learning Agreement Formu’nu değişim koordinatörünüz yardımıyla bilgisayar ortamında 3 kopya hazırlayın ve Koordinatörlüğe teslim edin. Learning Agreement ile birlikte Akademik Tanınırlık Belgesini de hazırlamayı unutmayın.(Bilgisayar ortamında) Not: AB Kriterlerine göre bir Erasmus Değişim Öğrencisi’nin 1 dönem için alması hedeflenen ders yükü 30 AKTS’dir. Derslerinizi seçerken buna dikkat ediniz. (Size yatacak hibenin alınması için bu yükümlülük çok önemli.) Başvurunuzda belirttiğiniz ve posta adresini sık sık kontrol edin. Başvurduğunuz üniversiteler programla ilgili tüm bilgileri, bize olduğu gibi sizin adresinize ya da posta yoluyla da göndereceklerdir.

7 ERASMUS ÖĞRENCİSİNİN SORUMLULUKLARI NELERDİR? ...Gitmeden önce
Gideceğiniz Üniversiteden gelen kabul mektubu eğer sizin iletişim bilgilerinize gelmiş ise bu mektubu Koordinatörlüğümüze ulaştırın. Kabul Mektubunuz da geldikten sonra Koordinatörlüğümüzden alacağınız pasaport yazısı ile Emniyette pasaport işlemlerinizi başlatın. Gideceğiniz Üniversiteden gelen kabul mektubu, pasaportunuz ve vize için gerekli tüm belgeler ile birlikte ilgili Büyükelçiliğe vize başvurusunda bulunun. Vize için gerekli belgeleri gideceğiniz ülkenin Türkiye’deki büyükelçiliklerinden öğrenebilirsiniz. (Bu konuda sorumluluk öğrenciye aittir.) (Özellikle Slovenya ve İspanya’ya gidecek öğrenciler dikkatli olun vize için her prosedürü öğrenin) Halk Bankası Burdur Şubesi’ nden kendi adınıza EURO hesabı açtırın. Bu hesap cüzdanının fotokopisini ofise mutlaka bırakın. Bu hesabı internet bankacılığına açtırın.

8 ERASMUS ÖĞRENCİSİNİN SORUMLULUKLARI NELERDİR? ...Gitmeden önce
8. Öğrenci Bilgi Formunu doldurun. 9. Öğrenci ile Üniversite arasında yapılacak sözleşme formunu doldurun, basın, imzalayın ve Koordinatörlüğümüze getirin. Formlara ulaşmak için : YA DA Dış İlişkiler Koordinatörlüğü –Formlar– Öğrenciler—Öğrenim Hareketliliği Formları

9 ERASMUS ÖĞRENCİSİNİN SORUMLULUKLARI NELERDİR? ...Gitmeden önce
10. Seyahat Sağlık Sigortanızı mutlaka yaptırın. Bir fotokopisini Koordinatörlüğümüze bırakın. Eğer gidiş tarihiniz belli ise, uçak biletinizi önceden alınız. Gitmeden önce Koordinatörlüğümüze nüfus kayıt örneğinizi ve nüfus cüzdanı fotokopinizi bırakmayı unutmayınız. Vizenizi aldıktan sonra pasaportunuzun vizeli sayfasını içeren sayfanın fotokopisini Koordinatörlüğümüze bırakın. Dış İlişkiler Ofisinden Erasmus Öğrenci Beyannamenizi alın Gideceğiniz Üniversitenin web sitesini mutlaka ziyaret edin.

10 DİKKAT!!!!!!!!!!!! Öğrenim anlaşmasında belirtilen derslerin denklikleri fakülte yönetim kurullarınca yapılmakta, böylece öğrencinin aldığı derslerin kabul edilmesi garanti edilmektedir. Öğrenim anlaşmasında yapılacak her değişiklik mutlaka zamanında bildirilmeli ve onaylanmalıdır. Bildirilmeyen dersler, başarılı olunsa dahi denk kabul edilmemektedir. Yapılacak değişiklikler öğrenim dönemi başlangıcından itibaren 1 ay içinde yapılmalıdır. Güz döneminde giden öğrenciler bahar yarıyıla da Erasmus dönemlerini hibesiz olarak uzatmak isterlerse en az 2 ay önceden koordinatörlüğe dilekçe ile bilgi vermelidirler. Bir dönemde 30 ECTS alınması gereklidir. Alınan derslerin 2/3’ün den başarılı olunması gerekir.

11 DİKKAT!!!!!!!!!!!! Vize, uçak bileti ve seyahat sağlık sigortası masrafları öğrencilere aittir. Erasmus öğrencileri gittikleri ülkede harç ödememekte, kendi üniversitesindeki harcı ödemektedir. Bu nedenle, gitmeden önce harcınızı yatırın ya da yatırmak üzere bir yakınınızı görevlendirin. Harcınızı yatırdıktan sonra ders kaydınızı da yaptırmayı unutmayın. Dosyanızı size örnek gösterilen şekilde ve tüm belgeleri mutlaka bilgisayar ortamında doldurarak teslim edin.

12 ERASMUS ÖĞRENCİSİNİN SORUMLULUKLARI NELERDİR? Oradayken
Gittiğiniz okulun kabul mektubunda size belirttiği tarihlerde orada olmaya çalışın ve resmi olarak dönem bitmeden dönmeyin. Derslerinize devam zorunluluğunuz olduğunu unutmayın. Gittiğiniz Üniversiteden ayrılmadan önce bu üniversitenin Uluslararası Ofisi’ne gidiş ve ayrılış tarihlerinizi belirten resmi yazıyı mutkala hazırlatın. Not: Bu evrak sizin gerçekten belirtilen süre boyunca orada kaldığınızın kanıtı olacaktır ve Erasmus Hibesini alabilmeniz açısından gereklidir. Dönem sonunda transkriptinizin Koordinatörlüğümüze gönderilmesi için gerekli kişilerle görüşün. Learning Agreement’ınızı misafir olduğunuz üniversiteye imzalatmayı unutmayın.(ilk bir ay içinde değişiklik yaptıysanız!!!)

13 ERASMUS ÖĞRENCİSİNİN SORUMLULUKLARI NELERDİR? Döndükten sonra
Learning Agreement’ın orjinal imzalı halini Koordinatörlüğümüze teslim edin. (En son hali-eğer değişiklik yaptıysanız.) Orada bulunduğunuz tarihleri gösteren belgeyi Koordinatörlüğümüze teslim edin.(Katılım Sertifikasında da bulunabilir-Çok önemli-hibenin geri kalanının hesaplanmasında) Erasmus Hibesi’nin Kalan %20’sini almak için, Öğrenci Nihai Rapor Formunu doldurun, basın ve Koordinatörlüğümüze teslim edin. Transcript of Records (Not Dökümü) eğer size verildi ise Koordinatörlüğümüze teslim edin. (Çok Önemli)

14 ...HİBELER Ülke kategorileri ve hibe miktarları (aylık)
Ödeme Zamanı ve Şekli Ödemenin geri alındığı durumlar

15 Ülke kategorileri ve hibe miktarları (aylık)
Ülkeler Aylık hibe miktarı (€) Avusturya 463 Bulgaristan 300 Belçika 429 Güney Kıbrıs Rum Kesimi 382 Almanya 425 Estonya 365 Çek Cumhuriyeti 420 Yunanistan 407 Danimarka 596 Macaristan 403 İspanya 438 Litvanya 326 Finlandiya 515 İtalya 480 Fransa 497 Lüksemburg İngiltere 540 Letonya İrlanda 523 Malta Hollanda 468 Polonya Portekiz 395 Romanya 322 İsveç 493 Slovenya 386 Slovak Cumhuriyeti 373

16 HİBELER ne zaman ve ne şekilde ödenir?
Hibeler, gitmeden önce yapacağınız işlemlerin hepsi tamamlandıktan sonra ödenir. Tüm evraklarınızı eksiksiz teslim etmeniz gerekir. (hem gitmeden önce hem de döndükten sonra) Hibeler Euro(€) olarak yatar. Kabul mektubunuzdaki tarihler esas alınır, toplam orada geçireceğiniz zaman hesaplanır; %80’i gitmeden önce, kalan kısmı ise Erasmus dönemi tamamlandıktan sonra yatırılır. (2. taksit: katılım sertifikanızda belirtilen toplam süreye bağlı hesaplanan hibe)

17 HİBELER ne zaman ve ne şekilde ödenir?
%20’ lik (Kalan) Hibe Nasıl Hesaplanır? 1-3 gün arası 4-10 gün arası 11-17 gün arası 18-24 gün arası 25 gün ve fazlası 0 Euro (0 ay) ¼ aylık hibe (0,25 ay) ½ aylık hibe (0,5 ay) ¾ aylık hibe (0,75 ay) tam aylık hibe (1 ay)

18 HİBELER hangi durumda geri alınır ya da ödenmez?
Misafir üniversitede 3 aydan az kalırsanız. (hibenizin tamamını geri vermeniz gerekir ve Erasmus öğrencisi sayılmazsınız.) Bir dönemde, almış olduğunuz 30 ECTS’ in 2/3’ünden az krediden geçerseniz. (Kalan %20’lik hibenizi hak etmiş sayılmazsınız. Bu başarısızlık durumunda size ödenen hibenin tamamının geri istenme hakkı saklıdır.)

19 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Ofisimizin iletişim adres ve bilgilerini kaydedin. adreslerinizi sık sık kontrol edin. Toplantılarımıza tam katılım gösterin. Karşı taraftaki Koordinatörünüzü öğrenin. Belgeleri eksiksiz ve doğru olarak teslim edin. Belge teslimlerinde SON TARİH kuralına uyun. Tüm belgelerinizi bilgisayar ortamında doldurun.

20 ...DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Gidilecek üniversiteye herhangi bir kayıt ve harç ücreti ödenmez. Gittiğiniz ülkenin tarihini okuyun. Türkiye hakkında size gelebilecek sorular için hazırlıklı olun. Bir tartışmaya girerken konuyu bildiğinizden emin olduktan sonra, konuyu kişiselleştirmeden tartışmaya dikkat edin. Gittiğiniz ülkede yazılı kurallara mutlaka uyun. Resmi evraklar; pasaport, oturma izni,kabul mektubu vs. bir fotokopisini yanınızda taşıyın.

21 ...DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Oturma izni almada geç kalmayın.(ilk 10 gün içerisinde) Gittiğiniz üniversiteden aldığınız sertifikanın ve transkriptin mutlaka imzalı ve mühürlü olmasına dikkat edin. Gideceğiniz dönem için gideceğiniz ülkenin hava durumunu takip edin, valizini hazırlarken 20kg’ ın üzerine çıkmamaya özen gösterin.

22 Özetle…. Gitmeden Önce: Application Form (Başvuru Formu)
Learning Agreement (Öğrenim Anlaşması) (3) Accommodation Form (Konaklama Başvuru Formu) Akademik Tanınırlık Transkript Öğrenci Bilgi Formu Sözleşme Pasaport, Vize, Sigorta, Hesap Açma, Uçak Bileti

23 Özetle…. Oradayken: Oturma izni
Ders değişikliği varsa LA kendi üniversitenize gönderilmesi (ilk 1 ay)

24 Özetle…. Döndükten Sonra:
Certificate of Attendance (Confirmation) (Katılım Belgesi) Transcript of Records (Not Dökümü) Learning Agreement (Ders değişikliği ile birlikte) Nihai Rapor Formu

25 Uzmanlar ve Sorumlu Oldukları Bölümler :

26 Uzman Ayşen TEMİZSOYLU: (Dahili: 1003)
İngilizce Eğitimi Öğrt. A.B.D. (Koord. = Okt. Demet ÖRMECİ) Beden Eğitimi Öğrt. A.B.D. (Koord. = Yrd. Doç. Dr. Kadir PEPE) Bucak Zeliha Tolunay U.T.İ. Y.O. ve Staj Hareketliliği (Koord. = Yrd. Doç. Dr. Adnan KALKAN) Sosyal Bilgiler Eğitimi Öğrt. A.B.D. (Koord. = Arş. Gör. Didem ÇAKMAK)

27 Uzman Gülşah AKTAŞ: (Dahili: 1004) Veteriner Fakültesi
(Koord. = Doç. Dr. Mehmet Şükrü GÜLAY) Okul Öncesi Eğitimi Öğrt. A.B.D. (Koord. = Arş. Gör. Gül KALAY) Resim-İş Eğitimi Öğrt. A.B.D (Koord. = Yrd. Doç. Dr. Serdar TUNA) Sınıf Öğrt. A.B.D (Koord. = Yrd. Doç. Dr. Mustafa BİLGEN)

28 Uzman Özer BİRCAN: (Dahili: 1005)
İlköğretim Matemetik Öğrt. A.B.D. (Koord. = Arş. Gör. Ramazan GÜREL) Kimya Bölümü (Koord. = Yrd. Doç. Dr. Birten ÇAKMAKLI) Antropoloji Bölümü (Koord. = Yrd. Doç. Dr. F. Arzu DEMİREL) Sağlık Yüksek Okulu (Koord. = Yrd. Doç. Dr. E. Hilal ŞENER)

29 SORULAR. Aldığım dersler eşleştirilecek mi
SORULAR **Aldığım dersler eşleştirilecek mi? **Hibeli ve hibesiz olarak değişime gidebilir miyim? **Dönem tercihimi değiştirebilir miyim? **Üniversite tercihimi değiştirebilir miyim? **Kendi dönemime ek olarak bir dönemde hibesiz kalabilir miyim?

30 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü İletişim Adresleri:
Adres: Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Öğrenci İşleri Binası Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 15100 Burdur Tlf & Fax: Web:

31 Başarılar dileriz.


"AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ ERASMUS ORYANTASYON TOPLANTISI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları