Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı"— Sunum transkripti:

1 İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
OKÇULUK VE ATICILIK TOPLULUĞU Tuğberk Keskin Topluluk Başkanı

2 Topluluğumuzun Amaçları
Günümüzde diğer sporların egemen olduğu bir dünyada ok ve yay kültürünü benimseyip yaşatmak, Okçuluk ve Atıcılık platformunu takip eden ve bu platforma kendi yorumunu getirmeyi, okçuluğu ve atıcılığı kendi bakış açısıyla izleyicisine sevdirmeyi, anlatmayı ve okçuluğun hem bir spor hem de hayata karşı bir duruş olduğunu göstermek, Okçuluk ve Atıcılığın çok bilinen, kabul görmüş ya da klasik materyallerini ve mimarilerini incelemek, bu materyalleri ve mimarileri en iyi şekilde tanıtabilmek için geziler düzenlemek ve okçuluk ve atıcılık materyallerini kullanıma yardımcı olmak. Günün yorgunluğundan ve stresinden okçuluk ve atıcılık faaliyetleriyle yararlanarak uzaklaşmak, bu çalışmaları yaparken eğlenmek, eğlendirmek ve irdelemek, Okçuluk ve atıcılık kültürün gelişmesi ve kalkınması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemek, genelde dünya özelde Türkiye okçuluk ve atıcılığında yaşanılan gelişmeleri üyelere aktarmak, bunun için çeşitli toplantılar, seminerler, paneller ve söyleşiler düzenlemek.

3 Topluluğumuzun Etkinlik Alanları
İMÜOKAT, bir yıl içerisinde eğitim çalışmaları yapmak Konferans ve söyleşiler düzenlemek Antrenmanlar yapmak Gezilere katılmak Okçuluk ve atıcılıkla ilgili geziler düzenlemek Gösteriler gerçekleştirmek Bültenler hazırlamak Diğer Üniversitelerin okçuluk topluluklarıyla paylaşımda bulunmak

4 Yaptığımız Etkinlikler
Okçular Tekkesi ve Harbiye Askeri Müzesi Gezisi

5 Okçular Tekkesi ve Harbiye Askeri Müzesi gezisini 11 Ocak’ta öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirdik. Tarihte kısa bir yolculuğa çıkan öğrencilerimiz,  önemli kilometre taşlarından biri olan,  Fatih’in İstanbulu fethini takiben müstakil vakıf olarak kurup okçulara tahsis ettiği ve II. Beyazıt döneminde de okçular tekkesi ile sistemli spor okçuluğunun en önemli merkezi olan büyük okçuluk musakabalarının, menzil rekor denemelerinin yapıldığı kemankeşlerin diyarını gezme fırsatını yakaladılar.

6 Yapacağımız Etkinlikler
Üniversitemizde Okçuluk alanında ünlü milli antrenörlerimiz ve sporcularımızla söyleşi düzenlemek Okçuluğa ilgi duyan öğrencilerimize yönelik kurs düzenlemek Atıcılık alanında modern sporlar üzerine etkinlikler düzenlemek İstanbul’da bulunan çeşitli poligonlara geziler düzenlemek

7 DİLEK VE TEMENNİLER Topluluğumuzun faaliyetlerini yürütürken Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hamit OKUR, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Necip Fazıl MENDEŞ, değerli üyelerimiz ve sevgili öğrenci arkadaşlarımızın desteğiyle, talepleri ve önerileriyle Üniversitemizin gözde bir topluluğu olmayı arzu ediyoruz. Saygılarımla arz ederim.


"İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları