Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Selçuk DEMİRGÜLLE Programcı Eylül-2013

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Selçuk DEMİRGÜLLE Programcı Eylül-2013"— Sunum transkripti:

1 Selçuk DEMİRGÜLLE Programcı Eylül-2013
İNTERNET TOPLU KULLANIM SAĞLAYICILARI EĞİTİM SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ Selçuk DEMİRGÜLLE Programcı Eylül-2013

2 UYGUNSUZ İÇERİK FİLTRELEME YAZILIMIN’ DA YASAL ZORUNLULUK
5651 sayılı Kanuna dayanılarak hazırlanan “İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcılar Hakkında Yönetmelik” 1 Kasım 2007 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu Yönetmeliğin 5. maddesinin birinci fıkrasının c bendinde, ticari amaçla internet toplu kullanım sağlayıcıların Başkanlık tarafından onaylanan içerik filtreleme yazılımı kullanmaları gerektiği belirtilmektedir.

3 UYGUNSUZ İÇERİK FİLTRELEME YAZILIMININ ÖNEMİ
Günümüzde, erişkinler için olduğu kadar çocuklar için de Internet kullanımı neredeyse bir vazgeçilmez olmuştur.  Giderek artan Internet kullanımı, her alanda olduğu gibi uyulması ve dikkat edilmesi gereken kuralları da beraberinde getirmektedir.          Bilinçli ve güvenli birer Internet kullanıcısı olmamız her açıdan son derece önemlidir. Internet kullanırken karşılaşabileceğimiz risklerin, dikkat etmemiz ve uymamız gereken kuralların neler olduğunu bilmemiz gerekmektedir.

4 UYGUNSUZ İÇERİK FİLTRELEME YAZILIMININ ÖNEMİ
Öyleki hayatımızın her alanına girip kolaylıklar sağlayan internet beraberinde  birçok tehtitde getirmekte bu tehditlerden tamamen olmasada doğru şekilde kullanılması halinde büyük ölçüde kurtulmamızı sağlayan internet filtre programları bahis ,  erotik ,  şiddet gibi içerik barındıran web sayfalarından korunmamızı sağlıyor… İnternet filtre programları genelde web sayfalarında yasak sözcükler ve sakıncalı olarak belirlenmiş web siteleri havuzunu kullanarak çalışsada bu programların ücretli sürümleri resimleride algılıyabiliyor…

5 BAŞKANLIĞIMIZCA ONAYLANAN İÇERİK FİLTRELEME YAZILIMLARI
Akınsoft CafePlus Filter Yassak İnternet Kafe NetPatron Internet Cafe Filter Engine HandyCafe Filtre v3 Smart Filtre Cafe Edition Musonya Kafe Filtre Pan Webfilter Pro Tred Filtre

6   HandyCafe Filtre v3

7   HandyCafe Filtre v3

8   HandyCafe Filtre v3

9   HandyCafe Filtre v3

10   HandyCafe Filtre v3

11   HandyCafe Filtre v3

12   HandyCafe Filtre v3

13 Labris Yönetim Konsolu

14 Labris Yönetim Konsolu

15 Labris Yönetim Konsolu

16 Labris Yönetim Konsolu

17 UYGUNSUZ İÇERİK FİLTRELEME YAZİLİMİYLA İNTERNETTE ALİNABİLECEK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
URL (web adresi) filtrelemesi yapar. Web sayfasının içeriğini tarar ve uygunsuz kelime bulursa görüntülenmesine izin vermez. Kullanıcı tanımlı yasak site tanımlamaları. İstemediğiniz programların çalışmasını önleyebilirsiniz. (Sohbet veya dosya paylaşım programları…) İstemci bilgisayar internet bağlantı hızını ayarlama. (Download ve upload hızlarını belirleme.)

18 UYGUNSUZ İÇERİK FİLTRELEME YAZİLİMİYLA İNTERNETTE ALİNABİLECEK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
USB aygıtı takıldığında bilgilendirme. Yasak site listesinin otomatik olarak güncellenmesi. Belirli dosya türlerinin download edilmesini engelleme. (exe, msi…) Virüs, trojen ve malware gibi zararlı yazılımlardan korunma.

19 Teşekkürler


"Selçuk DEMİRGÜLLE Programcı Eylül-2013" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları