Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAKKIMIZDA   International Chain Barter A.Ş, 2009 yılında, Türkiye’de kurulan ilk dış kaynaklı, uluslararası bir Barter şirketidir. Türkiye’deki klasik.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAKKIMIZDA   International Chain Barter A.Ş, 2009 yılında, Türkiye’de kurulan ilk dış kaynaklı, uluslararası bir Barter şirketidir. Türkiye’deki klasik."— Sunum transkripti:

1

2 HAKKIMIZDA International Chain Barter A.Ş, 2009 yılında, Türkiye’de kurulan ilk dış kaynaklı, uluslararası bir Barter şirketidir. Türkiye’deki klasik Barter şirketleri anlayışına  yeni bir anlayış getirerek, ihtiyaç duyulan bu pazara, farklı bir yüz ve misyon ile giren International Chain Barter A.Ş. oluşturmuş olduğu profesyonel kadrosu ile kısa zamanda sektörünün önder kuruluşu olacağına inanmaktadır. Bunun yanı sıra; kardeş şirket olan , Fisyon Trade GmbH’nin önemli destekleri ve yurtdışı bağlantıları sayesinde, International Chain Barter A.Ş, üye firmaların taleplerini reel fiyat politikasına bağlı olarak karşılayabilecektir. Uluslararası ilişkileri ve şubeleri ile Türkiye’de bir ilk olan şirketimiz, yabancı sermaye ve ortaklık yapısıyla siz değerli firmalara hizmet vermekten onur duyacaktır. Frankfurt merkezli, Fisyon Trade GmbH özgün iş modeli ile müşterilerine ithalat ve ihracatları için paket çözüm; satın alma ihtiyaçları için ise finansal kaynak yönetimi sağlamakta olan uluslararası bir ticaret finans şirketidir. Aktiviteleri Çin, Türkiye, AB ülkeleri ve Orta Doğu’da yoğunlaşmaktadır.

3 KURUMSAL YAPI Chain Grup International Chain Barter A.Ş.
Türkiye Genel Müdür Mehmet Güven Chain Grup Fisyon Trade GmbH Almanya -Geg--GGnel Müdürrd Sc Chain Finance Ltd. Çin -Genel Müdür -Genel Müdür -Sun Hong -Gerd Schmidt

4 BARTER NEDİR? Barter, International Chain Barter A.Ş.’ye üye firmaların bir araya gelerek oluşturduğu bir ortak pazardır. Kelime anlamı ile Barter takas demektir. Satın alınan mal ve hizmetin bedelinin, üretilen mal ve hizmet ile ödendiği bir finans ve ticaret sistemidir, Finansal Takas olarak da adlandırılabilir.

5 BARTER SİSTEMİNİN AVANTAJLARI
Nakitsiz Finansman Barter Sisteminden mal veya hizmet satın alan üye kasasından çıkacak olan nakdi kasasında tutarak reel pazardaki gücünü arttırmış olur, dolayısıyla firmaların ihtiyaçlarının karşılanmasında nakit akım dengesi olumsuz etkilenmemektedir. Özellikle finansman imkanlarının daraldığı ve finansman maliyetlerinin yükseldiği dönemlerde sistem tercih edilmektedir.

6 Mal ve Hizmet Alımlarında Tasarruf
Uygulamada satın alım limiti bulunan barter üyeleri, nakit para kullanmadıklarından faizsiz ticaret yapmaktadırlar. Nakit para kullanılmaması nedeniyle faiz yükünün ortadan kalkması kar oranlarını arttırmaktadır. Özellikle doyum noktasında olan sektörlerde, daha fazla mal üretilip satılması güç olduğundan firmalar karlılıklarını, maliyetlerini düşürmek suretiyle arttırmak istemektedirler. Barter sistemi para kullanmaksızın işlediğinden, firmalar faiz kadar bir maliyet düşüşü elde edebilmektedir.

7 Ek Pazarlama ve Ciro İmkanı
Barter sistemine dahil olan üye firmalar dolayısıyla bir pazarlama ve bilgi iletişim ağına dahil olmaktadırlar. Barter sistemindeki bir firma hangi ürünlerini hangi miktarda sisteme sunacağına kendi karar vermekte, istediğinde arz yapısını değiştirebilmektedir. Bu nedenle, sisteme öncelikle stoklar ve atıl kapasite arz edebilmektedir. Diğer taraftan yeni müşteri potansiyeli yaratmakta ve ilave müşteriye bağlı ciro ve kar artışını sağlamaktadır. Sistemde her arz, alımı da beraber getirdiğinden, bu işletmeler için üretim artışı ve ek istihdamı da sağlayabilmektedir.

8 Tahsilat Garantisi Ücretsiz Reklam Tedarik Kolaylığı
Barter sisteminde üyeler, Barter Şirketi güvencesinde satış yapmaktadırlar. Barter Şirketi onayı ile satış yaptıklarında, alacaklarının garantörü Barter Şirketi'dir. Satış yaptıkları firma iflas dahi etse alacaklarını sistem üyesi diğer firmaların ürünlerinden satın alarak tahsil edebilmektedirler. Ücretsiz Reklam Barter sistemindeki üyelere ücretsiz ve hedefine yönelik olarak reklam imkanı sağlanmaktadır. Tedarik Kolaylığı Barter sistemi üyelerinin satın alma taleplerini kategorize etmekte, üye firmalar satın almak istedikleri mal veya hizmeti aramaksızın bulabilmekte, tedarik araştırmaları ve öneriler Barter çalışanları tarafından yapılmaktadır.

9 DİKKAT !! ÇOK ÖNEMLİ DÜNYA TİCARETİNİN %42’Sİ BARTER İLE YAPILMAKTA OLUP BATILI ÜLKELERDE BU MİKTAR SENEDE %10-14 ARTIŞ GÖSTERMEKTEDİR. DOĞU ÜLKELERİNDE İSE TİCARETİN BÜYÜK KISMININ BARTER İLE YAPILDIĞI BİLİNMEKTEDİR. Ayrıca Amerika’da barter işlem hacminin 650 MİLYAR DOLAR olduğu biliniyor.

10 BARTER ÇEKİ İki üye firma arasında gerçekleşen alım satım işlemlerinde bir ödeme ve tahsilat aracı olarak kullanılan, üzerinde yapılan işlemin TL cinsinden tutarının yazılı olduğu, mal veya hizmeti alan tarafından imzalanıp kaşelenen, International Chain Barter Sistemi’nin kıymetli evrakıdır.

11 BARTER İŞLEMİ Üye, önce sisteme mal veya hizmetini satmış ise sattığı miktar kadar satınalma kredisine sahip olmaktadır. Üye, öncelikli ihtiyaç duyduğu mal veya hizmet satın almak isterse sisteme, alım bedeli kadar teminat vermek durumundadır. Üyenin yeterli kredisinin olduğu durumda ve ihtiyaç duyduğu bir ürünü satın alacağı zaman diğer hususlarda anlaşma yapar. Ödemesinde Barter çekini kullanır. Alıcının kredisinin müsait olması durumunda işlem International Chain Barter Operasyon Merkezi tarafından gerçekleştirilir ve tarafların cari hesaplarına alacak veya borç bakiyeleri kaydedilir.

12 BARTER MUHASEBESİ 1) Barter Şirketi ile Yapılan Sözleşme Gereği Ödenmesi Gereken Üyelik Aidatının Muhasebeleştirilmesi: 770. ÜYELİK AİDATLARI 191. KDV 320. INTERNATIONAL CHAIN BARTER HESABI 2) a. Barter Şirketine Mal ve Hizmet Alımında Ödenecek Barter Komisyonu ve KDV’Sİ: 653. BARTER KOMİSYONLARI 191. KDV 320. INTERNATIONAL CHAIN BARTER HESABI 2) b. Satış Komisyonunun Muhasebeleştirilmesi: (Satış komisyonları barter şirketinin barter cari hesabına KDV dahil kaydedilir) 653. BARTER KOMİSYONLARI 191. KDV 320. INTERNATIONAL CHAIN BARTER HESABI (KDV dahil)

13 3) Barter Şirketi Aracılığı ile Mal ve Hizmet Alımı:
153. STOK HESABI (veya Hizmet Alım Hesapları) 191. KDV 320. ÜRÜN VEYA HİZMETİ ALINAN ŞİRKETİN CARİ HESABI 4) Mal Alınan Şirkete verilen BARTER ÇEKİ Muhasebesi: 320. ÜRÜN VEYA HİZMETİ ALINAN ŞİRKETİN CARİ HESABI 108. BARTER ÇEKLERİ HESABI Not: Barter Çekinin verilmesi sonucu ürün alınan firmanın Cari Hesabı kapanmış olur. 5) Barter Şirketi Aracılığı ile Mal veya Hizmet Satımı: 120. ÜRÜN VEYA HİZMETİ ALINAN ŞİRKETİN CARİ HESABI 600. STOK VEYA HİZMET SATIŞLAR 391. KDV

14 6) Mal ve Hizmet Satışında Şirkete Verilen BARTER ÇEKİ Muhasebesi:
108. BARTER ÇEKLERİ HESABI 120. ÜRÜN VEYA HİZMETİ ALINAN ŞİRKETİN CARİ HESABI Not: Barter Çekinin alınması sonucu ürün satılan firmanın Cari Hesabı kapanmış olur. Müşteri nezdindeki Barter Çekleri Muhasebe Hesabı INTERNATIONAL CHAIN BARTER Operasyon Departmanı’nda tutulan Barter Carisi ile birebir uyum sağlar. Müşterilerimiz Barter Çeklerini diğer çekler gibi algıladığı takdirde bu uyum sağlanacaktır. Sadece Barter Çekleri, muhasebelerinde 108. Hesaba kaydedilecektir. INTERNATIONAL CHAIN BARTER’a yapmış oldukları komisyonları tamamen bizim açacakları 320. INTERNATIONAL CHAIN BARTER Cari hesabında tutacaklardır. Komisyon ödemelerini de bu hesaptan yapacaklardır. Barter çekleri, Barter üyeleri arasında kanuni bir ödeme aracıdır, ancak Barter Sözleşmesi ile geçerliliği sabit olur. Barter sözleşmesi bulunmayan bir firma için ödeme aracı değildir.

15 SATIŞ STRATEJİLERİ GELİŞTİRMEDE VE SATIN ALMADA BARTER UYGULAMALARI
Barter Sistemi, firmaların biraraya gelerek oluşturduğu bir pazardır. Barter Sistemi, Barter Pazarı’nı oluşturan firmaların arzları ve talepleri ile işler. Barter Sistemi ile çalışan bir firma, Barter Ortak Pazarı’ndan satın aldığı malların ve hizmetlerin bedelini, ürettiği veya ticaretini yaptığı ürünleri Barter Ortak Pazarına satarak öder. Barter Pazarı’na ürün satan firma bedelini, Barter Pazarı’nda satışa sunulmuş mallar ve hizmetler listesinden dilediğini satın alarak tahsil eder. Barter Sistemi, üye firmaların arzlarının satışı ve taleplerinin karşılanması esasına göre çalışır ve talepler için, ilgili firmalar ile Barter Pazarı’nda birlikte çalışmaya devam ederek büyür. İhtiyaçlar için kullanıldığında Barter bir finansman sistemidir. Barter Sistemi ile ürün satın alan firma nakit ödeme yapmaz, sisteme TL ile borçlanır. Üye firma 12 ay vadeli sıfır faizli kredisi kullanır. İhtiyaçları için Barter Sistemini kullanan firma, sistemi kullandığı oranda nakit tasarruf eder, aynı oranda işletme sermayesi ihtiyacını aşağı çeker.

16 ÜYE FİRMA-INTERNATIONAL CHAIN BARTER İŞBİRLİĞİ İLE SATIŞ KONUSUNDA HEDEFLENENLER
Satış cirolarını arttırmak. Yeni müşteri portföyü kazandırmak. Yeni müşteri kazandırırken karlı şekilde satış yaptırarak bunu gerçekleştirmek. Pazar rekabetinden etkilenmeden ve müşteriyi kazanmak adına yapılan karsız satış yöntemlerine, gereksinim kalmadan pazar payını arttırmak . Satış ve pazarlama yaparken International Chain Barter’ın satış ve pazarlama kadrosundan destek almak.

17 SATIŞ İLE İLGİLİ İZLENMESİ GEREKEN ADIMLAR
Üye firma müşteri portföyünün dışında, yeni müşterilere ulaşabilmek ve bu noktada çakışmalar oluşmaması için gerekli birim ve kişilerin iyi entegre olarak çalışmaları ve müşteri profilini belirlerken, müşterek hareket etmeleri gerekmektedir. International Chain Barter temsilcileri International Chain Barter sistemine üye bulunan ve hedef firma olarak görüştüğü firmaların, taleplerini belirleyerek Üye Firma Satış yöneticileri ile paylaşır. Randevu veya ön görüşmenin oluşturulması, Üye Firma ve International Chain Barter’ın ortak yönlendirmesiyle gerçekleşir. Merkezi yönlendirme ile Barterla satış yapılacak müşteri ,Üye Firma ilgili birimlerine bildirilmeli ve nakit müşteri kategorisinden ayrılmalıdır. İki üye firma arasında anlaşma gerçekleştiği takdirde, International Chain Barter’ın ilgili birimlerine bildirilmeli ve gerekli koordinasyonun ve takibin sağlanması talep edilmelidir.

18 BARTERLA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ALIMLAR VE SATIN ALMA BİRİMİ İLE ENTEGRASYON
Barter arz ve talep dengesini sağlamak durumunda olan bir sistem olduğundan satış yönünü kurgularken, bir yandan da satın alma konularının organizasyonu da oldukça önem taşır. Satın alma biriminin yapacağı alımlar ile ilgili verimli ve isabetli bir çalışma yapılabilmesi için sözleşme tarihleri bitmeden, ihaleler başlamadan, haberdar edilmesi ve International Chain Barter’ın en iyi şekilde alternatifleri oluşturmaya çalışması gerekmektedir. Barter ticaretinin algılanması, uygulanması ve sistem olarak oturtulması organizasyonu süreç aldığından zamanın iyi kullanılması gerekmektedir. Yaklaşık da olsa alım yapılan kalemler ile ilgili bilgiler önceden verildiği takdirde, International Chain Barter kadrosu ile bu konuda en verimli çalışmayı göstermeye çalışacak ve alımlarda isabet kaybetmeye başlayacaktır. Satın alma yapılan kalemlerin spektleri, miktarları ve hedef fiyatları bildirildiği takdirde International Chain Barter bu alternatifi Barter Ortak Pazarı içinde arayarak hemen teklife dönüştürmeye çalışacaktır.

19 ÜYE FİRMA-INTERNATIONAL CHAIN BARTER İŞBİRLİĞİ İLE HEDEFLENENLER
Üye firma genel giderlerinin Barter kapsamına alınması, satın almada barter uygulamalarının geliştirilmesi. Bir yandan satın almaları Barter kapsamında gerçekleştirirken, buna karşı International Chain Barter Ortak Pazarına üye firmanın var ise stoklarının satılması. Satılan stokların International Chain Barter’ın üye firmaya danışarak belirleyeceği uygun firmalara Barter usulü ile satılması. Stokların kimi zaman uluslararası Barter yöntemiyle ihracatının yapılması. Reklam kampanyalarında Barter mecralarının kullanılması v.b.

20 INTERNATIONAL CHAIN BARTER İŞBİRLİĞİ İLE YAPILAN BARTER İŞLEMLERİ
Mira İnşaat’ın Yeni Nesil Projesi İle İlgili Kaba İnşaat Talebi İçin Yapılan Çalışma Mira İnşaat’ın daha önce fiyat teklifi aldığı Mono Mimarlık firması International Chain Barter’a yönlendirildi. ICB’nin Mono Mimarlık ile yaptığı görüşmeler sonucunda Barter’a ikna edilerek, daha önce vermiş olduğu fiyat teklifinin Barter olarak verilmesi sağlandı. Yapılan bu işlem sayesinde Mira İnşaat, kaba inşaat konusunda istemiş olduğu tedarikçiden Barter olarak işlem yapmıştır. Böylece Mira İnşaat, ICB’nin Barter havuzuna çalışmış olduğu firmasını kazandırmış olmakla beraber bu firmaya yapacağı ödeme yerine, ICB’ye yapmış olduğu projeden gayrimenkul arz ederek sisteme borcunu ödemiştir. ICB, Mira İnşaat’ın kaba inşaatını üstlenen Mono Mimarlık firmasına Çorlu’da yapmış olduğu 200 dairelik projesi için inşaat malzemesi teminini gerçekleştirmiştir. ICB, Yeni Nesil Projesi için alacağını malzeme alarak kapamıştır. Bu işlem sayesinde firmalar birbirleri ile çalışmalarına barter olarak devam etmişlerdir. Gayrimenkul İnşaat Malzemesi Kaba İnşaat

21 INTERNATIONAL CHAIN BARTER
ÖRNEK İŞLEMLER OFTON İNŞAAT Arz : Gayrimenkul Talep : İnce İnşaat İnce İnş. Uyg. Hizm. Gayrimenkul MARTIN&MARTIN Arz : Sigorta Talep:Gayrimenkul SEVAL YAPI Arz : İnce İnşaat Talep : Reklam Hizmeti INTERNATIONAL CHAIN BARTER Donanım & Ekipman Reklam Hizmeti Sigorta Medya Hizmet İnşaat ÖZMİS CATERING Arz : Catering Talep : Sigorta FELİS MEDYA Arz : Reklam Hizmeti Talep : Catering Catering Bu işlemler sayesinde ICB, firmalara yeni pazarlar oluşturmakla beraber zaten yapmayı düşündükleri satın almaları barter modeli ile yaparak nakitlerini kasalarında tutmuşlardır.

22 ALTERNATİF OTO ve MARTIN & MARTIN SİGORTA
Alternatif Oto’nun Araç Sigorta Talebi İle İlgili Yapılan Çalışma Satın alma birimi 500 araç için International Chain Barter’dan sigorta talep etmiştir. Martin & Martin, üye firmamız Alternatif Oto’ya yönlendirilerek fiyat teklifi verilmiştir. Satın alma birimi, firma ile nakit ticarette olduğu gibi pazarlık yaparak istediği fiyatlara ulaşmış ve 500 aracın sigortası için Barter olarak anlaşmaya varmıştır. Alternatif Oto bu işlemin bedeli karşılığında, Martin & Martin firmasına, International Chain Barter çekini vererek senelik ödemesini gerçekleştirmiştir. Yapılan bu işlem ile Alternatif Oto, ICB havuzuna araç ve personel taşıma hizmeti arz etmiştir. Martin & Martin firmasına da, ICB havuzundan bu işlem karşılığı gayrimenkul verilmiştir. Servis Hizmeti Gayrimenkul Sigorta

23 ÜRÜN ve HİZMETLER Yapı & İnşaat Alçıpan Uygulamaları
Gayrimenkul Laminat Lamine Parke Vitrifiye Seramik Mutfak Dolabı Banyo Dolabı Çelik Kapı Peyzaj Hizmetleri Ahşap Kapı Panel Kapı Ankastre Ürünleri Elektrik Taahhüt İşleri Asansör Yapı & İnşaat Alçıpan Uygulamaları Yapı Denetim Hizmeti Merkez Havalandırma Sistemleri PVC Doğrama Alüminyum Doğrama Alüminyum Küpeşte Hafriyat Boya Kaba İnşaat Cephe Giydirme İnce İnşaat (alçı-sıva-boya) Havuz Mantolama İzolasyon

24 Hizmet Sigorta Hizmetleri Kargo Hizmeti Lojistik Hizmeti
Güvenlik Hizmeti ve Ekipmanları Temizlik Hizmeti ve Ekipmanları Ajans Hizmetleri Matbaa Hizmetleri ve Ekipmanları Personel Taşıma Hizmeti Catering Hizmeti ve Ekipmanları Turizm Hizmetleri Eğitim Hizmetleri Uluslararası Marka Tescili ve Kalite Belgelendirme Müşavirlik ve Danışmanlık Hizmeti Marka Tescili - Endüstriyel Tasarım Tescili - Patent ve Faydalı Model

25 Medya & Tanıtım Ulusal - Sektörel - Bölgesel Reklam Çalışmaları
Indoor - Outdoor Reklam Mecraları Fuar Hizmetleri Stand Çalışmaları Grafik Tasarım Kurumsal Kimlik ve Marka Çalışmaları Web Tasarım Her Türlü Işıklı - Işıksız Tabela Dijital Baskı Araç Giydirme Promosyon Hizmetleri Prodüksiyon Hizmetleri Fotoğraf ve Film Çekimleri

26 Donanım & Ekipman & Diğer Hizmetler
Ev ve Bahçe Mobilyaları Ofis Mobilyaları Büro Sarf Malzemeleri Ambalaj Malzemeleri Gıda Ürünleri Otel Ekipmanları Temizlik Malzemeleri ve Ekipmanları İş ve Personel Kıyafetleri Elektronik Eşyalar Güvenlik Ekipmanları Hazır Giyim Mağaza Kuponları Restaurant Kuponları

27 INTERNATIONAL CHAIN BARTER A.Ş. olarak bizi dinlediğiniz için
TEŞEKKÜR EDERİZ.

28 İLETİŞİM İstanbul Dünya Ticaret Merkezi A-1 Blok Kat:14 No: Yeşilköy – Bakırköy / İSTANBUL Tel: (+90) Fax:(+90)


"HAKKIMIZDA   International Chain Barter A.Ş, 2009 yılında, Türkiye’de kurulan ilk dış kaynaklı, uluslararası bir Barter şirketidir. Türkiye’deki klasik." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları