Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yalın Satınalma Mantığı ile Fiyat Görüşmeleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yalın Satınalma Mantığı ile Fiyat Görüşmeleri"— Sunum transkripti:

1 Yalın Satınalma Mantığı ile Fiyat Görüşmeleri
MERİÇ BAYKAL VORNE SATINALMA MÜDÜRÜ

2 Yalın Fiyat Görüşmeleri
Fiyat Görüşmelerinde Yalınlaşma Fiyat Görüşmelerinde Yalınlaşma Fiyat İndirimlerini Belirleme Satınalma’da Değer Analizini Kullanma

3 Fiyat Görüşmelerinde Yalınlaşma
Görüşmelerde Önceliğin Belirlenmesi Fiyat Modelleri (Eskalasyon) Güncelleme Periyodu (Aylık / 3 Aylık / 6 Aylık…)

4 Oluklu Mukavva Fiyat Modeli :
Kablo Bağlantı Uçları Fiyat Modeli :

5 Kablo Gruplama Fiyat Modeli :
Bağlantı Elemanları Fiyat Modeli :

6 Plastik Enjeksiyon Fiyat Modeli :
Ahşap Ambalaj Fiyat Modeli :

7 Fiyat Modelleri ile Maliyet Yüzdeleri Analizi :

8 Fiyat Modelleri ile Maliyet Yüzdeleri Analizi :

9 Yalın Fiyat Görüşmeleri
Fiyat Görüşmelerinde Yalınlaşma Fiyat İndirimlerini Belirleme Satınalma’da Değer Analizini Kullanma Fiyat İndirimlerini Belirleme

10 Fiyat İndirimlerini Belirleme
Fiyat İndirim Anlaşmaları (her yıl %1 verimlilik) Maliyet Kalemleri Analizi Hammadde Fiyatı (Tedarikçiniz Hammadde Satınalma Analizi) Direkt İşçilik (Otomasyona Geçiş Göstergesi) Endirekt İşçilik (Yardımcı Faaliyetlerin Çokluğu) Dış İşçilik (Dış Kaynaktan Nasıl Yararlanmış? Riskli mi?) Enerji (Ne Tür Enerjiler Kullanıyor?) Yardımcı Malzeme (Toplu Alımlar ile Fiyat Avantajı) Makina Amortismanı (Teknolojinin Yeniliği) Ambalaj Maliyeti (Hangi kalitede?) Genel Giderler (Organizasyon Yapısı) Faiz Giderleri (Düşük faizli kredi alma gücü) Pazarlama Giderleri (gerek var mı?) Şirket Karı (Riske Katlanma Durumu, Piyasa Bilinci) Fiyat maliyet değildir ! Fiyat maliyet bileşenlerinden sadece birisidir ! İthalata dayalı fiyatlarda değişik maliyet bileşenleri de vardır! Alım miktarının oluşturacağı stok maliyeti de vardır ! Yerinde teslim alınması durumunda, taşıma ve aktarma maliyetleri de gündemdedir ! Ürün kabul ve iade maliyetleri de gözden kaçırılmamalıdır ! Kalite maliyetleri, maliyet bileşenlerindendir ! Bu nedenle fiyat değil, maliyet önemlidir ! İndirim Nerede? Yalın Düşünce Uygulanabilir mi?

11 Yalın Fiyat Görüşmeleri
Fiyat Görüşmelerinde Yalınlaşma Fiyat İndirimlerini Belirleme Satınalma’da Değer Analizini Kullanma

12 Satınalma’da Değer Analizini Kullanma
Bu malzemeyi tamamen devre dışı bırakmak mümkün mü? Basitleştirebilir miyiz?/ Tüm özellikleri bize gerçekten gerekli mi? Aynı işi gören daha iyisi var mı? Bu malzemeyi veya onun kısımlarını standart başka bir parça ile değiştirebilir miyiz? Gerekli miktar göz önüne alındığında , tedarikçi en uygun imalat yöntemlerini kullanıyor mu?

13 Satınalma’da Değer Analizini Kullanma
Daha ucuz bir malzeme de aynı işi görür mü? Veya daha pahalısı daha iyi performans verir mi? Daha ucuz bir imalat süreci ile üretilebilmesi mümkün mü? Malzeme/işçilik/genel gider/kar toplamı fiyata eşit mi? Yeterli olabilecek ve daha ucuz bir fiyat verecek başka bir tedarikçi var mı? Bunu başka birisi daha ucuza alıyor mu?

14 TEŞEKKÜRLER ! MERİÇ BAYKAL VORNE SATINALMA MÜDÜRÜ


"Yalın Satınalma Mantığı ile Fiyat Görüşmeleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları