Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İ LKOKUL Ö Ğ RENC İ LER İ İ Ç İ N H İ JYEN E Ğİ T İ M İ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İ LKOKUL Ö Ğ RENC İ LER İ İ Ç İ N H İ JYEN E Ğİ T İ M İ."— Sunum transkripti:

1 İ LKOKUL Ö Ğ RENC İ LER İ İ Ç İ N H İ JYEN E Ğİ T İ M İ

2 Minik istilacılar size zarar verir!

3 Minik İ stilacılar Kimlerdir?: Bakteriler: Özellikle temizli ğ ine özen göstermeyen çocukları hedef alarak aralarında hızla yayılırlar. Virüsler: Savunma sistemi zayıf çocukların vücuduna gizlice girerek, hastalanmalarına neden olurlar. Parazitler: Üzerinde yaşadı ğ ı canlının yiyeceklerine ortak olarak yaşamını sürdürürler, canlının zayıf düşmesine ve hasta olmasına neden olurlar.

4 K İ Ş İ SEL H İ JYEN NED İ R? K İ Ş İ SEL H İ JYEN NED İ R? Kişisel hijyenin amacı, hastalık yapıcı mikropların vücuda bulaşmasını ve çevreye yayılmasını önlemektir. Kişisel temizli ğ imize gereken önemi verir ve dikkatli davranırsak bir çok mikrobun vücudumuza girmesine engel olabiliriz.

5 Bakterilerin yaşamak için ihtiyaç duydukları her şey vücudumuzda vardır. Bu nedenle, bakteriler, insanları çok sever. Vücudumuza giren zararlı bir bakteri hızla ço ğ alır ve e ğ er yeterince sa ğ lıklı ve güçlü de ğ ilsek bu savaşı bakteriler kazanır.

6 Kişisel temizliğimizde, ellerimizin temizliği çok önemlidir.

7 Ellerimizi Ne Zaman Yıkamalıyız?

8

9 Ellerimizi Nasıl Yıkamalıyız?

10 Elinin dayanabildi ğ i sıcaklıktaki suyu aç ve ellerini su ile ıslat. Sabunla ellerini bileklerine kadar sabunlayarak, parmak araları da dahil iyice ovala. Bu sırada alfabeyi saymaya başla. A,B,C,.........Z. Alfabe bitince ellerini akan su altında iyice durula. Ka ğ ıt havlu ile ellerini kurula.

11 Uygun el yıkama aşamaları için boşlukları doldur, renkli kutucuklardaki harfleri sırasıyla birleştir, anahtar kelimeyi bul. Ellerini ile ıslat. Ellerini bileklerine kadar ile iyice ovala. Ellerini akan su altında. Ellerini havlu ile kurula. 1 2 4 3

12 Muslu ğ u aynı havlu ile. Anahtar Kelime: I 6 6 4 3215


"İ LKOKUL Ö Ğ RENC İ LER İ İ Ç İ N H İ JYEN E Ğİ T İ M İ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları