Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SİMÜLASYON Yrd Doç. Dr. Halil İbrahim KORUCA Pazartesi : Sınıf :

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SİMÜLASYON Yrd Doç. Dr. Halil İbrahim KORUCA Pazartesi : Sınıf :"— Sunum transkripti:

1 SİMÜLASYON Yrd Doç. Dr. Halil İbrahim KORUCA Pazartesi : Sınıf :

2 Ders İçeriği Simülasyona Giriş: Simülasyonun avantaj ve dezavantajları, uygulama alanları Sistem-sistem modeli tipleri - Ayrık-olay simülasyonu Simülasyon Örnekleri: Kuyruk sistemleri – Envanter sistemleri Genel Prensipler Simülasyon Yazılımları- İstatiksel analiz araçları Matematiksel ve İstatiksel Modeller: Simülasyonda istatiksel modeller - Kuyruk modelleri Rasgele Sayı ve Rasgele Değişken Üretme Teknikleri Simülasyon Verilerinin Analizi – Girişlerin modellenmesi – Simülasyon modelleri için doğrulama ve sağlama - Çıktı analizi Bilgisayar Ağlarının Simülasyonu

3 Kaynaklar ve Değerlendirme
Banks, Carson, Nelson and Nicol – Discrete Event System Simulation - 4th Edition - Prentice Hall Değerlendirme Devam %5 (eksiksiz imza) Ödev 0 Vize %45 Proje Önerisi; %50 başlangıç durumu modeli hazırlama sunumu VİZE NOTU = Final: %60 Proje; Alternatif senaryolar (rapor+sunum) Final : %40 Arena; küçük bir model (Bilgisayarda) FİNAL NOTU= Ödev soruları/konuları sınıfta tartışılacaktır, herkesin buna hazırlıklı olarak derse gelmesi beklenmektedir.

4 Haftalık Program 09 Ekim 2015 Simülasyon Tanıtım ve gruplandırma 16 Ekim Simülasyon TemelleriÜretim ve Simülasyon (Proje Önerilerinin verilmesi) 23 Ekim Arena Simulasyon Programı - Modelleme 06 Kasım2015 Arena Simulasyon Programı - Modelleme 4 13 Kasım2015 Arena Simulasyon Programı - Modelleme 5 20 Kasım2015 Firmada yapılan çalışmalar ve sunumlar 27 Kasım 2015 Vize 04 Aralık 2015 Firmada yapılan çalışmalar ve sunumlar 07 Nisan 2012 15 Nisan Vize Nisan Model sunumları-II ve Tavsiyeler Nisan Model sunumları-III ve Tavsiyeler 07 Mayıs Simülasyon Sonuçları ve Rapor yazımı 15 Mayıs 2012 Simülasyon Sonuçları ve Rapor yazımı (Sunumu) 23 Mayıs 2012 Simülasyon Sonuçları ve Rapor yazımı (Sunumu ve teslimi)

5 Proje Önerisi - 19 Ekim 2010 Gerçeklemeyi düşündüğünüz Projenin Konusu, Amacı, Kullanım Alanı, Daha önce yapılmış benzer çalışmalara ait literatür taraması, Girdileriniz ve Çıktılarınızın Neler Olacağını Ne tür modeller kullanmayı planladığınız belirtmeli.

6 Proje Modeli – 26 Ekim 2010 Önerinizde meydana gelen değişiklikler eksik noktalar varsa tamamlanmış olmalı. Bu raporda ek olarak modellerinizi oluşturmuş ve detaylı olarak açıklamış olmalısınız. Model seçimini neye göre yaptığınız belirtilmeli başka çalışmalarla kıyaslamalar yapılmalı. Belirtilen tarihte sınıfta 15 dakikalık sunumlar ile projenizi tanıtmanız gerekmektedir.

7 Final Proje Raporu – Final haftasından iki önceki ders
Bu aşamada kodunuz büyük ölçüde tamamlanmış olmalı. Modelinize ait onaylama çalışmaları yapılmalı. Çıktıların analizi sonuçların değerlendirilmesi fnal raporunuzda yer almalı. Tüm projeler için proje kodlarının doxygen veya benzeri araçlar yardımı ile detaylı olarak dökümante edilmesi gerekmektedir. Buna uygun olarak başlangıçtan itibaren kodlarınızda uygun açıklama satırlarını eklemeyi unutmayınız.

8 Sınıf içi sunumlar – Belirtilen günlerde size ayrılan dakikalık sürede projenizi ve kodunuzu sınıf içinde sunmanız beklenmektedir. Final sınavı – Projlerin Bilgisayar Başında Gösterilmesi Final Haftasından önce son derste yapılacaktır.

9 Yüksek Lisans Benzetim

10 Ders tarihi : Her ogrenci uygulama icin bir fabrika bulucak ve Arena da modelllencek, Üretim işletmeleri ve tarihinde fabrika ile ilgili tanıtım yapacak 3-4 slayt, Modeleme gosterimi 1. gosterimi , 2.gosterim , Donem sonuna kadar bir makale veya sempoızyum bilidirisi hazırlanacak, basılabilir durumda olacak Makale veya bildiriinin kalitesine göre(01-06 Ocak 2011 teslim) not verilecek , Usulen vize ve final sınav yapılacak,


"SİMÜLASYON Yrd Doç. Dr. Halil İbrahim KORUCA Pazartesi : Sınıf :" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları