Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KIRGIZİSTAN- TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KIRGIZİSTAN- TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ"— Sunum transkripti:

1 KIRGIZİSTAN- TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK KURUL TOPLANTISI 25 EKİM 2016

2 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

3 Yapılan İşlerin Analizi ve Değerlendirilmesi
Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında, eğitim kalitesini arttırmak ve belirlediğimiz hedefleri gerçekleştirmek için aşağıdaki faaliyetler yapıldı: 1- Kaliteli eğitim için, gerekli eğitim-öğretim araçları, kitaplar, görsel araç-gereçler hazırlanarak sistemli bir şekilde kullanılmıştır. 2- Yüksekokulumuz öğrencilerinin derslere devam ve katılım ortalamaları % 86’ya ulaştı. 3- Yüksekokulumuz öğrencilerinin akademik başarıları ortalama % 84’e ulaştı.

4 Yüksekokul öğrencilerinin ders geçme başarı oranının en az % 85’e yükseltilmesi hedeflenmektedir.
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ SINIFLARININ GENEL NOT ORTALAMALARI VE BAŞARI YÜZDELERİ SINIFLAR I.SINIF II.SINIF III.SINIF IV.SINIF GENEL NOT ORTALAMASI 2,76 2,38 2,70 2,66 BAŞARI YÜZDESİ % 78 % 59 % 70 % 80 BAŞARI YÜZDESİ ORTALAMASI % (2.6 ort.)/ ( Eğitim-Öğretim Yılı %62 (2.65ort)) ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ SINIFLARININ GENEL NOT ORTALAMALARI VE BAŞARI YÜZDELERİ SINIFLAR I.SINIF II.SINIF III.SINIF IV.SINIF GENEL NOT ORTALAMASI 3,04 2,42 2,60 2,91 BAŞARI YÜZDESİ % 67 % 80 % 100 BAŞARI YÜZDESİ ORTALAMASI % 78.5 (2.7 ort.)/ ( Eğitim-Öğretim Yılı %75 (2.6 ort))

5 ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ SINIFLARININ FF, F1,F2 DURUMLARI
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ SINIFLARININ FF, F1,F2 DURUMLARI I.SINIF II.SINIF III.SINIF IV.SINIF FF 1 - F1 3 8 F2 2 Başarısız öğrenci sayısı 17’dur. ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ SINIFLARININ FF, F1,F2 DURUMLARI I.SINIF II.SINIF III.SINIF IV.SINIF FF 1 2 - F1 F2 Başarısız öğrenci sayısı 11’dir.

6 49 (% 5,3) öğrenci dersten kalmıştır.
Beden Eğitimi ve spor servis derslerinin içeriğinin zenginleştirilip dersin her anının aktif hale sokulması hedeflenmiştir. GRUPLAR TEMEL GRUP SPOR GRUBU SAĞLIK GRUBU 44 BÖLÜM (910 öğrenci) 748 (% 82) 63 (% 6,9) 99 (% 10,9) 49 (% 5,3) öğrenci dersten kalmıştır.

7 Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Lisans Eğitim Programları
Bölümlerin çerçeve ders programları hazırlanırken: İki ülkenin eğitim sistemine uygun olması, Dünyada her geçen gün gelişen spor bilimleri ve spor branşlarının göz önünde bulundurulması, Mesleki teorik derslerin yanı sıra spor branşlarına ait uygulamalı derslerin sıralı bir şekilde programda yer alması ile Geleneksel spor branşları göz önünde bulundurulmuştur. Örneğin: Toguz Korgool, Ordo, Milli Güreş ,Türk Halk Oyunları, Golf, Pilates, Snowboard. Bölümlerden mezun olabilmek için gerekli kredi sayıları: Bölüm dersleri: Spor alanındaki modern gelişmeler ve bilimsel yöntemler kullanılarak verilmektedir. Bölüm T U K AKTS Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 120 111 155 240 Antrenörlük Eğitimi 128 106 159

8 BSY-408 Antropometri (Dersi)

9 BSY-108 Biyokimya ve Spor Biyokimyası (Dersi)

10 BSY-109 Anatomi I Dersi

11 Öğretim Materyalleri ADI SOYADI ÇALIŞMA KONUSU Doç.Dr. Kanat CANUZAKOV
Spor Tarihi, Bilimsel Araştırma Yöntemleri. Doç.Dr. Dciparkul ABDIRAHMANOVA Spor Morfolojisi, Spor Metrolojisi Yrd.Doç.Dr. Serdar GERİ Spor İşletmeciliği ve Yönetimi Yrd.Doç.Dr. Bilal DEMİRHAN Toparlanma ve Antrenman Bilgisi Öğr.Gör. Azamat TİLLABAYEV BasketboldaTeknik ve Taktik Öğr.Gör.Dr. Anarkan KASMALİYEVA Öğr.Gör.Dr. Tahmira SABRALİYEVA Öğr.Gör.Dr. Marat SEİTKAZİYEV Voleybolda Teknik ve Taktik Öğr.Gör. Arina KAZAKBAYEVA Anatomi, Sağlık Bilgisi ve İlk Yardım Öğr.Gör. Aydar AKMATOV Okt. Atilla ÇAKAR Genel Jimnastik Teknik ve Taktik Okt. Bakıt ASANALİYEV Halterde Teknik ve Taktik Okt. Almas ABDIRAKMANOV Basketbolda Teknik ve Taktik Okt. Roman SARIBAYEV Güreşte Teknik ve Taktik Okt. Refika GERİ PilatesteTeknik ve Taktik

12 EĞİTİM KALİTESİNE YÖNELİK FAALİYETLER-1
Öğrencileri yardımcı Antrenör/ Öğretmen olarak çalıştırıp tecrübe kazanmalarını sağlamak. Yüksekokulumuz öğrencilerinin staj yaparak tecrübe kazanmalarını sağlamak amacıyla Okul Deneyimi, Antrenörlük Uygulaması, Öğretmenlik Uygulaması ve Yaz Stajı dersleri bölümlerin çerçeve programlarına konulmuştur. Bölüm Stajları: Yüksekokulumuz öğrencileri yaz stajları uygulamalarını yerli okullarda, liselerde ve spor kulüplerde başarıyla gerçekleştirilmiştir.

13 EĞİTİM KALİTESİNE YÖNELİK FAALİYETLER-2
Öğrencilerin antrenman ve müsabakalara katılımı sağlamak. Yüksekokulumuz öğrencilerinin antrenman yapmalarını sağlamak adına bölümlerin çerçeve programlarına V. Yarıyılın Sonuna kadar Spor Uygulaması I- V dersi konulmuştur.

14 MESLEĞE YÖNELİK EĞİTİM FAALİYETLERİ
Öğrencileri özel sektörde çalışabilecekleri tecrübe ve belge kazandırmak amacıyla ulusal/uluslararası kurslara katılımlarını sağlamak. Yüksekokulumuz Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu ve Basketbol Federasyonu ile işbirliği halindedir. Bu işbirliği neticesinde her sene Uluslar arası geçerliliğe sahip antrenörlük kursları ve seminerler düzenlenmektedir.

15 MESLEĞE YÖNELİK EĞİTİM FAALİYETLERİ
. Uluslararası Welness Gelişim Semineri ( ) Uluslararası II. Kademe Welness Antrenörlük Kursu ( ) I. Kademe Hemsball Antrenörlük Kursu (16-23 Ocak 2016) Hemsball Gelişim Semineri ( )

16 I. KADEME HEMSBALL ANTRENÖRLÜK KURSU (16-23 Ocak 2016)

17 Yapılan Toplantı ile Etkinliklerin Analizi ve Değerlendirilmesi
Öğrenciler ile eğitim-öğretim hakkında toplam 85 (grup ile, bölüm ve yüksekokulumuz içinde) toplantı ve faaliyet gerçekleştirildi: 48 Toplantı: eğitim-öğretim ve başarılar hakkında , 12 Toplantı: öğrencinin disiplinini sağlamak ve görevlerini yerine getirmeleri hakkında, 18 Etkinlik: sinema, tiyatro, müze, konsere katılım (Danışmanlar) 6 Piknik, bayram kutlaması (Danışmanlar).

18 SPORTİF FAALİYETLER Yüksekokulumuz sportif faaliyetlerini dört alanda sürdürmektedir. 1.Üniversitemiz personeli ve öğrencileri için düzenlenen spor faaliyetleri, 2. Üniversiteler arası düzenlenen spor turnuvalarına katılım, 3.Üniversitemizin uluslar arası spor alanında temsil edilmesi, 4. Üniversitemiz spor tesislerinde ulusal ve uluslar arası spor organizasyonların gerçekleştirilmesi.

19 1.Üniversitemiz Personeli ve Öğrencileri İçin Düzenlenen Spor Faaliyetleri
Üniversitemizin 20. Yılı Etkinlikleri Kapsamında Hazırlık Sınıfı Öğrencileri Turnuvası ( ) Turnuvaya 200 öğrenci katılmıştır. VII.Kış Sağlıklı Yaşam Turnuvası (Akademik ve İdari Birimler, ) 9 branşta gerçekleşmiştir. Turnuvaya 195 personel katılmıştır. VII. Spor Oyunları Öğrenci Turnuvası (Tüm Akademik Birimler ) 9 branşta gerçekleşmiştir. Turnuvaya 490 öğrenci katılmıştır.

20 NİVERSİTEMİZ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELLERİ ARASI VII
NİVERSİTEMİZ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELLERİ ARASI VII. KIŞ SAĞLIKLI YAŞAM TURNUVASI

21 2. Üniversiteler Arası Düzenlenen Spor Turnuvalarına Katılım
Üniversitemiz Kırgızistan‘da düzenlenen özel ve resmi spor müsabakalarına katılmaktadır. Bu faaliyetler yüksekokul koordinatörlüğü ve sorumluluğunda gerçekleştirilmektedir. Üniversitemiz Kırgızistan'daki 36 Üniversitenin katıldığı Üniversiteler arası ''Üniversiade 2016'' da 4. olmuştur. Üniversitemiz turnuvaya 14 spor branşında 475 öğrenci ile katılmıştır.

22

23

24 3.Üniversitemizin Uluslar Arası Spor Alanında Temsil Edilmesi-1
КC Voleybol Şampiyonluğu II.lik (2015 y.). Uluslararası Issık-Göl Spor Oyunları I.lik (2015 y.). КC Halklarının Spartakiyad oyunları I.lik (2015 y. Calal-Abad). Solveyg-Spor Kupası müsabakası I.lik (2015 y.). Dünya Şampiyonası III.lük (Sambo branşı. İmanbek TENTİYEV (Riga şehri). Asya Şampiyonası II.lik (Sambo branşı. İmanbek TENTİYEV (Atırau şehri). Kırgızistan Şampiyonası I.lik (Sambo branşı. İmanbek TENTİYEV (Balıkçı şehri). Kırgızistan Şampiyonası I.lik (Judo branşı. İmanbek TENTİYEV (Кarakol şehri). Dünya Şampiyonası I.lik (Bel boo güreşi branşı. Madina NADİROVA (Kazan şehri)). КC Halklarının Spartakiyad oyunları I.lik (Bel boo güreşi branşı. Madina NADİROVA (Calal-Abad)).

25 3.Üniversitemizin Uluslar Arası Spor Alanında Temsil Edilmesi-2
Üniversiade – 2016 Spor Müsabakaları IV.lük (Halter takımı) Üniversiade – 2016 Spor Müsabakaları III.lük (Masa Tenisi bayan takımı) Üniversiade – 2016 Spor Müsabakaları III.lük (Masa Tenisi bay takımı) Üniversiade – 2016 Spor Müsabakaları I.lik (Judo bay takımı) Üniversiade – 2016 Spor Müsabakaları II.lik (Toguz Kogool bayan takımı) Üniversiade – 2016 Spor Müsabakaları III.lük (Toguz Kogool bay takımı) Üniversiade – 2016 Spor Müsabakaları IV.lük (serbest güreş takımı) Üniversiade – 2016 Spor Müsabakaları IV.lük (Basketbol bayan takımı)

26 4. Üniversitemiz Spor Tesislerinde Ulusal ve Uluslar Arası Spor Organizasyonların Gerçekleştirilmesi. a) aralık 2015 tarihleri arasında Karabakov K.S , Arzamasev N.M adına düzenlenen KTMU ve Kırgızistan Basketbol Federasyonunun birlikte düzenlediği uluslar arası basketbol turnuvası gerçekleştirilmiştir.

27 Unvan Alan Sporcularımız
Üniversitemizin aşağıda adı geçen öğrencileri ilgili spor branşlarında ‘spor uzmanı’ unvanını kazandılar: Diana İSAKOVA (Voleybol) Cibek İSMAİLOVA (Voleybol) Ayçürök OROZBEKOVA (Voleybol) İmanbek TENTİYEV (Sambo) Madina NADİROVA (Alış güreşi).

28 DİĞER SPOR FAALİYETLERİMİZ
Yüksekokulumuz Akademik ve İdari Personel ile Öğrencilerine Düzenlediği Spor Müsabakalarının Yanı Sıra, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Mezuniyet Töreni, Spor Tesislerinin Personel ve Öğrencilere Kullandırılması, Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi (Fitness), Kayak Kulübü, Okul Takımlarının Çalıştırılması faaliyetlerini de sürdürmektedir.

29 Yüksekokulumuz 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında;
BİLİMSEL FAALİYETLER Yüksekokulumuz Eğitim-Öğretim Yılında; 1 kitap 2 (SCI) makale 9 Uluslarası ve Ulusal makale yayınlamıştır. 1 Bilimsel-araştırma projemiz yürütülmektedir.

30

31

32 2015-2016 ÖĞRETİM YILINDA YAPILAN ÖNEMLİ ULUSAL VE ULUSLARARASI BİLİMSEL TOPLANTILAR
No Faaliyet Adı 1 Prof.Dr.Erdal ZORBA tarafından “Yaşam Boyu Spor” konulu seminer verildi ( ). 2 Prof.Dr.Mehmet GÜNAY tarafından “Egzersiz Fizyolojisi” konulu seminer verildi ( ). 3 Prof.Dr.Mehmet KILIÇ tarafından “Sportif Performans Ölçümü” konulu seminer verildi ( ). 4 Prof.Dr.Kürşat KARACABEY tarafından “Yaşam Boyu Spor Kapsamında Obezite ve Egzersiz” konulu seminer verildi ( ). 5 Prof.Dr.Kürşat KARACABEY tarafından “Çocuklarda İşbirliği Yaklaşımı” konulu seminer verildi ( ). 6 Prof.Dr.Kürşat KARACABEY tarafından “Voleybolda Modern Antrenman Teknikleri” konulu seminer verildi ( ).

33 “Çocuklarda İşbirliği Yaklaşımı” 26-31. 05. 2016 Prof. Dr
“Çocuklarda İşbirliği Yaklaşımı” Prof.Dr. Kürşat KARACABEY

34 2015-2016 ÖĞRETİM YILINDA DESTEKLENEN ARAŞTIRMA PROJELERİ
FAKÜLTE/ENSTİTÜ/YÜKSEKOKUL/MESLEK YÜKSEKOKULU No Proje Türü (Araştırma-Eğitim-Danışmanlık-Seminer-Workshop-Diğerleri Proje Adı Fakülte/Birim Destekleyen Kurum Proje Tutarı (TL ve $) 1 Araştırma Kırgızistanı Uluslararası Müsabakalarda Temsil Eden Elit Sporcuların Performans Analizleri Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu / Antrenörlük Eğitimi Bölümü KTMÜ : USD Dış kaynak : USD Toplam : USD, 28680 $

35 18-22 OCAK 2016 PROJE ÖLÇÜM I.ETAP

36 03-08 MAYIS 2016 PROJE ÖLÇÜM II.ETAP

37 03-08 MAYIS 2016 PROJE ÖLÇÜM II.ETAP

38 SOSYAL-KÜLTÜREL VE SPORTİF ETKİNLİKLER
Sıra No Tarih Etkinlik Türü Tanım (eğitim-gezi-gösteri-söyleşi-sergi-müsabaka v.b) Düzenleyen Birim Katılan Öğrenci Sayısı 1 Kimsesiz Çocuklara Yönelik Faaliyetler Yaz Spor Okulu BESYO 25 2 Futbol Festivali 70 3 Yaşlılara Yönelik Faaliyetler Ziyaret 20 4 And İçme Töreni Tören 120

39 Kimsesiz Çocuklara Yönelik Faaliyetler (Yaz Spor Okulu)

40 Kimsesiz Çocuklara Yönelik Faaliyetler (Futbol Festivali-28.05.2016)

41

42

43

44 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PLANLARIMIZ

45 Hizmet sözleşmeli personel Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRETİM KADROSU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ÖĞRETİM KADROSU Bölüm Tam Zamanlı Yarı Zamanlı Ders Saati Ücretli Hizmet sözleşmeli personel TOPLAM Doç. Dr. Yrd. Doç. Öğr. Gör.Dr. Öğr. Gör. Okt. Doç.Dr. Prof.Dr. Öğr.Gör. Antrenörlük Eğitimi 2 1 - 4 13 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 3 6 21 5 8 34 15 9 Yüksekokulumuz bünyesinde 15 tam zamanlı, 9 yarı zamanlı, 5 ders saati ücretli öğretim kadrosu, 5 hizmet sözleşmeli antrenör kadrosu çalışmaktadır.

46 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TAM ZAMANLI ÖĞRETİM ELEMANLARIMIZIN DERS YÜKLERİ
ADI SOYADI Ders yükü Güz Bahar Doç.Dr. Kanat CANUZAKOV 5 - Doç.Dr. Dciparkul ABDIRAHMANOVA 13 Yrd.Doç.Dr. Serdar GERİ 11 Yrd.Doç.Dr. Bilal DEMİRHAN 15 Öğr.Gör. Azamat TİLLABAYEV 14 Öğr.Gör.Dr. Anarkan KASMALİYEVA 19 Öğr.Gör.Dr. Tahmira SABRALİYEVA 20 Öğr.Gör.Dr. Marat SEİTKAZİYEV Öğr.Gör. Arina KAZAKBAYEVA 23 Öğr.Gör. Aydar AKMATOV Okt. Atilla ÇAKAR 28 Okt. Bakıt ASANALİYEV 24 Okt. Almas ABDIRAKMANOV Okt. Roman SARIBAYEV Okt. Refika GERİ 21+12

47 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YARI ZAMANLI VE DERS SAATİ ÜCRETLİ ÖĞRETİM ELEMANLARIMIZIN DERS YÜKLERİ ADI SOYADI Statüsü Ders yükü Güz Bahar Prof.Dr. Abakir MAMITOV DSÜ 8 - Doç.Dr. Toktobek İMANALİYEV 6 Doç.Dr. Burul OMIRZAKOVA YZ 16 Okt. Rahat DÜYŞENOV Okt. Dayır CAMANGULOV Okt. Mars AKEROV Okt. Akim NURSEITOV 17 Okt. Mukanbek İLİPOV Okt. İssa MAMBETOV Okt. Şamşar ALİMCANOV Okt. Sıymık ARSTANBEKOV Okt. Emilbek EGEMBERDİYEV 12 Okt. Elvira KARAYEVA 3 Okt. Zarima ALIBEKOVA

48 ADI SOYADI Statüsü Ders yükü Güz Bahar
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI HİZMET SÖZLEŞMELİ ÖĞRETİM ELEMANLARIMIZIN DERS YÜKLERİ ADI SOYADI Statüsü Ders yükü Güz Bahar Doç. Dr. Vladimir ZBARSKİY Hizmet Sözl. 8 - Okt. Kılıçbek KUDUSOV Okt. Abas TINAYEV Okt. Çolponbek TİLENBAEV Okt. Canış MISIKBAYEV

49 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENCİ BİLGİLERİ
S.N. BÖLÜM HAZIRLIK SINIFI II III IV TOPLAM 1 Antrenörlük Eğitimi Bölümü 26 19 15 10 9 79 2 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 32 14 17 16 12 91 58 33 21 170 S.N. Öğrenci Sayısı TOPLAM 1 Üniversite Ortak dersi (BES-105 Beden Eğitimi ve Spor servis dersi) 1104 2 Okul Takımları (akşam antrenmanları, 16 spor branşı-20 Spor Takımı) 630 1734

50 ÖĞRENCİ İLİŞKİLERİ VE REHBERLİK

51 Yüksekokulumuz Öğrenci Danışmanları
İlgili Öğretim elemanları haftada 2 saat danışmanlık saatlerinde eğitim-öğretim yılı başındaki planlarına göre faaliyetlerine devam etmektedirler. Öğrencileriyle beraber tanıtım, spor müsabakası, gezi, tiyatro, konser, seminer, hayırseverlik, kutlama faaliyetlerinin daha sık gerçekleştirilmesi ön plana alınmıştır. Bölümü Sınıfı Danışmanı Antrenörlük Eğitimi I Okt.Roman SARIBAYEV II Okt. Atilla ÇAKAR III Öğr.Gör.Dr.Tahmira SABRALİEVA IV Öğr.Gör.Dr.Marat SEYİTKAZİEV Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Okt.Refika GERİ Okt. Almas ABDIRAHMANOV Öğr.Gör.Aydar AKMATOV Okt. Bakıt ASANALİYEV

52 Haftalık Danışmanlık Saatleri
Danışmanın Adı- Soyadı Bölüm Sınıf Gün Saat 1 Okt.Roman SARIBAYEV Antrenörlük Egitimi I Salı 16:00- 17:00 2 Okt.Refika GERİ Öğretmenlik 3 Okt. Almas ABDIRAHMANOV II 4 Okt. Atilla ÇAKAR 5 Öğr.Gör.Dr.Tahmira SABRALİEVA III 6 Öğr.Gör.Aydar AKMATOV 7 Okt. Bakıt ASANALİYEV IV 8 Öğr.Gör.Dr.Marat SEYİTKAZİEV

53 Bahar dönemi Yüksekokulumuzun en önemli faaliyetlerinden biri Tanıtım ve Özel Yetenek Sınavıdır. Özel Yetenek Sınavına hazırlıklar başlamıştır. Yüksekokulumuza alınacak T.C. Kontenjanının alımı ile ilgili Temmuz ayındaki sorunları yaşamamak için şimdiden yapılması gerekenler planlanmaktadır.

54 BİLİMSEL ÇALIŞMALAR-1 Yüksekokulumuzun akademik personelinin bilimsel çalışmalarının sayısının arttırılması ve kalitesinin geliştirilmesi hedeflenmiştir. Yüksekokulumuz geçen sene olduğu gibi en az 2 tane SCI veya SSCI indekslerinde, 2 tane uluslararası alan indeslerinde ve 4 tane ulusal makale yayınlamayı ve uluslararası kongrelere katılmayı planlamaktadır. Geleneksel Spor Oyunları Sempozyumunun II.sinin gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.

55 BİLİMSEL ÇALIŞMALAR-2 Yüksekokulumuzun koordinatörlüğünde devam eden projemiz bu sene tamamlanacak olup KTMÜ-BESYO’ya ait bir “Spor Performans Ölçüm” Laboratuarı kurmaya yönelik bir proje daha yapılması hedeflenmektedir. Türkiye’den ve başka ülkelerden seminer verecek öğretim elemanlarından en az 3 tane davet edilmesi planlanmaktadır.

56 Başarılı sporcularımızın uluslararası ve ulusal müsabakalara katılımın sağlanması ve başarılarıyla Üniversitemizin adının duyurulması hedeflenmiştir. Bu amaçla Türkiye’de düzenlenecek olan Üniversiade ya en az bir sporcu gönderilmesi planlanmıştır.

57 Üniversiade Eğitim-Öğretim yılında üniversiteler arasında düzenlenmekte olan ‘Üniversiade-2017’e hazırlıklar yapılmaktadır. Turnuva 11 Mart-21 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

58 Yüksekokulumuz öğrencilerinin kişisel gelişimine önem vermektedir, bu doğrultuda alanında uzman kişilerin tecrübe ve bilgilerinden yararlanmaları ve ufuklarının gelişmesi için yıl içinde organizasyonlar düzenlemeyi hedeflenmektedir. Her sene olduğu gibi 2017 yılında da uluslar arası antrenörlük kursu veya gelişim semineri açmayı planlamaktayız.Bu bağlamda T.C. Basketbol Federasyonu ile görüşmeler devam etmektedir.

59 Yüksekokulumuz ve üniversitemizin halka bütünleştiği spor faaliyetleri için:
Önerilerimiz…. 2017 Nisan ya da Mayıs aylarında Bişkek şehrinde yapılacak bir dostluk koşusu… 2017 Nisan ya da Mayıs aylarında Üniversitemiz içinde üniversite mensuplarına yönelik “Spor ve Sağlık” günü düzenlemek.

60 DİLEK VE TEMMENİLER Fiziki tesis olarak Güreş salonunun tamamlanması, Açık Futbol Sahasını tamamlanması.

61 DİLEK VE TEMMENİLER 2017 Üniversiade’ye hazırlanabilmek için aylık sözleşmeli antrenör ve havuz kiralanması, Üniversiade-2017’e katılan öğrencilere müsabakaya hazırlık yemeği (10 gün) ile müsabaka günlerinde günlük iaşe verilmesi,

62 DİLEK VE TEMMENİLER Bilimsel Çalışmalarımızın sayısını ve kalitesini arttırmak için, Dinamometre (El ve Yer) Caliper Spirometre 2017 yılı Özel Yetenek Sınavı İçin Elektronik Fotosel Takımı vs. satın alınması.

63 TEŞEKKÜRLER! Gelecek elimizde! Келечек колубузда!


"KIRGIZİSTAN- TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları