Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hayatta bir tek başarısızlık vardır, o da denememektir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hayatta bir tek başarısızlık vardır, o da denememektir."— Sunum transkripti:

1 İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI Hazırlayan: Belma ÇEŞNİAL İş ve Meslek Danışmanı

2 Hayatta bir tek başarısızlık vardır, o da denememektir.
Robin Sharma

3 İŞKUR’dan İşverenlere İLAÇ gibi destek
İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI

4 İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI
Kuruma kayıtlı işsizlerin yine Kuruma kayıtlı işyerlerinde sahip oldukları mesleki bilgilerini uygulama yaparak pekiştirmelerini, iş ve üretim süreçlerini bizzat görerek öğrenmelerini sağlayan programlardır.

5 Program ile neler amaçlanmaktadır?
DOĞRU İŞ DOĞRU İŞÇİ Mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere ve öğrencilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırılarak bu kişilerin istihdam edilebilirliklerinin artırılmasıdır. Nitelikli iş gücü temin etmekte zorlanan işverenlere işe alacakları kişileri işyerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek kişiler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma ve bu kişileri işe alma konusunda isabetli karar verme imkanı sunmaktadır.

6

7 PROGRAM UYGULANACAK İŞYERLERİ
En az iki sigortalı çalışanı olan ve Kuruma kayıtlı işyerleri, Kuruma kayıtlı dernekler, vakıflar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, meslek birlikleri, sendikalar, ticaret ve sanayi odaları, noterler, talep sahibi işverenin engelli kotasına tabi olması durumunda engelli kotasına ilişkin açığın olmaması,

8 PROGRAMA KATILIM KOŞULLARI
Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısmı veya eşi olmamak, Emekli olmamak, Daha önce herhangi bir sigorta tescili olmayıp ilk kez işgücü piyasasına girmek veya en az 6 aydır işsiz olmak,

9 KONTENJANLARIN BELİRLENMESİ
%50 istihdam taahhüdü vererek çalışan sayınızın %30 una kadar katılımcıdan faydalanabilirsiniz. Sigortalı çalışan sayınız; 2 ile 10 arasında ise 1, 10’ dan fazla ise çalışan sayınızın 1/10’ u kadar katılımcı talep edebilirsiniz.

10 PROGRAM SÜRESİ Program süresi 30.06.2017 tarihini aşmamak şartı ile;
Günlük en az 5, en fazla 8 saat Haftada en fazla 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilir.

11 İSTİHDAM YÜKÜMLÜLÜĞÜ kullanılan kontenjan oranına bakılmaksızın istihdam taahhüt oranı en az % 50 ve istihdam süresinin en az 60 gün olmak üzere düzenlenen program süresi kadardır.

12 PROGRAM GİDERLERİ Kurum tarafından, katılımcıya işbaşı eğitim programına katıldığı her bir fiili gün için; Katılımcı zaruri giderleri (50TL) Genel Sağlık Sigortası primleri İş Kazası ve Meslek Hastalığı primleri ödenir.

13 PROGRAM KAPSAMINDA HANGİ TEŞVİKLER UYGULANIYOR?
1) İşveren Sigorta Prim Teşviği Şartlar: 18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük olmak programın bitiminden sonra en geç 3 ay içerisinde programı tamamladıkları meslek alanında istihdam işe alındıkları yıldan bir önceki takvim yılında işyerinden bildirilen aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısının ortalamasına ilave olması

14 PROGRAM KAPSAMINDA HANGİ TEŞVİKLER UYGULANIYOR?
İşe alındıkları işyerinin imalat sanayi sektöründe faaliyet göstermesi halinde 42 ay Diğer sektörlerde 30 ay Sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanıyor

15 PROGRAM KAPSAMINDA HANGİ TEŞVİKLER UYGULANIYOR?
2) İndirilebilecek Giderler İşbaşı eğitim programlarına katılanlara Kurumumuzun yaptığı ödemelere ek olarak işveren tarafından ödeme yapılırsa bu ödemelerin brüt asgari ücretin yarısına kadar olan tutarı, vergi matrahından indirilebiliyor. (193 sayılı GVK Md. 40/11)

16 iş ve meslek danışmanınız sizi ziyaret etsin.
Arayın, iş ve meslek danışmanınız sizi ziyaret etsin. 0(332)


"Hayatta bir tek başarısızlık vardır, o da denememektir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları