Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CERRAHİ İPLİKLER VE İĞNELER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CERRAHİ İPLİKLER VE İĞNELER"— Sunum transkripti:

1 CERRAHİ İPLİKLER VE İĞNELER
Katsan Katgüt San. Tic. A.Ş 1571 sokak No:22 Çınarlı/İZMİR- TÜRKİYE Tel: +90(232) Fax: +90(232) EĞİTİM SUNUM NO 2: EG2/REV00/130616

2 İPLİK ÇEŞİTLERİ

3 CERRAHİ İPLİKLER EMİLEBİLEN MULTİFİLAMENT PGA PGAR PGLA PGLAR MONOFİLAMENT PGCL PDO EMİLEMEYEN İPEK PP PA

4 MULTİFİLAMENT : Birçok iplik telinin burulması ile örülmüş
ipliklerdir. Daha iyi mukavemet ve esnekliğe sahiptir.

5 MONOFİLAMENT : Tek bir iplik telinden yapılmıştır. Doku geçişleri kolaydır. Tek iplikli yapısından dolayı enfeksiyona sebep olan mikroorganizmaları içerisinde barındırmaz.

6 EMİLEBİLİR İPLİKLER

7 PGA ( POLİGLİKOLİK ASİT )
Emilebilir Multifilament 30 gün doku desteği Emilim süresi: gün Mor Etilen Oksit

8 PGAR ( POLİGLİKOLİK ASİT RAPID )
Emilebilir Multifilament 10-14 gün doku desteği Emilim süresi:40-45 gün Renksiz Gamma ışınlama

9 PGLA ( POLİGLİKOLİK LAKTİK ASİT )
Emilebilir. Multifilament. 30 gün doku destek süresi Emilim süresi: gün Mor Etilen Oksit

10 PGLAR ( POLİGLİKOLİK KO L-LAKTİK ASİT RAPID )
Emilebilir Multifilament 10-14 gün doku destek süresi Emilim süresi: gün Renksiz Gamma ışınlama

11 PGCL (POLİKAPROLAKTON)
Emilebilir Monofilament 21 gün doku destek süresi Emilim süresi: gün Mor Etilen Oksit

12 PDO (POLİDİOKSANON) Emilebilir Monofilament 60 gün doku destek süresi
Emilim süresi: gün Mor Etilen oksit

13 EMİLEMEYEN İPLİKLER

14 PP (POLİPROPİLEN) Emilemez Monofilament Kalıcı Mavi Etilen Oksit

15 PA (POLİAMİD) Emilemez Monofilament Kalıcı Mavi/ Siyah Etilen Oksit

16 İPEK Emilemez Multifilament Kalıcı Siyah Etilen Oksit

17 İĞNELERİMİZ

18 KATSAN CERRAHİ İĞNELERİNİN ÖZELLİKLERİ
Katsan firmasının ürettiği süturlarda kullanılan iğneler elektro polisaj işlemine tabi tutulur. Bu işlem metal yüzeyinden elektroliz yolu ile parça kopartarak yüzey pürüzlülüğünün ve parlaklığının sağlamaktadır. Kullanım miktarı ile ya da süresi ile üzerindeki parlaklık ya da pürüzsüzlük kaybolmaz. Yapılan polisaj işleminin ardından “medikal grade slikon” kaplanan iğneler tamamen pürüzsüz ve kaygan bir yapıya sahip olurlar.

19 İğnelerin uç noktalarında yapılan çift kademeli bileme ( 2 ayrı açı verilerek) iğnelerin en sert dokulardan geçerken bile travma yaratmadan penetrasyon yapmasını sağlar. Doku geçişi sırasında kusursuz bir penetrasyon rahatlığı sağlanmaktadır.

20

21 Paslanmaz Çelikteki Alaşım Elementleri
Karbon (C ) : Karbon miktarı,çeliklerin mekanik özelliklerini en çok etkileyen faktördür.Karbon,çeliği akma ve çekme mukavemetini arttırır,yüzde uzamayı,şekillenebilirliği ve kaynak kabiliyetini azaltır. İşlenebilirliğin ön planda olduğu çeliklerde karbon miktarı düşük tutulur,dayanım değerlerinin yüksek olması durumlarda ise çeliğin karbon miktarı yüksek tutulur. Manganez (Mn) : Çelik içinde manganez daima bulunur.Manganez ergitme işleminden sonra arta kalan sülfürle birleşerek demir sülfür oluşturur ve çeliğin kırılganlığını azaltır.

22 Krom ( Cr ) : Korozyon ve oksidasyon direnci sağlar
Krom ( Cr ) : Korozyon ve oksidasyon direnci sağlar.Sertleşebilme kabiliyetini arttırır.Yüksek karbonlu çeliklerde aşınma direncini yükseltir. Kükürt ( S ) : Ergitme işleminin bir artık elementidir.Çeliğin dayanım ve tokluğunu azalttığından, giderilmesi için her türlü işlem yapılır.Bu olumsuz etki kükürdün manganla birleşmesi sağlanarak önlenir. Silisyum ( Si ) : Çeliğin akma ve çekme dayanımını ve elastikiyetini arttırır. Fosfor ( P ) : Fosfor çelik içinde üretim işlemlerinden kalan bir elementtir.Çelikte zayıflığa neden olur ve genelde miktarının % 0.05’in altında olması için büyük önem taşır.Bununla beraber alaşımın işleme özelliğini geliştirir.

23 Bakır ( Cu ) : Alaşıma % 0.5’e kadar bakır ilavesi,alaşım çeliklerinin korozyon direncini geliştirmektedir. Molibden (Mo) : Çeliğin sertleşebilme kabiliyetini arttırır. Titanyum (Ti ) : Tane küçültme etkisi yaparak çeliklerin akma ve çekme dayanımlarını arttırır.Ayrıca sertleşebilme kabiliyetini arttırır. Nikel ( Ni ) : Çeliğin dayanımını ve korozyon direncini geliştirir.Nikel östenitik paslanmaz çeliklerin kromdan sonra ikinci en önemli alaşım elementidir. Silikon : % 0.3’e kadar silikon fosforla birlikte alaşımın mekanik özelliklerini düşürmeden akıcılığını arttırır.Alaşıma % 1’e kadar silikon ilavesi çeliklerin ısı direncini geliştirir. Azot : Çeliğin mukavemet değerlerini arttırır.Bu konuda çoğu zaman nikel kadar etkilidir.

24 300 302 Serisi paslanmaz çelik alaşımlı iğneler kullanılır. Element
Content (%) Chromium, Cr 17-19 Nickel, Ni 8 - 10 Manganese, Mn 2 Silicon, Si 1.00 Carbon, C 0.15 Sulfur, S 0.03 Phosphorous, P 0.045

25 455 Element Content (%) Iron, Fe 73 Chromium, Cr 11.8 Nickel, Ni 8.5
Niobium, Nb (Columbium, Cb) 2 Copper, Cu Titanium, Ti 1.1 Manganese, Mn 0.50 Molybdenum, Mo Silicon, Si Carbon, C 0.050 Phosphorous, P 0.040 Sulfur, S 0.030

26 420 Grade C Mn Si P S Cr min. max. 0.15 - 1 0.040 0.03 12.0 14.0

27

28 İĞNE TİPİ

29 İĞNE FORMU

30 İĞNELER 8 1 2 7 3 6 5 4

31 EŞLEŞME ÇİFT İĞNE LOOP

32 TEŞEKKÜRLER…


"CERRAHİ İPLİKLER VE İĞNELER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları