Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GEZİP GÖRÜLMEYE DEĞER ŞEHİRLERİN YERLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GEZİP GÖRÜLMEYE DEĞER ŞEHİRLERİN YERLERİ"— Sunum transkripti:

1 GEZİP GÖRÜLMEYE DEĞER ŞEHİRLERİN YERLERİ
HAZIRLAYAN:ZEKİYE YALÇIN Peri Bacaları Nevşehir ilinin Ürgüp ilçesinde bulunmaktadır.Turistlerin de büyük ilgisini çeken Peri Bacaları doğadaki erozyonla yüzyıllar sonunda oluşmuştur.

2 NEVŞEHİR Peri Bacaları Nevşehir ilinin Ürgüp ilçesinde bulunmaktadır.Turistlerin de büyük ilgisini çeken Peri Bacaları doğadaki erozyonla yüzyıllar sonunda oluşmuştur. Peri Bacaları Nevşehir ilinin Ürgüp ilçesinde bulunmaktadır.Turistlerin de büyük ilgisini çeken Peri Bacaları doğadaki erozyonla yüzyıllar sonunda oluşmuştur.

3 ORDU Ordu’nun meşhur yiyeceği fındıktır.Genellikle temmuz veya ağustos aylarında toplanır.Fındık ağacının boyu 3-4 metre boylarındadır.fındık son baharda dikildiği gibi ilkbaharda, şubat,mart aylarında da dikilebilir.Sonbahar dikimi tercih edilmelidir.

4 İZMİR Saat Kulesi İzmir’in Konak ilçesinde , aynı isimli meydanda bulunan tarihi eser. Saatin kurulma nedeni eskiden saatlerin pahalı olmasıdır

5 ANKARA Anıtkabir, Türk Kurtuluş Savaşı'nın ve inkılaplarının önderi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün, Ankara Anıttepe'de (eski adıyla Rasattepe) bulunan anıt mezarıdır. Ayrıca dördüncü cumhurbaşkanı Cemal Gürsel’de 1966’ yılında devrim şehitleri bölümüne defnedilmiştir (6 Kasım 1981 tarihli Devlet Mezarlığı Kanunu 1.madde 2.fıkra gereğince, 27 Ağustos 1988'de çıkartıldı). 1973'den beri İsmet İnönü'nün kabri de Anıtkabir'dedir.

6 İSTANBUL İstanbul ili Sarayburnu ilçesindedir. Topkapı Sarayı Fatih Sultan Mehmet tarafından 1478’de yaptırılmıştır.

7 ADIYAMAN Nemrut Dağı Adıyaman ilindeki Kahta ilçesi yakınlarında Ankar dağları civarında metre yüksekliğinde bir dağdır. Toros dağ silsilesinde bulunur.1988 yılından beri milli parktır.

8 EDİRNE Selimiye Cami Edirne'de bulunan, Osmanlı padişahı II. Selim'in Mimar Sinan'a yaptırdığı camidir. Sinan'ın 90 (bazı kitaplarda 80 olarak geçer) yaşında yaptığı ve "ustalık eserim" dediği Selimiye Camii gerek Mimar Sinan'ın gerek Osmanlı mimarisinin en önemli yapıtlarından biridir.

9 DENİZLİ Pamukkale, güneybatı Türkiye'deki Denizli ilinde doğal bir mevkidir. Kent kaplıcaları ve akan sulardan kalan karbonat mineralleri teraslarını, travertenleri kapsamaktadır. Türkiye'nin Ege bölgesinde, ılıman bir iklimi olan Menderes Nehri vadisinde bulunur.

10 VAN Van Gölü, Van ili sınırları içerisinde bulunan Nemrut Volkanik dağının patlaması sonucu, bölgedeki teknotik alanını önünün kapanmasıyla oluşmuş bir volkanik set gölüdür Çok sayıda koyu bulunan Van Gölü'nün yüzölçümü 3.713 km²'dir.

11 ŞANLIURFA Balıklı Göl İbrahim Peygamberin ateşe atıldığında düştüğü yer olarak bilinen bu iki göl, kutsal balıkları ve çevrelerindeki tarihi eserler ile Urfa’nın en çok ziyaretçi çeken yerleridir.

12 TRABZON Sümela Manastırı, Trabzon ili, Maçka ilçesi, Altındere köyü sınırları içerisinde yer alan (Eski Yunanca adı: Panagia) deresinin batı yamaçlarında Kara (Eski Yunanca adı: Mela) tepesi üzerinde deniz seviyesinden m yükseklikteki eski Yunan Ortodoks manastır ve kilise kompleksi olmuştur.

13 MUĞLA Milas'ın Hisarbaşı Mahallesi'nde yer alan Çöllüoğlu Hanı, bölgenin en eski yapılarından biridir.  yılları arasında Abdülaziz Ağa tarafından inşa ettirilen hanın yapımında moloz taş ve devşirme taş kullanıldığı görülmektedir.

14 DİYARBAKIR Asurlular tarafından yapıldığı tahmin edilen kale,Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde bulunmaktadır.  Şehrin önemli tarihi kalıntıları arasında olan Asur Kalesi’ni stratejik bir önem kazanılması amacıyla çevresi derin vadilerle çevrilmiştir. Kalenin üzerinde yağmur suyu kuyuları ve tüneller açılmıştır. Tüneller savaş zamanlarında yeraltından güvenli bir kaçış yolu olarak kullanılmıştır. 

15 ANTALYA Düden Şelalesi Antalya şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıktadır. Kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali’nden alır ve Düdenbaşı denilen noktada yer yüzüne çıkar. Düden Çayı boyunca iki kola ayrılır. Antalya'ya yaklaşık 7 km uzaklıkta olan kolu Aşağı Düden (ya da Karpuzkaldıran Şelalesi) ve Varsak'a 1 km uzaklıkta olan kolu Yukarı Düden Şelalesi'dir. Bu iki kola ayrılan şelaler Akdeniz'e dökülür.

16 KONYA İnce Minareli Medrese, Konya İli, Selçuklu
İlçesi'nde, Alaaddin Tepesi'nin batısındadır. Selçuklu Sultanı II. İzzeddin Keykavus Devrinde Vezir Sahip Ata Fahrettin Ali tarafından, hadis ilmi öğretilmek üzere 663 H.(1264 M.) yılında inşa ettirilmiştir.


"GEZİP GÖRÜLMEYE DEĞER ŞEHİRLERİN YERLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları