Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yenipazar Kanyonu Kanyonun ilçe merkezimize uzaklığı yaklaşık 6 km’ dir. Kanyonun uzunluğu m yüksekliği ise m arasında değişmektedir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yenipazar Kanyonu Kanyonun ilçe merkezimize uzaklığı yaklaşık 6 km’ dir. Kanyonun uzunluğu m yüksekliği ise m arasında değişmektedir."— Sunum transkripti:

1

2

3 Yenipazar Kanyonu Kanyonun ilçe merkezimize uzaklığı yaklaşık 6 km’ dir. Kanyonun uzunluğu m yüksekliği ise m arasında değişmektedir. Tracking yapmaya elverişlidir. Girişi İlçemiz tarafında bulunmaktadır ve Gedikkaya diye anılır. Çıkışı ise İnhisar İlçesinin Harmanköy Köyüne açılır ve Harmankaya diye anılır.

4 Suuçtu Şelalesi Suuçtu şelalesinin İlçe merkezine uzaklığı yaklaşık 10 km’ dir. Şelalenin yüksekliği 30 m civarındadır. Suyun en bol olduğu zaman ilkbahardır.

5 Yenipazar Göleti 1998 Yılında yapımına başlanan göletimiz 2008 yılında tamamlandı ,00 $’ a mal olan göletimiz m3 kapasiteye sahiptir.

6 Tarih Eski adı Kırka olan İlçemiz 1926 yılına kadar Söğüt İlçesine bağlıyken, 1926 yılında bucak olarak Gölpazarı İlçesine bağlanmıştır.

7 Tarih İlçemiz 1988 yılında ilçe olmuş ve 1989 yılında da belediye olmuştur.

8 Yenipazar Merkez Çarşı Camii
Merkez Çarşı Camiimizin toplam alanı 1295 m2’ dir yılında hizmete açılmıştır. Kapasitesi yaklaşık 300 kişidir.

9 Aşağı Camii Aşağı Caminin toplam alanı 122 m2‘ dir Yılında hizmete açılmıştır. Kapasitesi yaklaşık 50 kişidir.

10 Hükümet Konağımız 1998 Yılında yapılan Hükümet Konağımız bütün daireleri içinde barındırmaktadır. İlçe Emniyet Amirliğimiz de Hükümet Konağımızda bulunmaktadır.

11 Çarşımız İlçemizde esnaflarımızın bulunduğu küçük bir çarşımız mevcuttur. İlçemizin küçük olması sebebiyle Çarşamba günleri kurulan pazarımız da çarşımızda kurulmaktadır.

12 Pazarımız İlçe pazarımız Çarşamba günleri kurulmaktadır. İlçe halkımız ve köylerimiz bu pazardan ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar. Her türlü sebze, meyve, kuru gıda, kıyafet, temizlik malzemesi ve ev eşyaları pazarımızda satılmaktadır. Ayrıca yılda bir kes Ağustos ayında panayırda yapılmaktadır.

13 Spor Faaliyetleri İlçemizde kapalı spor salonumuz , basketbol ve futbol sahamız mevcuttur. Genellikle futbol ve voleybol en çok tercih edilen spor faaliyetlerindendir.

14 Park ve Mesire Alanları
İlçemizde park ve mesire alanları mevcuttur. Kayacık mesire alanı piknik yapmak için en uygun alandır ve halkımız tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edilmektedir. Ayrıca İlçe merkezimizde oturulup dinlenilebilecek ve çocukların oynayabileceği 4 adet park mevcuttur.

15 Parmak Kaya İlçemizin hemen dışında yer alan Parmak kaya doğal olarak oluşmuş ve görülmeye değer güzelliklerden biridir.

16 Okullarımız İlçemizde 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu ve Yenipazar Çok Programlı Lisesi mevcuttur. Birde Anaokulu bulunmaktadır.

17 Sağlık Ocağımız İlçemizde bir adet sağlık ocağımız mevcuttur. Onun haricinde iki köyümüzde sağlık evi hizmet vermektedir.


"Yenipazar Kanyonu Kanyonun ilçe merkezimize uzaklığı yaklaşık 6 km’ dir. Kanyonun uzunluğu m yüksekliği ise m arasında değişmektedir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları