Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tanıtım sunumuz kendiliğinden ilerleyecektir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tanıtım sunumuz kendiliğinden ilerleyecektir."— Sunum transkripti:

1 Tanıtım sunumuz kendiliğinden ilerleyecektir.

2 EDEBİYAT FAKÜLTESİ Üniversitemizin en köklü ve öğrenci sayısı açısından en büyük fakültesi… Kuruluşu: öğretim yılında Fen ve Sosyal Bilimler Fakültesi olarak kuruldu.

3 EDEBİYAT FAKÜLTESİ Kimi bölümlerimizin kuruluşu ise daha da eskidir.
Bunlardan ilki Psikoloji Bölümümüzdür. Çocuk Sağlığı Enstitüsü ve Hastanesinin 1957 yılında Sıhhiye yerleşkesinde kurulmasıyla başlayan süreçte Psikoloji Bölümümüz ilk kez Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi içinde kurulmuş, 1964 yılında Temel Bilimler Yüksek Okulunun, 1967 yılında da Fakültemizin kuruluşunun ardından bünyemizde yer almıştır.

4 EDEBİYAT FAKÜLTESİ Sosyoloji Bölümümüz 1964 yılında kurulmuştur.
İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümümüz ise öğretim yılında Tıp Fakültesi bünyesindeki Temel Bilimler Yüksekokuluna bağlı olarak “İngiliz Filolojisi” adıyla çalışmalarına başlamıştır.

5 FAKÜLTEMİZ 62 Profesör 36 Doçent 56 Yrd. Doçent 82 Öğretim Yrd.

6 BÖLÜMLER

7 Antropoloji Bölümümüzde ise yüksek lisans ve doktora
EĞİTİM OLANAKLARI 16 bölümümüzde yükseköğretimin tüm aşamalarında lisans, yüksek lisans ve doktora, Antropoloji Bölümümüzde ise yüksek lisans ve doktora öğretimi yapılmaktadır.

8 EĞİTİM OLANAKLARI Bölümlerimizde gelişen ve değişen dünya koşullarında programlarımız sürekli güncellenmektedir: Türk işaret dilinin araştırılması ve öğretimi, Diksiyon, Editörlük ve redaktörlük, Çeviri bilimi uygulamaları, Yaratıcı yazarlık…

9 ULUSAL VE ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİ
Mevlana

10 ÇİFT ANADAL VE YAN DAL PROGRAMLARI
Çift anadal programları: Bilgi ve Belge Yönetimi - İktisat Sosyoloji - Tarih ve Felsefe Türk Dili ve Edebiyatı - Tarih Amerikan Kültürü ve Edebiyatı - Türk Dili ve Edebiyatı Sanat Tarihi - Tarih Mütercim Tercümanlık - Kendi içindeki Anabilim Dalları ile Bölümlerimiz arasında yandal programları da mevcuttur. Öğrencilerimiz gerekli koşulları sağladıkları takdirde yan dal sertifikasına sahip olabilirler.

11 EDEBİYAT FAKÜLTESİ DERGİSİ
1983’ten bu yana yayımlanıyor… Sosyal ve beşeri bilimler alanında son gelişme ve yenilikleri yansıtan, bilimsel konu ve sorunları irdeleyen ve bu konularda çözüm önerileri getiren özgün, ulusal ve uluslararası araştırma makalelerini yayımlayan hakemli bir dergi Dergimiz yılda iki kez yayımlanmakta ve ULAKBİM Sosyal Bilimler Veri Tabanı ile MLA (Modern Language Association of America) tarafından dizinlenmektedir.

12 LABORATUVAR OLANAKLARI
Öğrenci kullanımına açık 2 bilgisayar laboratuvarı Engelli öğrenciler çalışma salonu ve bilgisayar laboratuvarı Psikoloji Bölümü Laboratuvarları Antropoloji Bölümü Laboratuvarı

13 ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI İLETİŞİM
İlgi alanlarınıza yönelik olarak 148 öğrenci topluluğundan birine veya birkaçına üye olarak etkinliklere katılabilir, sosyal sorumluluk projelerinde görev alabilirsiniz.

14 ÖĞRENCİLERİMİZİN TOPLULUKLARI
İLETİŞİM ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME TOPLULUĞU  SANAT VE MİMARİ TOPLULUĞU ARKEOLOJİ TOPLULUĞU TARİH TOPLULUĞU ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE TOPLULUĞU TİYATRO TOPLULUĞU BİLGİ TOPLULUĞU TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR TOPLULUĞU TÜRK DÜNYASI ARAŞTIRMALARI TOPLULUĞU BİLİMSEL DÜŞÜNCE TOPLULUĞU TÜRK HALKBİLİMİ TOPLULUĞU ÇEVİRİ TOPLULUĞU TÜRKÇE TOPLULUĞU DİLBİLİM TOPLULUĞU TÜRKOLOJİ ARAŞTIRMALARI TOPLULUĞU EDEBİYAT TOPLULUĞU UZAK DOĞU DİLLERİ VE KÜLTÜRLERİ TOP. FELSEFE TOPLULUĞU YABANCI DİLLER TOPLULUĞU KİTAP TOPLULUĞU OKUMA TOPLULUĞU PSİKOLOJİ TOPLULUĞU PSİKOLOJİK DANIŞMA TOPLULUĞU

15 İLGİ ÇEKİCİ TOPLULUKLAR
İLETİŞİM AİKİDO TOPLULUĞU HACETTEPE GÜREŞ TOPLULUĞU AMERİKAN FUTBOLU TOPLULUĞU HACETTEPELİ TARAFTARLAR TOPLULUĞU ASTRONOMİ TOPLULUĞU HAVACILIK TOPLULUĞU AY YILDIZ TANG SOO DO TOPLULUĞU HAYVAN HAKLARI VE DOĞAYI KORUMA TOPLULUĞU İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI TOPLULUĞU BİLİM KURGU VE FANTEZİ TOPLULUĞU KAYAK VE SNOWBOARD TOPLULUĞU BİNİCİLİK TOPLULUĞU MAĞARA ARAŞTIRMA TOPLULUĞU BİSİKLET TOPLULUĞU MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER TOPLULUĞU DAĞCILIK VE DOĞA SPORLARI TOPLULUĞU MOTOSİKLET TOPLULUĞU DANS SPORLARI TOPLULUĞU PASTACILIK TOPLULUĞU DOĞADA YÜRÜYÜŞ TOPLULUĞU PATEN TOPLULUĞU ELEKTRONİK SPORLAR TOPLULUĞU ROBOT TOPLULUĞU FOTOĞRAF TOPLULUĞU ROCK TOPLULUĞU GENÇ LİDERLER TOPLULUĞU YOGA TOPLULUĞU

16 YERLEŞKEDE SPOR İLETİŞİM
Beytepe Spor Salonu Beytepe Yerleşkesinde 1  spor salonu, 1 kondisyon salonu,  açık spor alanlarında 2 tenis kortu, 2 voleybol, 2 basketbol sahası, 1 futbol  sahası ve 1 stadyum (çim sahalı ve atletizm pistli) mevcut bulunmaktadır. Spor Salonumuz badminton, voleybol, hentbol ve basketbol branşlarına uygun olup, saat saatleri arasında hizmet vermektedir.

17 Hacettepe Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu bir adet tam olimpik, bir adet de ısınma havuzuna sahiptir. 800 kişilik geniş tribünüyle düzenlenecek müsabakalara da ev sahipliği yapabilmektedir.

18 Havuzumuzda gün saat 06. 00’da başlar
Havuzumuzda gün saat 06.00’da başlar.  Pazartesi hariç, haftanın 6 günü hizmetinizdedir. Pazar günü 20.00’de diğer günler saat 22.00’de kapanır.

19

20

21

22 SON SÖZ İLETİŞİM Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi olarak ulu önder Atatürk'ün kurduğu ve gençliğimize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek yaşatacak siz sevgili gençlerimizi yetiştirecek olmanın haklı gururunu ve onurunu yaşıyoruz.  Sizi aramıza katılarak Hacettepeli olmaya davet ediyoruz. Sevgilerimizle…

23 Edebiyat Fakültesi Dekanlığı
İLETİŞİM Daha ayrıntılı bilgiye Hacettepe Üniversitesinin ağ sayfasının adresinden ulaşabilirsiniz. Sonsuz başarılar dileriz… Edebiyat Fakültesi Dekanlığı 06800 Beytepe - ANKARA Telefon: (0312) Belgegeçer (Faks): (0312) e-posta:

24


"Tanıtım sunumuz kendiliğinden ilerleyecektir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları