Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜVENLİ BİLGİSAYAR ve İNTERNET KULLANIMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜVENLİ BİLGİSAYAR ve İNTERNET KULLANIMI"— Sunum transkripti:

1 GÜVENLİ BİLGİSAYAR ve İNTERNET KULLANIMI

2 Bilgisayar ve İnternet Kullanımı
Bilgisayarı ve İnterneti ne amaçla kullanırız?

3 Güvenli Bilgisayar/İnternet Kullanımı
Antivirüs yazılımları kullanın:

4 Güvenli Bilgisayar/İnternet Kullanımı
Reklam ve Casus Yazılım engelleyici (Anti-spyware) kullanın:

5 Güvenli Bilgisayar/İnternet Kullanımı
Güvenlik duvarını etkinleştirin ve yapılandırın:

6 Güvenli Bilgisayar/İnternet Kullanımı
Verilerinizi yedekleyin:

7 Güvenli Bilgisayar/İnternet Kullanımı
E-posta ve web sayfalarının kolay bir şekilde taklit edilebileceğinin farkında olun:

8 Güvenli Bilgisayar/İnternet Kullanımı
E-posta ve web sayfalarının kolay bir şekilde taklit edilebileceğinin farkında olun:

9 Güvenli Bilgisayar/İnternet Kullanımı
Tanımadığınız kişilerden gelen programları yüklemeyin veya çalıştırmayın.

10 Güvenli Bilgisayar/İnternet Kullanımı
Güçlü parolalar kullanın: En az sekiz karakter, Büyük küçük harf Özel karakterler kullanın. Kolay tahmin edilecek bilgiler (doğum tarihi, adınız vb.) Art arda sayılar kullanmayın.

11 Güvenli Bilgisayar/İnternet Kullanımı
Paylaşım programlarını kullanırken dikkatli olun:

12 Güvenli Bilgisayar/İnternet Kullanımı
Sosyal ağları kullanırken dikkatli olun:

13 Güvenli E-posta Kullanımı
E-posta filtresi kullanın. Yedek e-posta hesabı kullanın. Bir web sitesine üye olurken gizlilik politikalarını okuyun ve işaretli onay kutularını kontrol edin. Gereksiz e-posta (spam, junk, bulk) ile gelen herhangi bir şeyi satın almayın. Gereksiz e-posta gönderenleri tehdit etmeyin. Toplu e-postalara dikkat edin.

14 Güvenli İnternet Programları
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - Güvenli İnternet Hizmeti Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı – İnternet Bilgi İhbar Merkezi Windows Güvenlik Duvarı Windows Ebeveyn Denetimleri TTNET Aile Koruma Şifresi TTNET Güvenlik McAfee Internet Security TTNET Güvenlik McAfee Antivirus Plus

15 Güvenli İnternet Programları
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - Güvenli İnternet Hizmeti Çocukların ve gençlerin internet üzerindeki bilgi kirliliğinden ve zararlı içeriklerden korunmaları amacıyla sunulmaktadır. 2011 yılında hayata geçirilen bu hizmet İnternet servis sağlayıcıları tarafından (TTnet, Avea, Vodafone, Turkcell, Turksat, Superonline, Turknet, Smile, Smart, Millenicom, Vodafone Net) ücretsiz sunulmaktadır.

16 Güvenli İnternet Programları
Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu - Güvenli İnternet Hizmeti Çocuk Profili: Pedagoji, sosyoloji ve psikoloji alanlarında uzman akademisyenlerin de yardımıyla belirlenen kriterlere uygun sitelere erişimi sağlayan bir profildir. Eğitim, ödev, bankacılık uygulamaları, alışveriş, müzik-oyun-eğlence, haber, e-posta, resmi ve kamu siteleri, tatil, özel şirketler, eğitim kurumları, e-devlet Sohbet ve sosyal medya sitelerine erişime izin vermemektedir.

17 Güvenli İnternet Programları
Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu - Güvenli İnternet Hizmeti Aile Profili: Yasadışı ve zararlı içerikleri barındıran sitelerin önüne geçilmektedir. Kumar, uyuşturucu, fuhuş, müstehcenlik, şiddet, terör, dolandırıcılık, zararlı yazılım gibi kategorilerdeki sitelere erişim engellenmektedir. Kişisel sitelere, forum ve paylaşım sitelerine erişime de izin vermektedir.

18 Güvenli İnternet Programları
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB)– İnternet Bilgi İhbar Merkezi: 23 Kasım 2007 tarihinden itibaren yayında olan bir merkezdir. İnternet kullanıcıları, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan; İntihara yönlendirme (madde 84), Çocukların cinsel istismarı (madde 103, birinci fıkra), Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma (madde 190), Sağlık için tehlikeli madde temini (madde 194), Müstehcenlik (madde 226), Fuhuş (madde 227), Kumar oynanması için yer ve imkân sağlama (madde 228) suçlar, tarihli ve 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’da yer alan suçları içerdiğini düşündükleri siteleri bu merkeze ihbar edebilmektedir.

19 Güvenli İnternet Programları
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB)– İnternet Bilgi İhbar Merkezi: Web adresi: adresi Tel No: E-posta:

20 Güvenli İnternet Programları
Windows Ebeveyn Denetimleri: Windows 7 işletim sistemi ile gelen bu özellik ile aileler, izlemeden çocuklarının internet kullanımını yönetebilmektedirler. Windows Media Center programındaki Ebeveyn Denetimleri ile uygunsuz TV programları ve filmlere erişim de engellenebilmektedir. Çocukların hangi web sitelerini görüntülediklerini ve çevrimiçi kimlerle konuştuklarını kontrol etmeye yardımcı olan Windows Live Aile Koruması programı da ücretsiz olarak indirilip kullanılabilmektedir.

21 Güvenli İnternet Programları
TTNET Aile Koruma Şifresi: TNET Aile Koruma Şifresi ile: İçerik filtreleme sayesinde zararlı sitelere girişi engelleme, Zaman kontrolü ile belirli günlerde limitli internet kullanımı, Çocukların yaşlarına göre özelleştirilebilen filtre ve zaman ayarları, Önceden tanımlanmış kategorilere göre kolayca filtreleme özelliklerinden faydalanmak mümkün olmaktadır.

22 Güvenli İnternet Programları
TTNET Güvenlik McAfee Internet Security: Anti-Virüs özelliği ile virüsleri durdurma Anti-Spyware özelliği ile casus yazılımları engelleme Kişisel Güvenlik Duvarı ile korsanları durdurma Site Advisor özelliği ile internette güvenli arama yapma ve güvenli olarak gezinme rahatlığı Bilgisayar bakımı özelliği ile bilgisayarınıza düzenli bakım Otomatik güncellemeler ile güncel tehditlere karşı her zaman hazır olma

23 Güvenli İnternet Programları
TTNET Güvenlik McAfee Antivirus Plus: Virüs ve casus yazılımları engelleme Gerçek zamanlı koruma Çift yönlü güvenlik duvarı Zararlı web sitelerini tanıma Sayısal veri parçalama Bilgisayar hızlandırma Ağı kontrol altına alma


"GÜVENLİ BİLGİSAYAR ve İNTERNET KULLANIMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları