Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YANLIŞ YAZILAN KELİMELER Beyza Nur Çetinkaya 9-I 853.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YANLIŞ YAZILAN KELİMELER Beyza Nur Çetinkaya 9-I 853."— Sunum transkripti:

1 YANLIŞ YAZILAN KELİMELER Beyza Nur Çetinkaya 9-I 853

2 Yanlış Yazılan Kelimeler  Doğrusunun farklı fakat insanlar arasında sürekli yanlışının yazıldığı kelimeler vardır.Üstelik bunlar unutulmuş,ölmüş kelimeler değil;aktif ve olmazsa olmazlarımızdır.Bu başlık altında inceleyebileceğimiz bir çok örnek vardır.Peki bu sözcükleri yanlış yazmamızın sebebi ne olabilir?İnceliyelim.

3 Yanlış Yazılan Kelimeler  Yanlış yazılan kelimelere birkaç örnek; ►Şarz–Şarj ►Şöför–Şoför ►Herkez–Herkes ►Afferim&Aferim–Aferin ►Dinazor–Dinozor ►Pantalon–Pantolon ►Süpriz–Sürpriz ►Miğde–Mide ►Teneffüs–Teneffüs ►Tualet–Tuvalet ►Poğça–Poğaça ►Gazte&Gazate–Gazete ►Pıçak–Bıçak

4 Yanlış Yazılan Kelimeler  Peki bu yanlış yazılan kelimelerin sebebi ne olabilir? !NOT; Bir yazı ile okuyucuya mesajı doğru iletmede kaynağın önemli bir rolü ve sorumluluğu bulunmaktadır. Bu yüzden mesajı ileten kişinin mesajını yazılı olarak iletirken öncelikle birtakım yazım kurallarına uyması gereklidir.

5 Yanlış Yazılan Kelimeler  Çocuklukta başlayan öğrenme süreci bazen bize yanlış kelimeler öğretebiliyor ne yazık ki. Yanlış öğrendiğimiz ve doğruyu öğrenmek için araştırıp sorgulamadığımız kelimeler ileriki yaşlarda bizi dilini düzgün kullanamayan bireyler yapabiliyor.Bunun sebebi ise artık yabancı isimler kullanan seyyarlar,yabancı dil kavramna hakim olan sosyal medya başlıca gösterilen sebepler arasında.


"YANLIŞ YAZILAN KELİMELER Beyza Nur Çetinkaya 9-I 853." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları