Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Türkiye’nin Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Türkiye’nin Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi"— Sunum transkripti:

1 Türkiye’nin Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi
ISI YALITIMI (6.ÜNİTE 2.KONU) 6.SINIF YENİ FEN VE TEKNOLOJİ PROGRAMINA GÖRE HAZIRLANMIŞTIR. Türkiye’nin Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi

2 ANAHTAR KELİMELER YALITIM
Bir maddeyi soğuk veya sıcaktan korumak için ısı alışverişini önleme işlemi. YALITMAK Yalıtım işi. YALITIM MALZEMESİ Yalıtım işinde kullanılan asbest,çift camlı pencere, strafor gibi malzemeler.

3 Yalıtım Nerede Gereklidir?
Buzdolabı ve onun bir bölmesi olan buzluk ne işe yarar? *Buzdolabı besin maddelerini uzun süre soğutarak veya dondurarak bozulmalarını önlemek için icat edilmiş çok faydalı bir makinedir. Günlük hayatta soğuk tutulması gereken ve sıcak tutulması gereken maddelerin bir listesini yapalım: Soğuk Sıcak Yanda verilenlere benzer bir tabloyu siz de defterinize yapabilirsiniz. Kola Gazoz Su Dondurma Çay Kahve Kışın evimiz Yemek

4 Bazen Isının İyi İletilmesi İstenir.
Tencere,tava gibi mutfak eşyalarının alt kısımlarının ısıyı iyi iletmesi istenir. Böylece Yemekler daha erken pişecektir. Peki tencere,tava,çaydanlık gibi malzemelerde ısı yalıtkanı olması istenen kısımlar nelerdir? Bunlar; saplar,kapak tutacağı,kısacası elimizin değdiği zaman yanmaması için yapılan kısımlardır.

5 DİKKAT! Pişirme amaçlı kap seçiminde iyi ısı iletme özelliği aranan tek özellik olmayabilir. Örneğin;Toprak kapların pişirme amaçlı kullanılması bir bakıma fırının yüksek sıcaklığına dayanım, bir bakıma da ısıyı yavaş ve düzgün iletmenin pişme kalitesine getireceği katkı içindir. Bu durumu, öğretmeninizin öncülüğünde tartışabilirsiniz.

6 İyi Yalıtkanlar asbest
strafor asbest yansıtıcı yüzey çift cam zemin döşeme Çatı yalıtım muşamba laminant cam yünü Isı yalıtım malzemesi olarak; strafor,ahşap,cam yünü,yansıtıcı yüzey,volkan tüfleri,katran,fosfatlar,asbest gibi malzemeler kullanılır. İnşaat duvarlarında,pencerelerde, tavanlarda, su depolarında, kısa süreli gıda paketlerinde ve soğuk hava depolarında hangi yalıtım malzemelerinin veya yöntemlerinin kullanıldığını tartışabilirsiniz. Tartışma sırasında farklı yalıtım malzemelerinin kullanım ömrü,yanma özelliği,yoğunluğu ile ilgili bilgileri içeren çizelgeyi kullanın. Not: Yaygın ısı yalıtım malzemelerinin kolay tutuşmama,ısıya ve yanmaya dayanıklı olma gibi özellikleri vardır.

7 İyi Yalıtım Tasarruf Sağlar.
Nasıl ısınacak bu evler? Kışın ısıtılan veya yazın soğutulan bir ev veya büroda, yalıtım olmazsa ısıtma ve soğutma giderleri artacaktır. Çünkü enerji kaybı ile beraber daha çok yakıt,elektrik yakılacaktır. Faturalar kabaracak cepler boşalacaktır. YALITIMINI İYİ YAP, PARAN CEBİNDE KALSIN!

8 Türkiye’nin Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi
SUNU BİTTİ. Sabırla izlediğiniz için teşekkür eder, başarılar dilerim. Salih Zeki GÖKÇE Fen ve Teknoloji Öğretmeni Türkiye’nin Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi


"Türkiye’nin Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları