Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. Düktil Boru kesme aparatı ; Düktil Boruların parçalı imal edileceği yerlerde boruların düzgün kesilmesi önem az etmektedir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. Düktil Boru kesme aparatı ; Düktil Boruların parçalı imal edileceği yerlerde boruların düzgün kesilmesi önem az etmektedir."— Sunum transkripti:

1 ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ

2 Düktil Boru kesme aparatı ; Düktil Boruların parçalı imal edileceği yerlerde boruların düzgün kesilmesi önem az etmektedir. Kaliteli ve standartlara uygun imalat apılabilmesi açısından imalatlarda geometrik düz.günlük şartı aranmalıdır.

3

4

5 Yeni Nesil Düktil Borular; İSKİ Genel Müdürlüğünde kullanılmakta olan mevcut Düktil Boruların dış yüzeyi Zn kaplı ana gövdesi sfero dökme demir iç yüzeyi ise beton kaplamadır. Bu durum şebeke bağlantısı yapılırken ana musluk montajı için borunun delinmesi esnasında iç yüzeyde bulunan beton plakanın hasar görmesine ve ilerleyen zamanda akışın etkisiyle bu plakanın büyük ölçüde tahrip olmasına neden olmaktadır. Bu durumun engellenebilmesi ve uzun ö m ü rl ü boru hattı imalatlarının yapılabilmesi a ç ısından d ü nyadaki d ü ktil boru gelişmelerinin takip edilmesi ve teknolojik gelişmelere ayak uydurulması zorunludur.

6 Tij muhafazaları; Şebekelerde vana ve priz buşaklelerden ana musluk ve vanaların açıp kapamalarının yapılabilmesi açısından tij muhafazalarının sağlam vaziyette olması önem arz etmektedir. Tij muhafazalarının hasar görmesi vana yuvalarının toprakla dolmasına sebep olmakta; yangın hidrantı ve vanalar gibi kritik malzemelerin açılıp kapanmasını engellemektedir. Bu durumun engellenebilmesi için Avrupa ve Amerikada uzun yıllardır kullanılmakta olan tij muhafazalarının kullanımına geçilmelidir.

7 Manşon bağlantıları; Boru bağlantıları ve sızdırmazlık uygulamaları için kullanılan kolay tamir parçaları ve manşonlarda kurumda kullanılan malzemeler batıda uygulanan tekniklerin bir hayli gerisindedir. Bu konuda başkanlık bazında istisnai uygulamalar yapılsada kurum genelinde genel malzeme kalitesi ihtiyacı karşılamamaktadır.

8 Boru bağlantı ve montaj elemanı teknolojileri; Ülkemizin deprem kuşağında yer alması ve karmaşık altyapı sistemlerine sahip olması göz önüne alındığında pratik ve çok işlevli fittingslerin kullanımı yaygınlaştırılmalıdır.Aşağıda örneği görünen boru bağlama fittings örneği açılı bağlama özelliği sayesinde esnek kullanım ve montaj avantajları sağlamaktadır.

9 Abone bağlantıları ; Kurumumuzdaki mevcut abone bağlantıları düktil borunun üzerine doğrudan ana musluk bağlanması esasına dayalıdır. Bu bağlantı tarzı boru et kalınlığı ve ana musluğun bağlantıda kullanılacak diş açılmış montaj boyu dikkate alındığında sağlıklı olmamaktadır. Bağlantı yerleri ve ana musluk diplerinde hasarlar meydana gelmektedir.Bu durum ciddi su kaçaklarına yol açmakta ve ekonomik kayıp oluşturmaktadır.

10 Boru bağlantılarının yapılması ; Abone bağlantılarının açılması için kullanılan diş- montaj araç gereçlerinin kuruma uygun hale getirilmesi gerekmektedir.

11 SİSMİK TİTREŞİMLERE BAĞLI BAZI MALZEME ÖRNEKLERİ

12

13

14

15

16

17

18

19 Aparat vanası olmayan PE borularda suyu durdurmak için kullanılmaktadır.Boru içine sokulan alet çevrilerek ucundaki lastik kısmın (tıpa) şişip sıkışması sağlanır.Böylece akan su durdurulur

20 Sızıntıyı a) boğarak b ) Tıkaçla kapatma yöntemleri.

21


"ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. Düktil Boru kesme aparatı ; Düktil Boruların parçalı imal edileceği yerlerde boruların düzgün kesilmesi önem az etmektedir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları