Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

3 BOYUTLU PARADOKS RESİMLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "3 BOYUTLU PARADOKS RESİMLERİ"— Sunum transkripti:

1 3 BOYUTLU PARADOKS RESİMLERİ

2 7.SINIF 5.ÜNİTE Öğrenme Alanı: Geometri ve Ölçme
Alt Öğrenme Alanı: Cisimlerin Farklı Görünümleri Kazanım: Üç boyutlu resimlerden paradoks olanları belirler

3 PARADOKS NEDİR? Paradoks, görünüşte doğru olan bir ifade veya ifadeler topluluğunun bir çelişki yaratması veya sezgiye karşı bir sonuç yaratmasıdır. Çoğunlukla, çelişkili gözüken sonuç veya sonuçların aslında çelişkili tarafları vardır. Paradoks teriminin karşılığı olarak Türkçe'de yanıltmaç ve çatışkı sözcükleri de kullanılmaktadır. Paradokslara matematikten günlük yaşama kadar her alanda rastlanır. Kimi zaman kendiliğinden oluşan paradokslar olduğu gibi matematikçilerin ve ünlü düşünürlerin yarattığı dünyaca ünlü paradokslar da vardır: Bu tip paradokslar matematikte yeni buluşlara yol açarken, soyut düşünceyi de beslemiştir. Ne tür paradoks olursa olsun ortaya çıkan sorular ve karışıklık hem ilginç, hem de eğlendiricidir.

4 Paradoksun Özellikleri
1- Çok mantıksız görünen, aslında çok mantıklı bir değiştir. 2- İki doğrunun veya yanlışın çelişkisidir. 3- Paradokslar ilginçtir. 4- Paradokslar eğlencelidir. 5- Paradokslar öğreticidir. 6- Paradokslar şaşırtıcıdır. 7- Paradokslar zihni açar.

5 Paradoks Örnekleri Bir otobüs ilanı: -"Okuma-yazma öğrenmek isteyenlere müjde! Hemen aşağıdaki adrese başvurun..." Okuma-yazma bilmeyen bir insan nasıl bu ilanı okuyacak! Okusa zaten o adrese başvurması gerekmez... Bir adam, saçları döküldüğü için doktora gider. doktor, teşhisi koyar: Stres! Ama adam saçları döküldüğü için strese girmektedir. Strese girdikçe daha da fazla dökülmektedir. Daha da fazla döküldükçe de, stresi aynı hızla artmaktadır...

6 Paradoksu artık öğrendiğimize göre şimdi gelin 3 boyutlu paradoks resimlerine bakalım

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20


"3 BOYUTLU PARADOKS RESİMLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları