Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Üç Aylık Geçiş Hareketleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Üç Aylık Geçiş Hareketleri"— Sunum transkripti:

1 CLK Boğaziçi Elektrik Gayrimenkulün Enerjisi Raporu 3Q / 2016 22 Nisan 2016 Cuma

2 Üç Aylık Geçiş Hareketleri
2015/2016 İLK ÜÇ AY TOPLAM KARŞILAŞTIRMASI CLK Boğaziçi Elektrik’in elektrik abone rakamları üzerinden yapılan hesaplamaya göre İstanbul’un Avrupa Yakası’nda 2015’in ilk üç ayında Sıfır Ev’e Geçiş işlemleri 25 bin 520 oldu. 2016’nın ilk 3 aylık döneminde bu rakam %27 artış göstererek 32 bin 642’ye ulaştı. Geçen yılın ilk 3 ayında 29 bin 347 olan İkinci El Ev’e Geçiş ise yüzde 13 düşüşle 25 bin 790’a geriledi.

3 MART’TA 11 BİN 832 AİLE SIFIR EV’E GEÇTİ
Sıfır Ev’e Geçiş MART’TA 11 BİN 832 AİLE SIFIR EV’E GEÇTİ Geçen yıl Eylül ayına kadar 10 bini geçemeyen aylık Sıfır Ev’e Geçiş işlemleri, bu ayda 13 bin 501’e ulaştı. Sıfır Ev’e Geçişte bu sayı bir rekor olarak kayıtlara geçti. 2016’nın Mart ayındaki 11 bin 832 Sıfır Ev’e Geçiş ise bu alandaki da en yüksek ikinci harekete işaret ediyor. Ocak ayı hariç olmak üzere, Sıfır Ev’e Geçişlerde geçen yıla göre 2016’da ay bazında Şubat ve Mart aylarında belirgin bir yükseliş söz konusu.

4 GEÇEN YILIN İLK 3 AYINA GÖRE %13 DÜŞTÜ
İkinci El Ev’e Geçiş GEÇEN YILIN İLK 3 AYINA GÖRE %13 DÜŞTÜ İkinci El Ev’e Geçişlere bakıldığında ilk 3 aylar itibariyle 2015’in Ocak ayında 31 bin 217, Şubat ayında 27 bin 296, Mart ayında ise 29 bin 528 olan eski tesise abonelik, 2016’da düşüş gösterdi. 2016’nın Ocak ayında 22 bin 608, Şubat ayında 24 bin 198, Mart ayında ise 30 bin 565 kişi var olan evlere taşındı. Bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre düşüş ise yüzde 13 olarak gerçekleşti.

5 Hareket Bölgeleri (Beylikdüzü, Avcılar, Esenyurt, Başakşehir)
(Beşiktaş, Beyoğlu, Kağıthane, Şişli) (Bağcılar, Küçükçekmece) (Fatih) (Bayrampaşa, Esenler, Eyüp, Sultangazi) (Gaziosmanpaşa, Arnavutköy) (Bakırköy, Bahçelievler, Zeytinburnu) (Sarıyer) (Silivri, Çatalca)

6 Yabancı Abonelerin Milliyet Dağılımı
Gayrimenkul piyasasında İstanbul’un yıldızının parlaması, yabancı aileleri buraya çekmeye başladı. Her gün ortalama 35 yabancı aile evlerine taşınıyor. Toplam yabancı aile sayısı 18 bin 611’e ulaştı. Son dönemde özellikle Suriyeli etkisiyle Ortadoğu ülkelerinin yükselişi söz konusu. Oturumcu oranında Ortadoğuluların oranı yüzde 35’e ulaştı. Avrupa ve Afrikalılar %20, Doğu Asyalılar %15 ve Amerikalılar da %10 seviyesinde bulunuyor.

7 Suriyeli Yerleşimci Sayısı
%500 2015 ÜÇ AYLIK 317 2016 ÜÇ AYLIK 1904 2015’in ilk 3 ayında 317 olan İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki konut ve ticarethane oturumcusu Suriyeli aile sayısı, bu yılın aynı döneminde yüzde 500 artarak 1904’e ulaştı. 1904 Suriyelinin 1778’inin konut, 126’sının ise ticarethane aboneliği bulunuyor. 2015’in Ocak ayında 76 olan aylın konut aboneliği başvurusu, Mart ayında aylık 700 sınırına dayandı. İşyeri abonelikleri bakımından geçen yılın Ocak ayında 5 olan başvuru sayısı 40’lı rakamların altına düşmüyor.

8 CLK ENERJİ

9 Türkiye’nin enerjisinin 3’te 1’i CLK’dan
Türkiye'nin önde gelen gruplarından Cengiz, Limak ve Kolin'in 2011 yılında bir araya gelerek kurduğu CLK Enerji, çatısı altındaki Akdeniz, Boğaziçi, Çamlıbel, Uludağ bölgelerinde Elektrik Dağıtım ve Perakende Satış Şirketleri ile enerji sektöründe hizmet veriyor. CLK Enerji’nin kapsamı alanı içerisinde İstanbul’un Avrupa Yakası’nın yanı sıra Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova illerini kapsayan Uludağ Bölgesi, Sivas, Tokat, Yozgat illerinden oluşan Çamlıbel Bölgesi, Antalya, Burdur, Isparta illerini kapsayan Akdeniz Bölgesi’ndeki dağıtım ve perakende satış faaliyetleri bulunuyor. Ortaklık, 11 ilde yaklaşık 11 milyon abonenin elektrik dağıtım ve satış hizmetlerini yürütüyor. CK Enerji, 46 milyar kWh’lik dağıtım kapasitesi ile alanında Türkiye pazarının %29’luk payına sahip durumda bulunuyor.

10 4 dev bölgenin enerji sağlayıcısı
AKDENİZ ELEKTRİK DAĞITIM Dünya'nın önde gelen turizm merkezlerinden Antalya ile Isparta ve Burdur illerinde 1.7 milyon aboneye hizmet veren Akdeniz Elektrik Dağıtım, yaklaşık 7.9 milyar kWh enerji dağıtımı yapıyor. BOĞAZİÇİ ELEKTRİK DAĞITIM Boğaziçi Elektrik Dağıtım, 4.5 milyon abone ve dağıtımını yaptığı yıllık 24.2 milyar kWh elektrik ile Türkiye'nin en büyük elektrik dağıtım şirketi olarak İstanbul Avrupa Yakası'nda bulunuyor. ÇAMLIBEL ELEKTRİK DAĞITIM Sivas, Yozgat ve Tokat illerini kapsayan Çamlıbel Elektrik Dağıtım, yaklaşık 860 bin aboneye yıllık olarak 2.7 milyar kWh elektrik dağıtımı gerçekleştiriyor. ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerini kapsayan Uludağ Elektrik Dağıtım, yaklaşık 2.7 milyon abonemize yılda 10.8 milyar kWh elektrik dağıtımı gerçekleştiriyor.

11 CLK BOĞAZİÇİ ELEKTRİK

12 Ateş Böceği adı verilen karakter yakında şirketin yüzü olacak.
CLK Boğaziçi Elektrik 2013’teki özelleştirmede 1 milyar 960 milyon dolarlık bedelle devralınan CLK Boğaziçi Elektrik, 17 milyar kWh’i geçen elektrik satışı ile de piyasanın lideri. CLK Enerji çatısı altında faaliyet gösteren şirket Türkiye’nin en büyük perakende şirketi olarak faaliyetlerini sürdürürken, ülkenin elektrik tüketiminin yüzde 9’unu sağlıyor. CLK Boğaziçi Elektrik, EPDK tarafından belirlenen limitler doğrultusunda serbest tüketicilere Mesken, İş Yeri ve Sanayi gibi tarife paketleri sunuyor. Şirket ayrıca görevli perakende şirketi olarak serbest tüketici olmayan tüketicilere de Ulusal Tarife ile elektrik satışı gerçekleştiriyor. 6 milyar TL cirosu, 12 milyar liralık nakit akışı olan ve 400 kişiye istihdam sağlayan CLK Boğaziçi Elektrik artık, enerji sektöründe ilk olarak Turkcell, Teknosa, Migros gibi perakende mağazaları açıyor ve kampanyalar da geliştiriyor. info CLK Boğaziçi Elektrik müşterileriyle temasa yönelik geliştirdiği maskot çalışmasını tamamladı. Ateş Böceği adı verilen karakter yakında şirketin yüzü olacak.

13 CLK Boğaziçi Elektrik info
CLK Boğaziçi Elektrik, alanında Türkiye’nin lider oyuncusu kimliğiyle elektrik perakende satış sektörüne yön veren atılımlar yaparak bunları sürdürülebilir kılmayı vizyonuna yerleştirdi. Şirket bu kapsamda müşteri memnuniyetini temel alan bir yaklaşımla kolay erişilebilen, kaliteli, ayrıcalıklı ve uçtan uca hizmet deneyimi sunup geliştirmeyi de misyonu olarak belirledi. Böylelikle CLK Boğaziçi Elektrik, en büyük bölgesel piyasa oyuncularından birisi olarak hızla liberalleşen Türk elektrik sektöründe ‘güven veren marka’ imajı sağlamayı hedefine koydu. CLK Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü, gittikçe liberalleşen Türk elektrik sektöründe müşteri memnuniyetini hizmetlerinin merkezine aldıklarını ifade ediyor.

14 CLK Boğaziçi Elektrik info
Türkiye’deki elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesinin ardından CLK Boğaziçi Elektrik müşteri odaklı hizmetlerini ardı ardına geliştirerek sektörle buluşturmaya başladı. Türk elektrik sektöründe ilk olan uygulamalar kapsamında: En yaygın hizmet kanalı ağı, İlk uçtan uca işlem sağlayan online web kanalı, Cep telefonuna yönelik olarak ilk mobil uygulama. Şirketin Türkiye’de ilk olarak uygulamaya koyduğu hizmetlerini tanıttığı astronotlu reklam çalışması ‘nerede olursanız olun elektrik işlemlerinizi size getiriyoruz’ mesajı veriyor.

15 CLK Boğaziçi Elektrik info
CLK Boğaziçi Elektrik, Türkiye’nin en büyük organize enerji perakende kanalı olarak hayata geçirdiği Müşteri İşlem Merkezleri’nin (MİM) sayısını 230’a çıkarttı. Bu merkezlere yönelik hızlı bir kurumsal dönüşüm programı içerisine giren CLK Boğaziçi Elektrik 2015 yılında 3 günde 1 MİM yenilemesine imza attı. Şirketin Nkolay işbirliği ile kurumsal dönüşümünü başlattığı MİM’ler Türk enerji sektöründe bir ilk olma özelliği taşırken, hizmet verdiği nokta bakımından telekom, finans gibi diğer sektör oyuncularıyla da yarışmaya başladı. CLK Boğaziçi Elektrik’in 230 şubesiyle Türkiye’nin en büyük organize perakende kanalı olan Müşteri İşlem Merkezleri (MİM) müşteriler tarafından ilgiyle karşılanıyor. İstanbul’un Avrupa Yakası’nda CLK Boğaziçi Elektrik’e en yakın finans sektörü oyuncusu bankanın 165 şubesi, telekom sektörü şirketinin shop sayısı 202 ve ödeme noktaları pazarının temsilcisinin 122 noktası bulunuyor.


"Üç Aylık Geçiş Hareketleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları