Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hayvanlar Yeryüzünde pek çok hayvan yaşar. Bunların bir kısmı evcilleştirilmiştir. İnsanlarla birlikte yaşarlar. Evcil olmayanlar, başıboş, kontrolsüz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hayvanlar Yeryüzünde pek çok hayvan yaşar. Bunların bir kısmı evcilleştirilmiştir. İnsanlarla birlikte yaşarlar. Evcil olmayanlar, başıboş, kontrolsüz."— Sunum transkripti:

1

2 Hayvanlar Yeryüzünde pek çok hayvan yaşar. Bunların bir kısmı evcilleştirilmiştir. İnsanlarla birlikte yaşarlar. Evcil olmayanlar, başıboş, kontrolsüz dağ, bayır gezer dururlar. Hayvanların insanlara faydaları çoktur. Onlardan et, süt, yumurta, yağ, peynir, bal, sucuk gibi besinler elde ederiz. Bazı hayvanların gücünden yararlanırız. Bazılarının derisinden, tüyünden, gübresinden faydalanırız.

3 memelİler Memeliler, hayvanlar aleminin insanların da içersinde olduğu, omurgalıların en evrimleşmiş grubudur. Dünyada yaklaşık 4500 memeli türü bulunmaktadır. Bunların 200 kadarı Avrupa’da görülebilir, Türkiye ise tek başına yaklaşık 170 memeli türü yaşamaktadır. Bazı memeli türleri insanlar tarafından evcilleştirilmiştir ve yabani türleri ortadan kalkmış veya çok az kalmıştır. (İnek, at, koyun gibi.) Memeliler çift ve karmaşık dolaşım sistemine sahip, sabit vücut sıcaklığına sahip hayvanlardır. Vücutları genellikle kıllarla kaplıdır. Genç bireyler anne sütü ile beslenirler. Genellikle dört bacaklıdırlar. Solunumda diyafram kullanırlar. Alt çeneleri bir çift kemikten oluşmuş ve orta kulaktaki kemikler üç parçalı olup kulak zarı ve iç kulakla bağıntılıdır. Hemen hepsinde yedi boyun omuru bulunur.

4 Hayvanla İlgİlİ sözler
"Bütün soruların cevapları bir köpeğin bakışlarında gizlidir " Franz KAFKA

5 Doğru yolda giden kaplumbağa eğri yolda giden yarış atını geçer
Doğru yolda giden kaplumbağa eğri yolda giden yarış atını geçer. SAMUEL SMİLES Öyle horozlar vardır ki, öttükleri için güneşin doğduğunu sanırlar. H. DUNANT  Ne kadar çok insanla tanışırsam, köpeğimi o kadar, daha çok seviyorum.  RUS ATASÖZÜ Bir yengece, doğru yürümesini asla öğretemezsiniz. ARISTOPHANES  Ağzında bal olan arının, kuyruğunda iğnesi de vardır. JOHN LYLY

6

7

8

9

10 HAYVAN DEYİP GEÇME  Hayvan deyip geçme  Türlü türlü hayvan var  Bin bir meziyeti var  Hayvan deyip geçme  Bir düşün ineği  Neyi eksik neyi  Var her türlü şeyi  Hayvan deyip geçme  Yemez misin etini  İçmez misin sütünü  Giymez misin derisini  Hayvan deyip geçme  Koyunların yününden  Giyim olur ipinden  Kebap olur etinden  Hayvan deyip geçme  Tahsin Koç

11 O BİR HAYVAN  Ne dil bilir, ne de lisan  Unutma ki o bir hayvan  Senin gibi değil insan  Unutma ki o bir hayvan  Yargı bilmez, yargıç bilmez  Bir dilekçe arz edemez  Hakkını hiç arayamaz  Unutma ki o bir hayvan  Aydın İnan

12

13 Deniz kobrası, dünyanın en zehirli yılanıdır
Deniz kobrası, dünyanın en zehirli yılanıdır. Filler zıplamayan tek memelilerdir. Yetişkin bir ayı, bir at kadar hızlı koşabilir. 2 bin 600 kurbağa cinsi vardır. Bir sineğin, saatteki hızı 8 km’dir. Yunuslar, gözleri açık uyurlar. Sümüklüböceklerin dört tane burnu vardır.  Bir devekuşunun gözü beyninden büyüktür.

14 İnek sütünün pH değeri 6’dir
İnek sütünün pH değeri 6’dir. Bir timsahın gözlerinin arasındaki mesafe, ayaklarının büyüklüğüne eşittir. Dalmaçyalılar gut olmayan tek köpek cinsidir. Ayı inlerinin girişleri her zaman kuzeye bakar. Bukalemunların dilleri, vücutlarından iki kat daha uzundur. Kereviz yerken harcanan kalori, kerevizin içindeki kaloriden daha fazladır. Hipopotamlar insandan daha hızlı koşarlar. Meşe ağaçları elli yasına gelmeden meşe palamudu üretemezler.

15 Yeni Zelanda’da yaşayan Kea adında bir cins papağan araba pencerelerinin etrafındaki kauçuk şeritleri yer! Kaydedilen en uzun tavuk uçuşu 13 saniyedir Aslanlar bir günde 50 kez çiftleşebilirler. Sadece dişi sivrisinekler ısırır. Köpeklerin ter bezleri ayaklarındadır. Sadece dişi kanaryalar ötebilir. Tarantulalar iki buçuk yıl yiyeceksiz yaşayabilirler. Timsahlar renk körüdür.

16 Dünyadaki beyaz karıncaların toplam ağırlığı insanlarin 10 katıdır
Dünyadaki beyaz karıncaların toplam ağırlığı insanlarin 10 katıdır. Eşeklerin gözleri dört ayaklarını da görebilecek şekildedir. Kedilerin her bir kulağında 32 adele vardır. Kutup ayıları solaktır. Zürafalar 35 cm. uzunlukta siyah bir dile sahiptirler. Hayvanlar aleminde sadece domuzlar güneşten yanabilir. Baykuş, mavi rengi görebilen tek kuştur. İnsanları parmak izinden, köpekleri ise burun izinden tanımak mümkündür. Develerin üç tane kaşı vardır.

17 Fil yavrusu, hortumuyla annesinin kuyruğuna tutunarak dolaşır
Fil yavrusu, hortumuyla annesinin kuyruğuna tutunarak dolaşır. Sürü içindeki dişiler doğumlarını birbirlerine göre ayarlayıp sırayla doğum yapıyorlar. Kirpiler suyun üzerinde batmadan kalırlar. Istakozların kanı mavi renktedir Kuş örümceği sırtında 300 yavrusuyla gezer. Keseli farenin yavruları annelerinin sırtına ısırarak tutunur. Salyangozların 25 bine yakın dişi vardır. Yılanlar duyamaz. Zürafalar yüzemez.

18 Kediler şeker tadını ayırt edemez
Kediler şeker tadını ayırt edemez. Timsahlar, dillerini dışarıya çıkaramazlar. Kangurular, geriye doğru yürüyemez. Kelebekler, ayakları ile tat alırlar. Atlar, bir ay ayakta kalabilirler. Fareler kusamaz. Sineklerin 5 tane gözü vardır. Sığırların 4 tane midesi vardır.

19


"Hayvanlar Yeryüzünde pek çok hayvan yaşar. Bunların bir kısmı evcilleştirilmiştir. İnsanlarla birlikte yaşarlar. Evcil olmayanlar, başıboş, kontrolsüz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları