Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bir devrede birden fazla ampul ve pil de bulunabilir. Devrede ampullerin ışık verebilmesi için devreyi oluşturan tüm elemanlar çalışır durumda.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bir devrede birden fazla ampul ve pil de bulunabilir. Devrede ampullerin ışık verebilmesi için devreyi oluşturan tüm elemanlar çalışır durumda."— Sunum transkripti:

1

2

3

4

5

6

7 Bir devrede birden fazla ampul ve pil de bulunabilir. Devrede ampullerin ışık verebilmesi için devreyi oluşturan tüm elemanlar çalışır durumda olmalıdır. Devrenin anahtarını kapattığımızda ampul ya da ampuller ışık verir. Devrede anahtar açıkken ampul ışık vermez.

8 Anahtarı kapattığımızda tellerden elektrik akar, ampul ya da ampullere elektrik ulaşarak devre tamamlanır ve ampul ışık verir. Akım geçmeyen devreye "açık devre", akım geçen devreye "kapalı devre" denir. Elektrik devresinde akımın yönü ( +) kutuptan, ( - ) kutba doğrudur.

9

10

11

12


"Bir devrede birden fazla ampul ve pil de bulunabilir. Devrede ampullerin ışık verebilmesi için devreyi oluşturan tüm elemanlar çalışır durumda." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları