Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sadece laboratuar ortamında değil günlük hayatta da elektrik devreleri ile iç içeyiz farkında mısınız! www.egitimcininadresi.com.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sadece laboratuar ortamında değil günlük hayatta da elektrik devreleri ile iç içeyiz farkında mısınız! www.egitimcininadresi.com."— Sunum transkripti:

1 Sadece laboratuar ortamında değil günlük hayatta da elektrik devreleri ile iç içeyiz farkında mısınız!

2 BASİT BİR ELEKTRİK DEVRESİ
PİL

3 Sizce neden devre elemanları için bu semboller kullanılmaktadır?
PİL + -

4 TÜRKİYE’de İki artı iki eşittir dört. 2 + 2 = 4 İNGİLTERE’de Two plus two is equal to four. 2 + 2 = 4 JAPONYA’da 二プラス二イコール四 (Ni purasu ni ikouru yon.) 2 + 2 = 4 AMAÇ; Ülke içi ve ülkelerarası ortak bir dil oluşturmak ve zor olan resim çizimi yerine kolay olan şekille gösterim olabilir mi? Matematiksel işlemlerde kullanılan sembollerde ( + , - , x , / , = , % ) de durum böyledir, ülkemizin ve dünyanın her yerinde bu semboller aynı anlamda kullanılır.

5 Bu semboller hangi devre elemanları için kullanılmaktadır?
PİL + - lamba anahtar bağlantı kablosu

6 BASİT BİR ELEKTRİK DEVRESİ
PİL ANAHTAR AMPUL BAĞLANTI KABLOLARI

7 1-Aşağıdaki tanımlamalara uygun semboller sizce nasıldır?
Elektrik enerjisi üretir. Elektrik enerjisini iletir. Elektrik enerjisini ışık olarak ortaya çıkarır. Elektrik enerjisinin yolunu açar, kapar. Ampul Anahtar Pil Bağlantı kablosu

8 2-Aşağıdaki elektrik devrelerinin hangisinde, lamba ışık verir konumdadır?
C A C C B C D ileri

9 Tekrar denemelisin !

10 Tebrikler, doğru !

11 2-Aşağıdaki elektrik devrelerinin hangisinde, lamba ışık verir konumdadır?
CEVAP : C A B C D Devre kapalı , lamba yanar. Anahtar açık devre tamamlanmaz lamba yanmaz. Hem anahtar açık hem bağlantı kablosu açıklığı var devre tamamlanmaz lamba yanmaz. Bağlantı kablosu açıklığı var devre tamamlanmaz lamba yanmaz. SONUÇ: Akım geçmeyen devreye “açık devre”, akım geçen devreye “kapalı devre” denir.

12 PİL 3-Yanda verilen devre resminin sembolik gösterimi aşağıdakilerden hangisi gibidir? C A C C D C B ileri

13 Tekrar denemelisin !

14 Tebrikler, doğru !

15 PİL 3-Yanda verilen devre resminin sembolik gösterimi aşağıdakilerden hangisi gibidir? CEVAP : A A B C D Resimde anahtar açık konumda. Devre resmini karşılayan şekil bu. Resimde bağlantı kablosu açıklığı yok. Resimde bağlantı kablosu açıklığı yok ve anahtar kapalı değil.


"Sadece laboratuar ortamında değil günlük hayatta da elektrik devreleri ile iç içeyiz farkında mısınız! www.egitimcininadresi.com." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları