Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AFYON KACATEPE ÜNİVERSİTESİ ÇAY MESLEK YÜKSEK OKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ZELİŞ KESKİN NO:152348004.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AFYON KACATEPE ÜNİVERSİTESİ ÇAY MESLEK YÜKSEK OKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ZELİŞ KESKİN NO:152348004."— Sunum transkripti:

1 AFYON KACATEPE ÜNİVERSİTESİ ÇAY MESLEK YÜKSEK OKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ZELİŞ KESKİN NO:152348004

2 İÇİNDEKİLER  YENİ BİR İŞE BAŞLARKEN.  EKİP ÇALIŞMASI.  İLETİŞİMİN ÖNEMİ.  KRİZ YÖNETİMİ.  YARATICI EGİTİM.  KOÇLUK SİSTEMİ.  İŞ DEĞERLEMESi  DEĞİŞİM VE BAŞARI.

3 İNSAN KAYNAKLARI NEDİR ?

4

5 YENİ BİR İŞE BAŞLARKEN  Adayları fazla bekletilmemelidir.  İş dışında görüşme yapılmalıdır.  oryantasyon eğitimi verilmelidir.

6 İşletmelerde Oryantasyon (yönelim) Eğitimi Çalışma yaşamına yeni başlayanlara veya işletme içinde görev konumları değişen personele uygulanan eğitime oryantasyon eğitimi denilmektedir. Yeni işin gereği olarak, yeni bilgilerin edinilmesi, düşünsel ve bedensel becerilerin kazandırılması maksadıyla uygulanan eğitsel programlardır

7 EKİP ÇALIŞMASI

8

9 İLETİŞİMİM ÖNEMİ  Karşımızdakini dinlemeliyiz.  Güler yüzlü tavır sergilemeliyiz.  Çalışanlarla bilgi paylaşımı çok önemli.

10 İletişim eksik olmasından dolayı şirkette bir çok kişinin işten ayrılacağı konuşulmaya başladı. Buda şirkette büyük bir krize yol açıyordu. Genel müdür işten kimse ayrılmayacak Diye bir yazı yazıldı böylelikle krizin önüne geçildi.

11 DEĞİŞİMİ ANLATMAK Çalışanlar tarafından yanlış anlaşılan performans ölçümü sistemi. Ezgininde önerisi üzerine performans değerlendirilmesi ismiyle değiştirildi.

12 MOTİVASYON ARTIRMAK

13 YARATICI EĞİTİM Kişisel hedefler nasıl olmalı? Eksik hedefler belirlenmeli? Şirketteki formlar nasıl kullanılmalı?

14 Performans Görüşmesi Çalışanlarla tek tek görüşülmesi. Çalışanlarla konuşurken onların konuşmaları samimi bir şekilde dinlenmelidir.

15 Koçluk Sistemi Kişilere iş yaşamında performanslarını geliştirebilmeleri ve gerçek potansiyellerine ulaşabilmeleri için yol göstermek,geri bildirimde bulunmak ve yüreklendirmek amacıyla danışmanlık desteği bulunmasıdır.

16 İş Değerlemesi Bir kurumda veya şirketteki işlerin,görev unvanlarının o kuruma sağlayacağı katkı ve değer göz önüne alınarak karşılaştılırmasını değerlendirme yöntemidir.

17 Değişim ve Başarı  İş değerlemesi sonucunda işini sevmeyenlerin işten çıkarılması kararlaştırıldı.  Bütün çalışanlarla görüşüldü.  Ezgi kıdemli uzman pozisyonuna terfi edildi.

18 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM…


"AFYON KACATEPE ÜNİVERSİTESİ ÇAY MESLEK YÜKSEK OKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ZELİŞ KESKİN NO:152348004." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları