Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Soru-1:Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nesnel anlam vardır? a) A-Arkadaşımın ailesi İstanbul’da yaşıyor. b) B-En sevdiğim renk kırmızıdır. c) C-Türkiye’nin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Soru-1:Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nesnel anlam vardır? a) A-Arkadaşımın ailesi İstanbul’da yaşıyor. b) B-En sevdiğim renk kırmızıdır. c) C-Türkiye’nin."— Sunum transkripti:

1 Soru-1:Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nesnel anlam vardır? a) A-Arkadaşımın ailesi İstanbul’da yaşıyor. b) B-En sevdiğim renk kırmızıdır. c) C-Türkiye’nin en güzel şehri Malatya’dır. d) D-Galatasaray takımının renkleri çok güzeldir.

2 Soru-2:Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sesteş bir kelime yoktur? a) A-Al elmanın yarısını sana vereyim mi? b) B-Kara kara düşünüyordu. c) C-Eline aldığı taşı aniden fırlattı. d) D-Kendine gel arkadaşım.

3 Soru-3:Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zıt anlamlı kelimeler bulunmamaktadır? a) A-Faydalı işlerle uğraşmalıyız. b) B-Benim elimdeki eğri teli aldı. c) C-Türkiye’nin seksen bir ili var. d) D-Gözlüğünün çerçevesi kırıldı.

4 SORU-4:Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kalıplaşmış söz öbeği bulunmamaktadır? a) A-Amcamın oğlu burnumda tütüyor. b) B-Can sıkıntısından televizyon izliyor. c) C-Acı biberleri kurutup astı. d) D-Öğretmen aferin deyince ağzı kulaklarına vardı.

5 SORU-5:Aşağıdaki atasözlerinden hangisi tasarruf etmeyi öğütlemektedir? a) A-El elin eşeğini türkü çağırarak ararmış. b) B-Dost ile ye, iç alışveriş etme. c) C-Bugünün işini yarına bırakma. d) D-Sakla samanı gelir zamanı.

6 SORU-6:Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazımı yanlış olan bir kelime vardır? a) A-Defterini ciltledi. b) B-Kiprit ile oynamak tehlikelidir. c) C-Kirpikleri çok uzundu. d) D-Buraya yeni yeni bina yapılacakmış.

7 a) SORU-7:Aşağıdaki cümlelerin hangisi noktalama açısından doğru yazılmıştır? b) A-Yarıyıl tatili 22 ocakta başlayacakmış. c) B-Sema, 17 Eylül 1996da doğdu. d) C-Daha çabuk gelemez miydin? e) D-29 Ekim 1923’de ilan edilen bayramı biliyor musun?

8 SORU-8:Aşağıdaki altı çizili kelimelerden hangisi gerçek anlamda kullanılmıştır? a) A-Acı sözlerine daha fazla dayanamadı. b) B-Bir türlü yüreğinin acısını dindiremiyordu. c) C-Uzun zamandır böylesine tatlı sözler duymamıştı. d) D-Yemeğe koyduğu biberler o kadar acıydı ki gözlerimizden yaş geliyordu.

9 SORU-9:Aşağıdaki altı çizili kelimelerden hangisi terim anlamlıdır? a) A-Sahnenin perdeleri açılınca, oyuncular seyirciyle buluştu. b) B-Elmayı, cebinden çıkardığı çakı ile bir güzel soydu. c) C-Yeni aldıkları evin perdelerini değiştirdiler. d) D-Konu,bakış açımıza göre değişebilir.

10 SORU-10:Virgül işareti aşağıdaki cümlelerin hangisinde yanlış kullanılmıştır? a) A-Mustafa Kemal Atatürk,yurdumuzu kurtardı. b) B-Pazardan elma,armut,nar, ve şeftali aldım. c) C-Osman,Ali,Ceyhun top oynuyor. d) D-Babam, 2,5 kilogram tatlı aldı.

11 SORU-11:Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı vardır? a) A-Ne kadar güzel bir çocukmuş. b) B-Sen buraya gelirsen görürsün. c) C-Acı mı acı sözleri karşısında dona kaldı. d) D-Seni bir daha görebilir miyim?

12 SORU-12:Aşağıdaki kelime çiftlerinden hangisi diğerlerine göre farklıdır? a) Kara-siyah b) Al-kırmızı c) Sevimli-korkunç d) Okul-mektep

13 Soru-13:Aşağıdaki kelimelerden hangisi türemiş kelimedir? a) Ağaçlar b) Sütçü c) Bahçe d) televizyon

14 Soru-14:Aşağıda yazılan tarihlerden hangisi doğrudur? a) 25 ocak benim doğum günümdür. b) 25,12,2010’da tatile gidiyorum. c) 10-11-1938 Atatürk’ün öldüğü gündür. d) 23 Nisan 1920’de TBMM açıldı.

15 Soru-15:Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “hayret” anlamı vardır? a) Seni burada görmek ne güzel. b) Şaşkın halde çevresine bakıyordu. c) O da mı burada. d) Ah! Benim güzel ülkem.

16 SORU-1:Aşağıdakilerden hangisi solunum organlarımızdan değildir? a) Burun b) Soluk borusu c) Akciğer d) Ağız

17 Soru-2:Aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır? a) Vücudumuzun dik durmasını iskelet denen yapı sağlar. b) Vücudumuzda 206 adet kemik vardır. c) En küçük kemik kulağımızda bulunur. d) İskelet beş kısma ayrılır.

18 Soru-18:……………….boynumuzdan başlayıp sırtımız boyunca uzanır. Yukarıdaki boşluğa ne gelmelidir? a) Kol b) Boyun c) Omurga d) kafatası

19 A. Kafatası B. Omurga C. Göğüs kafesi D. Kollar ve bacaklar Yukarıdakilerden hangisi/hangileri iskeletin kısımlarındandır? a) A ve B b) A,B,D c) C,D d) A,B,C,D

20 SORU-21:Uzun kemik,aşağıdakilerden hangisinde bulunur? a) Kol b) Bacak c) Göğüs kafesi d) Kafatası

21 Soru-21:Kas sağlığını korumak için aşağıdakilerden hangisi gereksizdir? a) Dengeli ve düzenli beslenmeliyiz. b) Haftada bir banyo yapmalıyız. c) Düzenli olarak spor yapmalıyız. d) Çok ağır yükleri kaldırmamalıyız.

22 Soru-22:Aşağıdaki organlardan hangisi göğüs kafesi tarafından korunur ? a) Kalp b) mide c) Karaciğer d) Bağırsak

23 Soru-23:Kemikleri birbirine bağlar ve hareket kolaylığı sağlar. Yukarıdaki tanımın karşılığı aşağıdakilerden hangisidir? a) Eklem b) Kemik c) Deri d) kas

24 Soru-24:Sigara kullanan birinin hangi organı daha az zarar görür? a) Ayak b) Akciğer c) Kalp d) Gırtlak

25 Soru-25:Aşağıdaki araçlardan hangisi ile vücudumuz dinlenir? a) Steteskop b) Periskop c) Mikroskop d) Barometre

26 Soru-26:Kan dolaşımında görevli olmayan organ hangisidir? a) Kalp b) Atar damar c) Toplar damar d) mide

27 Soru-27:Aşağıdaki davranışlardan hangisinde kalp daha yavaş atar? a) Korkunca b) Heyecanlanınca c) Uyurken d) Koşarken

28 Soru-28:Diyaframın görevi nedir? a) Hareket etmemizi sağlar. b) Nefes alıp-vermemize yardımcı olur. c) Vücuda şekil verir. d) Vücudun dik durmasını sağlar.

29 Soru-29:Aşağıda bulunan seçeneklerin hangisindeki eklemler hareket etmez? a) Kafatasındaki eklemler b) Bacaktaki eklemler c) Ellerdeki eklemler d) Omurgadaki eklemler

30 Soru-30:Aşağıdakilerden hangisi madde değildir? a) Hava b) Su c) Kum d) Işık T.ÖZDEMİR


"Soru-1:Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nesnel anlam vardır? a) A-Arkadaşımın ailesi İstanbul’da yaşıyor. b) B-En sevdiğim renk kırmızıdır. c) C-Türkiye’nin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları