Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 MADDENİN KATI,SIVI VE GAZ OLMAK ÜZERE ÜÇ HALİ VARDIR.  BİR FIKRA: Ali, Fen sınavına hiç çalışamamış. Sınav günü gelmiş çatmış. İlk soru şöyleymiş:”maddenin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " MADDENİN KATI,SIVI VE GAZ OLMAK ÜZERE ÜÇ HALİ VARDIR.  BİR FIKRA: Ali, Fen sınavına hiç çalışamamış. Sınav günü gelmiş çatmış. İlk soru şöyleymiş:”maddenin."— Sunum transkripti:

1

2

3  MADDENİN KATI,SIVI VE GAZ OLMAK ÜZERE ÜÇ HALİ VARDIR.  BİR FIKRA: Ali, Fen sınavına hiç çalışamamış. Sınav günü gelmiş çatmış. İlk soru şöyleymiş:”maddenin hallerini yazın.”Ali, yanındaki Emre’ye dönmüş yardım etsene diye seslenmiş.Emre, yavaşça “katı,sıvı,gaz” demiş. Öğretmen, Ali’nin kağıdını okuduğunda, Ali’nin “katır,sığır,kaz” yazdığını görmüş

4 Şeker, tuz, toprak, taş gibi belli şekilleri olan maddelerdir. Dışarıdan bir etki gelmedikçe şekil değiştirmezler. Bazı katı maddeler küçük tanecikli olduklarından sıvılar gibi bulundukları kabın şeklini alırlar. Tuz, şeker gibi. Katı maddeler sıkıştırılamazlar. Katı maddeleri oluşturan tanecikler birbirlerine sıkı sıkı bağlıdır.

5

6  Su, kolonya, süt gibi belli bir şekli olmayan, bulunduğu kabın şeklini alan akıcı maddelerdir.  Sıvı maddeleri oluşturan tanecikler arasında katı maddeleri oluşturan taneciklere göre daha fazla boşluk vardır.  Sıvı maddeler sıkıştırılamazlar.

7

8  Gözümüzle göremediğimiz fakat kokusundan ve etkilerinden var olduğunu kabul ettiğimiz maddelerdir.  Belli bir şekilleri yoktur.  Yayılabilirler.  Sıkıştırılabilirler.  Tanecikler arasında boşluklar çok daha fazladır. Tanecikler serbest hareket ederler.

9


" MADDENİN KATI,SIVI VE GAZ OLMAK ÜZERE ÜÇ HALİ VARDIR.  BİR FIKRA: Ali, Fen sınavına hiç çalışamamış. Sınav günü gelmiş çatmış. İlk soru şöyleymiş:”maddenin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları