Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KİŞİSEL GELİŞİM. İnsanın amacı yaşadığı sürece yaptığı olumlu davranışlar,düşünceler ve hareketler sonucunda kendine,sosyal hayata en önemlisi İnsanlığa.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KİŞİSEL GELİŞİM. İnsanın amacı yaşadığı sürece yaptığı olumlu davranışlar,düşünceler ve hareketler sonucunda kendine,sosyal hayata en önemlisi İnsanlığa."— Sunum transkripti:

1 KİŞİSEL GELİŞİM

2 İnsanın amacı yaşadığı sürece yaptığı olumlu davranışlar,düşünceler ve hareketler sonucunda kendine,sosyal hayata en önemlisi İnsanlığa faydalı olmasıdır.

3 İnsan ancak bu şekilde dünyada mutlu olur.

4 ÖĞRENCİ Öğrenci öğrenen kişidir.Öğrencilik hayat boyu devam eder. Çok bilgi biliyorum diyen aslında bir şey bilmeyen kişidir.

5 Öğrenci evden ayrılıp okula gelirken her zaman okuma amacını düşünerek plan program yaparak hazır bir vaziyette okula gelmelidir.

6 İnsan, yeni doğan her günün yeni bir fırsat, yeni bir başarı olacağını düşünerek hayata başlamalıdır.

7 OTOKONTROL Kişinin kendi kendini yönetme yetisidir. Kendi kendini kontrol eden mekanizmadır. Tehlike oluşturacak durumlar önceden tespit edilerek, karşılığındaki işlem yürütülür.

8

9 Otokontrol insanın doğumu ile başalar etrafı tanıması, konuşması ve sosyal iletişimi ile en yüksek seviyesine ulaşır.

10 Okullarda ve ailelerde kurallara uymak istemeyen çocuklar sürekli uyarıldıkları için otokontrol mekanizmasını geliştiremezler ve sürekli eleştirilen uyarılan bağımlı kişiliğe sahip olurlar.

11

12 Yetişkin olduklarında kavgacı, topluma uyumsuz kişiliğe sahip olurlar.

13 Öğretmenler ve aileler çocuklarının ve öğrencilerinin hatalarını sadece davranış boyutunda değerlendirip kendi olumlu davranışları ile örnek olmalıdırlar. Örnek: Kırılan bir eşya için SEN NE BECERİKSİZ BİR ÇOCUKSUN YERİNE DAHA ÇOK ÖZEN GÖSTERMELİSİN DİKKATLİ OLMALISIN denilmelidir.

14 Bu olumsuz öğrenci veya çocukları gözlemleyerek yaptıkları en iyi işte fırsat verip değerlendirmek cesaretlendirmek gerekir. Olayların çıkış sebebini inceleyerek yargılara varmalıyız.

15 Otokontrol yönünden kuvvetli olan bireyler bulundukları ortama kolay adapte olan uyarılmaya ihtiyacı olmayan bireylerdir.

16 Bu bireyler bağımsız kişiliğe, lider vasıflara ve üretici zekaya sahip olurlar. Bu kişiler fırsatlarını değerlendirdiklerinde çalıştıkları işte lider patron olurlar.

17

18 İNSAN BEYNİNİ NASIL GÜÇLENDİRİR

19 İnsan beyni doğumdan itibaren yaşam boyu sürekli gelişim sağlar. Bu gelişimi kendi yaşam koşullarımız veya alışkanlıklarımızla etkileriz.

20 Sürekli televizyon veya bilgisayardan görüntü seyretmek beyni zayıflatır.

21 Çünkü insan beyni proje tasarlayarak,hayal kurarak ve 5duyu organlarını kullanarak gelişir.

22 Televizyonda ise sadece gözümüz yorulur beynimiz çalışmaz.

23 Kitap okuyarak proje düşünerek yeni uygulamalar öğrenerek beynimizi geliştirebiliriz.

24 SAĞLIKLI BESLENEREK BEYNİMİZİ GELİŞTİREBİLİRİZ

25 DÜZENLİ EGZERSİZ VE SPOR BEYNİMİZİ GELİŞTİRİR

26 OLUMLU DÜŞÜNMEK BEYNİMİZİ GELİŞTİRİR.

27

28 STRESTEN GERGİNLİKTEN UZAK DURMAK BEYNİMİZİ GELİŞTİRİR.

29 YENİ YERLER GÖRMEK MANZARA SEYRETMEK BEYNİMİZİ GÜÇLENDİRİR.

30 TAYFUN ARSLAN


"KİŞİSEL GELİŞİM. İnsanın amacı yaşadığı sürece yaptığı olumlu davranışlar,düşünceler ve hareketler sonucunda kendine,sosyal hayata en önemlisi İnsanlığa." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları