Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2015-2016 ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme 29.03.2016.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2015-2016 ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme 29.03.2016."— Sunum transkripti:

1 2015-2016 ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme 29.03.2016

2 Toplantı Programı Erasmus+ Staj Hareketliliği Genel Bilgilendirme Erasmus+ Staj Hareketliliği Belgeleri Soru ve Cevaplar

3 Ofis Şeması Uzm. Seyhan ÇAĞLAR ERDOĞAN Uzm. Şener KARAOSMANOĞLU Okt. Zehra ŞAHİN BEKTAŞ Portekiz, Macaristan, İtalya, İspanya, Estonya, Hırvatistan, Norveç, Bulgaristan, Finlandiya, Hollanda Polonya, Avusturya, Danimarka, İsveç, Slovakya, Yunanistan, İrlanda, İngiltere, İzlanda, Lüksemburg Çek Cumhuriyeti, Almanya, Litvanya, Romanya, Letonya, Fransa, Lihtenştayn, Makedonya, Belçika, Slovenya Prof. Dr. Ertuğrul BİLGİLİ Erasmus Kurum Koordinatörü Bölüm Erasmus Koordinatörleri Staj Tanınma Belgeleri-Staj Dönüşüm Belgeleri

4 Temel Bilgiler Faaliyet süresi, her bir öğrenim kademesi(L/YL/D) için ayrı ayrı geçerli olmak üzere aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilecek 2 ila 12 ay arasında bir süre olabilir. Staj süresi KTÜ’de 2 ay üzerinden finanse edilir. Faaliyetin 1 Haziran 2015 – 30 Eylül 2016 tarihler arasında gerçekleşmesi zorunludur. Erasmus Staj faaliyetinden faydalanan bir öğrenci ayrıca öğrenim programından faydalanabilir.

5 Süreç Öğrencilerden kabul mektubu alınması, asil ve yedek adayların belirlenmesi Ofis için taranmış kabul mektubu yeterlidir, ancak vize başvurusunda konsolosluk orijinal kabul mektubu isteyebilir İlk Başvuru Evraklarının ofise teslim edilmesi

6 Staj Yapmak için Uygun Kurumlar Eğitim Merkezi tanımına uyan kurumlar: *İş Deneyimi kazanma faaliyeti* *Akademik Çalışma geçerli değil* - Üniversite - Araştırma Merkezi - Laboratuvar - Enstitü - Ofis - Dil Kursu

7 Staj Yapmak için Uygun Kurumlar İşletme tanımına uyan kurumlar: - Firma - Fabrika - Üretim Tesisi - Büro

8 Erasmus Stajı için Uygun Olmayan Kurumlar Diplomatik temsilcilikler - Konsolosluk AB Kurumları Kebabçı, Dönerci, Lokanta türü işletmeler

9 Maddi Destek %80 Hibe Yurtdışına çıkmadan önce %20 Hibe Yurtdışından döndükten sonra Geriye kalan hibe staj faaliyetinin staj yapılan kurum tarafından başarılı bulunması şartıyla ödenir. Öğrencinin staj yapacağı kurumdan maddi destek alması Erasmus+ hibesi almasına engel değildir.

10 Özel Durumlar Lisansüstü düzeyinde, tez aşamasında olan, asil durumundaki, kabul mektubu almış olan öğrenciler yaz dönemini beklemeden dilerlerse staj faaliyetine başlayabilirler İngiltere vizesi için ayrıca British Council'dan Cos numarası alınması gerekmektedir. Bu süreç iki-üç ayı bulabilmektedir. Bu yüzden İngiltere'ye gitmeyi planlayan öğrencilerin vize işlemlerine erkenden başlamaları gerekmektedir.

11 Hatırlatma!!! Bu aşamadan sonra mücbir sebep dışında bir sebepten dolayı vazgeçen öğrencilerin önümüzdeki iki başvuru dönemi boyunca Erasmus başvurusu yapması sistem tarafından engellenecektir.

12 Başvuru Evraklarını Hazırladıktan Sonraki Süreç Pasaport Sigorta Vize Çevrimiçi Dil Desteği

13 Konaklama Dış İlişkiler Ofisi, Erasmus+ Programı ile yurtdışına çıkacak olan öğrencilere konaklama imkanı sunmaz veya konaklama için yer bulmaz. Konaklama bedeli öğrenci tarafından karşılanır. Karma yurtlar olabilir. Pasaport, vize, ulaşım ve yurt dışında barınma masrafları tamamen öğrencinin kendisine aittir.

14 THY Kampanyası Türk Hava Yolları, Erasmus+ öğrenci ve personeline uçuşlarda % 20 indirim, ayrıca bagajlarda + 10 kg hak tanımıştır. Kampanya, 26/11/2016 tarihine kadar geçerli olup Türkiye çıkışlı uçuşun 26 Kasım 2016 (dahil) tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Türkiye çıkışlı tek yön veya Türkiye çıkışlı gidiş-dönüş biletleri için geçerlidir. Öğrencinin Miles&Smiles programına üye olup, üyelik numarasını bize bildirmesi gerekmektedir. Ve öğrencinin bilgileri bizim tarafımızdan TURNA sistemine girilir. Daha sonra öğrenciye kampanya kodunu içeren bir e-mail gelir. Kampanya, acentalar veya internet üzerinden alınan biletlerde geçerli değildir.

15 Hangi Durumlarda Hibe Kesintisi Uygulanır ? Staj faaliyeti 2 aydan 1 gün bile az olamaz. Aksi takdirde geçersiz sayılır, öğrenci aldığı tüm hibeyi iade etmek zorunda kalır. Öğrenci döndükten sonra pasaport giriş çıkışları ofis tarafından kontrol edilir.

16 Hangi Durumlarda Hibe Kesintisi Uygulanır ? Öğrencinin döndükten sonra teslim etmesi gereken belgeleri teslim etmemesi durumunda öğrenciye ödenen tüm hibe geri alınır. Zorunlu OLS sınavını gidiş öncesinde ve dönüşte almayan öğrenciler %20 hibe ödemelerini alamazlar.

17 Öğrenci Danışma Saatleri 14.00 – 16.30

18 İ yi Bir Erasmus Süreci Geçirmeniz Dile ğ iyle DI Ş İ L İŞ K İ LER OF İ S İ http://ofinaf.ktu.edu.tr/


"2015-2016 ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme 29.03.2016." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları