Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN. Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN. Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde,"— Sunum transkripti:

1 PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN

2 Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde, öncelikle kendi Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi (METEB) içindeki, daha sonra da bölgesi dışındaki meslek yüksekokulu ve açık öğretim ön lisans programlarına sınavsız olarak yerleştirilebileceği hükmünü getirmiştir.

3

4

5 SORU 1-Sınavsız geçiş kalktı mı? Bu yıl sınavsız geçişten faydalanabilecek miyiz? Ocak ayında sınavsız geçiş başvuruları alındığı ve kılavuzda sınavsız geçişten bahsedildiği için bu yılın adaylarını etkilemeyecektir. (Sınavsız geçişe başvuran 77.863)

6 SORU 2-Düz Lise mezunuyum sınavsız geçiş yapabilir miyim? Hayır. Sınavsız geçiş sadece Meslek Liselerinin ilgili alanından mezun olanlara sağlanan bir haktır.

7

8 SORU 3-Sınavsız geçiş tercihlerini ne zaman yapacağım? Sınavsız geçiş tercihleri sınava giren adaylar gibi aynı tercih döneminde yapılır. Tercih listesi tektir

9 SORU 4- Daha önce sınavsız geçişle bir yere yerleştim, sınavsız geçişe yeniden başvuru yapabilir miyim? ÖSYM klavuzunda bu konuda bir engel yok

10 SORU 5- Bu yıl sınavsız geçişle yerleşsem seneye puanla tercih yapacak olsam okul puanımda herhangi bir düşme olur mu? Hayır,okul puanınızda düşme olmaz.

11  2015 YGS/LYS puanına göre bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, 2016-ÖSYS'de sınavsız geçişle bir yükseköğretim programına yerleştirilirken bu adayların OBP'lerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.

12 SORU 6 - Hangi bölümlere sınavsız olarak yerleşebilirim? Tablo 3 C’de hangi alan mezunlarının hangi alanlara sınavsız olarak yerleşebileceği belirtilmiştir.

13

14 SORU 7- Sınavsız geçiş tercihlerim için hangi tablodan yararlanacağım? Klavuzda Tablo 3 ’ten tercihlerimizi yapacağız

15 ADAYLARDAN ; SGK kontenjanına yerleşemeyenlerin, ilgili YGS puanlarının yeterli olması halinde YGS puanı ile alan kontenjanına (YGSK) yerleştirmesi yapılacaktır. İlgili alanda sınavsız geçiş hakkı olmayan adaylar, Tablo 3’te yer alan programların sınavsız geçiş kontenjanına (SGK) yerleştirilmezler. Bu adaylar, YGS puanları ile bu programların sadece YGSK kontenjanına yerleştirilirler.”

16 TABLO 3’TE; Sadece SGK kontenjanı bulunan programlarda boş kalan kontenjan, talep olması halinde diğer kontenjana aktarılacaktır.

17 Sınavsız geçiş alanı olmadığı için sadece YGSK kontenjanı bulunan programlarda ise boş kalan kontenjan diğer kontenjana aktarılmayacaktır.

18 (METEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi Meslek yüksekokuluyla ve Açık öğretim programları ile ilişkilendirilmiş Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından oluşan eğitim bölgesidir.

19 METEB İÇİ mezunların kendi bulundukları Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi’nde tercih yapmaları anlamında kullanılmaktadır.

20 METEB DIŞI kendi mezun oldukları Mesleki ve Teknik ortaöğretim kurumlarının bulunduğu ilin dışında bir yerin meslek yüksek okulu programını tercih etmesidir.

21 SINAVSIZ GEÇİŞ ÖNCELİKLERİ NELERDİR??? 1- Mezuniyet yılı daha büyük (yeni mezun) adaylara öncelik verilir. 2-Aynı yıl mezun olan adaylar arasında öncelik okul türüne göre; (1) Anadolu Teknik Lisesi (2) Teknik Lise ve ya Anadolu Meslek Lisesi (3) Meslek Lisesi (4) Çok eski yıllarda enstitü adı altında mezun olunan Meslek Lisesi 3-Aynı METEB içinde olanlara öncelik verilir. 4- OBP’Sİ yüksek olan adaylara öncelik verilir. 5-Doğum tarihi büyük (yaşı küçük) olana öncelik verilir.

22 SINAVSIZ GEÇİŞLE K.T.Ü Vakfıkebir M.Y.O Bankacılık ve Sigortacılık bölümünü tercih eden 2 öğrencinin öncelik karşılaştırılması X KİŞİSİ 2016 MEZUNU ANADOLU MESLEK LİSESİ MEZUNU METEB İÇİ OBP=340 Y KİŞİSİ 2015 MEZUNU ANADOLU MESLEK LİSESİ MEZUNU METEB İÇİ 0BP=430

23 SINAVSIZ GEÇİŞLE K.T.Ü Maçka M.Y.O Okulu Biyokimya bölümünü tercih eden iki öğrencinin öncelik karşılaştırılması X KİŞİSİ 2016 MEZUNU ANADOLU TEKNİK LİSESİ MEZUNU METEB İÇİ OBP=330 Y KİŞİSİ 2016 MEZUNU TEKNİK LİSE MEZUNU METEB İÇİ OBP=450

24 SINAVSIZ GEÇİŞLE K.T.Ü Trabzon M.Y.O Bilgisayar Programcığı bölümünü tercih eden iki öğrencinin öncelik karşılaştırılması X KİŞİSİ 2016 MEZUNU ANADOLU MESLEK LİSESİ MEZUNU METEB DIŞI OBP=480 Y KİŞİSİ 2016 MEZUNU ANADOLU MESLEK LİSESİ MEZUNU METEB İÇİ OBP=250

25

26 TABLO 3 ’ÜN YORUMLANMASI…

27 OBP (250-500)

28

29 2016 ÖSYS’DE Yeni açılan programlar için; (9) En küçük puan (11) Yerleştirme öncelikleri sütunda (--------) yer alır. 2015 ÖSYS’DE Kontenjanları dolmayan programlar için; (9) En küçük puan (11) Yerleştirme öncelikleri sütunda ( ) yer alır. 2016 ÖSYS’DE Puan türü değişen programlar için; (11) Yerleştirme öncelikleri sütunda (*****) yer alır.

30 BAŞARI SIRASI SÜTUNUNDA, a)2016-ÖSYS’de yeni açılan ya da 2016-ÖSYS'de puan türü değişen programların başarı sırası sütununda (---) işareti bulunmaktadır. b) 2015-ÖSYS'de kontenjanı merkezî yerleştirme ile dolmayan programların başarı sırası sütununda hiçbir işaret bulunmaz

31 2015 ÖSYS YERLEŞTİRME MİNİMUM PUANLAR ÖRNEK KTÜ ARSİN MESLEK YÜKSEK OKULU MOBİLYA VE DEKORASYON

32

33

34

35 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİNİN 2015 TABAN PUANLARI ÜNİVERSİTEBÖLÜMEN KÜÇÜK PUAN EN BÜYÜK PUAN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT AÇIKÖĞRETİM (4 YILLIK) 199429 ATATÜRK ÜNİVERİSTESİ SOSYAL HİZMET AÇIKÖĞRETİM (4 YILLIK) 307412 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FELSEFE AÇIKÖĞRETİM (4 YILLIK) 158429

36 AÇIKÖĞRETİM SINAVSIZ GEÇİŞ 2 YILLIK ÖRNEK

37


"PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN. Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları