Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1 E-Ticaret ve Güvenli Ödeme Kısım I. E-Ticaret Kısım II. Güvenli Ödeme Umur YILMAZ Comtech Tic. Ltd. 2288444.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1 E-Ticaret ve Güvenli Ödeme Kısım I. E-Ticaret Kısım II. Güvenli Ödeme Umur YILMAZ Comtech Tic. Ltd. 2288444."— Sunum transkripti:

1 1 E-Ticaret ve Güvenli Ödeme Kısım I. E-Ticaret Kısım II. Güvenli Ödeme Umur YILMAZ Comtech Tic. Ltd. uyilmaz@comtechmax.com 2288444

2 2 Kısım I. E-Ticaret

3 3 İnternet Teknolojileri ve Siz Market de satmakta olduğunuz bir ürününüz veya hizmetiniz var. Karlılığınızı daha fazla artırabilmek için teknolojiyi en üst düzeyde kullanabilmek istiyorsunuz. Bu seminerde teknolojiyi tanımaktan çok, bunların sizin işinize neden yarayacağını merak ediyorsunuz.

4 4 Neden E-Ticaret? 1.7/24 Açık bir dükkan. 2.Dükkanı açma kapama derdi yok. 3.Masraflar çok düşük. 4.Ürün ve hizmetlerinizi tüm dünyaya tanıtmak / satmak mümkün. 5.Yapılan ödeme anında banka hesabına yatıyor.

5 5 E-Ticaret Nasıl Yapılır? 1.Tüm ürünlerinizi bilgisayar ortamında tanımlarsınız. Kategoriler, açıklamalar, fiyatlar, farklı fotoğraflar, ölçü birimleri... 2.Bu ürünleri gösterebilecek güzel bir web sitesi hazırlarsınız. 3.Web sitenizi ödeme alacak şekilde düzenlersiniz. 4.Siparişler ve ödemeleri alındıkça, depodan müşteriye ürünlerinizi gönderirsiniz.

6 6 E-Ticaret in Bileşenleri 1.Mevcut Stok-Cari-Fatura içeren Ticari Otomasyon 2.Alışveriş Sepeti Uygulaması 3.Güvenli Ödeme 4.Sevkiyat

7 7 Toplumumuzda E-Ticaret Neden Yaygın Değil? 1.Güvenli Ödeme altyapı yatırımı istiyor. 2.Taşıma hizmeti veren firmalar sınırlı sayıda, veya fazla ücret istiyor. 3.Var olan Stok-Muhasebe sistemine entegrasyon kolay olmuyor, zaman ve para yatırımı gerektiriyor. 4.Alışveriş Sepeti Uygulamaları astronomik fiyatlara satılıyor. Tüm bu olumsuzluklar KOBİ’lerin önünde engel teşkil ediyor.

8 8 E-Ticarete Girebilme Yolları 1.Güvenli Ödeme altyapı yatırımı istiyor. Kendi güvenli sunucunu kurmaktansa var olan bir ödeme sitesini kullan. 2.Taşıma hizmeti veren firmalar sınırlı sayıda, veya fazla ücret istiyor. Satılan malları kendi firmanın dağıtım ağı ile dağıt. 3.Var olan Stok-Muhasebe sistemine entegrasyon kolay olmuyor, zaman ve para yatırımı gerektiriyor. Alışveriş Sepeti nin kendi stok bilgilerini mevcut sisteminden ayrı tut. 4.Alışveriş Sepeti Uygulamaları astronomik fiyatlara satılıyor. Küçük ve orta ölçekli şirketler için hazırlanmış uygulamalarla başla.

9 9 E-Ticaret Çözümleri Comtech kendi e-ticaret sitesini 2004 ten beri müşterilerine sunuyor. Comtech KOBİ’ler için oluşturduğu ve içerisinde uygun bir Alışveriş Sepeti Uygulaması ve Güvenli Ödeme arayüzünü barındıran bir E- Ticaret Paketini piyasaya sürmüş durumdadır. Detaylı bilgi ve demonstrasyon için 2288444 veya e-ticaret@comtechmax.com a ulaşıne-ticaret@comtechmax.com

10 10 KISIM II. Güvenli Ödeme

11 11 Sanal POS Normal yada mobil POS cihazlarının Internete uyarlanmışı gibi düşünülebilir. Bankalar normal POS cihazlarını verirken bir prosedür uygular. Risk bankanın üzerinde. Bu nedenle bankalar güvenilir buldukları firmalara POS veriyorlar. Banka POS vermeden önce dükkan sahibinin ne işle uğraştığını, ne tür bir web sitesi sahibi olduğunu görmek istiyor.

12 12 Sanal POS İçin Gerekenler Web sitesinin ödeme bilgilerini güvenli bir bağlantı üzerinden (SSL sertifikası olan) alması gerekir. Web sitesi içeriğinin ahlağa ve yasalara aykırı olmaması gerekir. Ödeme esnasında alınan kart bilgilerinin hiçbirşekilde web sunucusunda tutulmaması gerekir.

13 13 SSL Nedir? Web üzerinde gizliliğinin korunması istenilen bilginin alımı esnasında uygulanan bir şifreleme yöntemidir. KREDİ KARTI BİLGİSİ VERİRKEN SSL KULLANILDIĞINDAN EMİN OLUNUZ!

14 14 Sanal POS Nasıl Alınır? Comtech sanal POS hizmetini Kooperatif Merkez Bankası’ndan almaktadır ve kendi müşterilerine çözüm götürürken de Kooperatif Merkez Bankası’nı POS sağlayıcı olarak tavsiye etmektedir.

15 15 Teşekkürler


"1 E-Ticaret ve Güvenli Ödeme Kısım I. E-Ticaret Kısım II. Güvenli Ödeme Umur YILMAZ Comtech Tic. Ltd. 2288444." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları