Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ BONPET SÖNDÜRME SİSTEMİ BONPET yangın söndürmede alternatif sıvı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ BONPET SÖNDÜRME SİSTEMİ BONPET yangın söndürmede alternatif sıvı."— Sunum transkripti:

1 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ BONPET SÖNDÜRME SİSTEMİ BONPET yangın söndürmede alternatif sıvı

2 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si GELİŞTİRİLMESİ u Endüstri devriminin başından beri, başta tekstil ve kağıt endüstrilerinde olmak üzere yangınların sebep olduğu önemli zararlar, insanları, yangının zararlı etkilerine karşı tedbirleri geliştirmeye yöneltti. u 1874 yılında bu araştırmalar sonucunda boru hatları üzerinde fıskiyeler kullanılarak ilk otomatik yangın söndürme sistemi kuruldu ve burada yangın söndürme sıvısı olarak su kullanıldı. u Sistem temel olarak bugüne kadar aynı kaldı. Sadece söndürme için kullanılan madde değişti ki; söndürme etkisi artsın ve daha az yangın, malzeme ve can kaybı oluşsun.

3 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si SIVI KİMYASALLAR u En son geliştirilen özel söndürme aracı sıvı kimyasallardır. u Bu kimyasallar yangın sırasında kullanıldıkları miktar açısından çok efektiflerdir. u Bu kimyasalları yanan bölgenin üstüne püskürtmek su püskürtmekten daha kolaydır. u Bu kimyasallardan biri olan BONPET 2001’den beri Slovenya’da üretilmektedir.

4 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si AMAÇ u Temel amacımız, özelikle yangın tehlikesi olan kapalı ve açık büyük alanlarda malzeme, ekipman ve insan hayatını korumaktır. u Her tür yangını söndürmeye uygundur A Tipi yangın (katı maddelerin yanması) ve B Tipi yangın (patlayıcı sıvıların yanması).  BONPET özel yangın söndürme sıvısı olarak üretilmiştir.

5 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si BONPET SIVISININ KULLANILABİLECEĞİ ALANLAR BONPET SIVISININ KULLANILABİLECEĞİ ALANLAR u Bonpet sıvısının etkin olarak kullanılabileceği alanlar aşağıdaki gibi sıralanmıştır: F Vernikleme kabinleri F transformatörler (içerde ve dışarıda) F Hidrolik jeneratör F Vakumlama ile çalışan plastik makinaları F İçinde patlayıcı, parlayıcı ve yanıcı sıvılar (akaryakıt) bulunan depolar F Odun endüstrisi F Depolar F Tüneller...

6 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si SİSTEMİN ÇALIŞMASI u Bonpet sıvısı, “yağmurlama sistemi” olarak çalıştığı şeklinde sınıflandırılmış olsa da böyle çalışmaz. (dalma veya batırma sistemi). u Her nekadar yangın söndürme kapasitesi üst düzey olsada, basınç bölgesinin içinde çok küçük miktarda BONPET sıvısı bulunmaktadır. u Sistem “alçak basınç sistemleri” içinde sınıflandırılmıştır. Borular için basınç oranı 5 bar ve boru bağlantıları için basınç 7,5 bardır (su basıncı).

7 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si AVANTAJLARI u Çok az miktarda BONPET sıvısı kullanarak yangını söndürür. u Yangını söndürme sırasında hiçbir kirliliğe sebep olmaz BONPET sıvısı biyolojik olarak çözülür u Söndürme sistem fiyatı makul seviyededir materyal 7,5 barlık düşük test basıncı olduğu için u Yangın ortamı izole edilmese de yangın söndürülür. CO2 gazıyla karşılaştırıldığında u Çalışanların önceden çıkartılmasına gerek yoktur. u Yeniden alevlenmeyi önler ve soğutma yapar koruyucu film yüzeyi kaplar u Bakımı basit ve ucuzdur. u Etkinliği kanıtlanmıştır – gerekli testler yanıcı gazlar, transformatörler ve vernikleme odaları üzerinde yapılmıştır. u İnsan sağlığına ve çevreye zararı yoktur sertifikası onaylıdır.

8 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si PLANLAMA u Sistem; mekanik ve elektrik donanımlarından oluşur. u Binanın ve çizimlerinin incelenmesinden sonra yangın çıkma riski yüksek alanlar belirlenir. Tasarımlar, gerekli ekipman, alana ve ülke kurallarına uygun olarak tasarlanır. u Ne kadar BONPET sıvısı gerektiği, yangın söndürme alanlarının niteliği, firmanın yerleşim düzeni, ekipman ve malzemelerin konumları ve hacimleri göz önüne alınarak hesaplanır. u Basınç tüpünün büyüklüğüne göre hesaplanır – bu aynı zamanda, Bonpet sıvı modulünün büyüklüğüne de karar verilmesini sağlar.

9 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si SİSTEMİ OLUŞTURAN PARÇALAR Elektriksel parçalar - iletişim & aktivasyon sistemi: 1. Otomatik yangın alarmı 2.. Manuel yangın sinyali ve söndürme sistemi aktivasyonu 3.Durdurma düğmesi 4. Alarm 5. Elektriksel bağlantı sağlayan araçlar 6. Kontrol merkezi Mekanik parçalar: 1. Sıcaktan etkilenmeyen basınç tüpü, tüpün dışı antikorozyon ile korunuyor. 2.. İçinde N2 gazı bulunduran tüp. 3. Basınç düzenleme sistem gurubu 4. Borular için gerekli bağlantı aparatları ( boru klipsleri, T- bağlantısı, stoplar) 5. Çeşitli ölçüde galvaniz borular 6. Otomatik valf 7. Modül (kimyasallar için) 8. Basınç tüpü valfi 9. Güvenlik valfi 10. Kapatma valfi 11. Basınç valfi 12. Nozullar 13. Manometreler

10 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si LEGEND: 1 Nitrojen tüpü 2 Nitrojen regülatör valfı 3 El valf – gaz 4 Gaz döndürme valf 5 Manometre 6 Basınç anahtarı 7 Güvenlik valfi 8 Bonpet sıvısının içinde durduğu tüp 9 Çıkış valfleri 10 Basınçlı hava tankı ile otomatik top valf 11 Manuel top valf 12 Boru tesisatı 13 Nozullar 14 Otomatik yangın algılayıcısı 15 Manuel yangın algılayıcıs 16 Alarm 17 Södürmeyi durdurma butonu 18 Yangın kontrol ünitesi SCHEME OF THE STATIONARY EXTINGUISHING DEVICE (2 zones)

11 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si SİSTEMİN ÇALIŞMASI u Bu sistemin seçiliş sebebi, sistemin bakımı ve çalışmasındaki basitliktir. u BONPET sıvısı basınç tüpünün içinde yer alır. Nitrojen tüpünün üzerindeki ayarlama valfi, sistemin çalışması için gereken basıncı sağlar. u Otomatik ve manuel yangın sinyalli sistemler, bu sistemler yangın kontrol merkezi tarafından kontrol edilir, aktive edilir. u Nitrogen içinde sıvı BONPET olan tüpte basınç yaratır. Bu sayede sıvı boru hattına dolar ve otomatik top valfi, yangın kontrol merkezinden aldığı sinyalle açılır ve bonpet sıvısı nozullardan yangın bölgesine püskürtülür.

12 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si SİSTEM MODÜLÜ VE PARÇALARI u BONPET yangın söndürme sisteminin parçaları F Bonpet sıvısının içinde bulunduğu tüp F İçinde nitrojen olan basınçlı tüp. gaz bulunan silindir düzenleme gurubu F Otomatik top valfi F manometre

13 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si KONTROL AYGITLARI u Bu yangın söndürme sistemi tasarımı içinde sistemin etkin çalışmasını için, problem oluştuğunda, sinyal veren mekanik parçalar eklenmiştir. u Bu sistem içine yerleştirilmiş parçaların amaçı güvenlik ve kontroldür: F Hazırlama gurubu (basınç düzenleyici) gazı spreylemek için, F Kapatma valfı F Kontol valfi F manometer, F Basınç valfi u Basınç valfi, basıncı kontrol ederek sıvı BONPET’in spreylenmesini ve otomataik yuvarlak süpap’ın konteynır üzerindeki, içindeki sıkıştırılmış havayı kontorl eder.Eğer basınçta bir düşüş olursa bir bozukluk sinyalini yangınsöndürme merkezine ve köprüsüne gönderirler ve buda sistem kontorlü gerektirir.

14 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Operasyonun Aşamaları: Hazır Konumda Bekleme safhası u Otomatik ve manuel algılayıcılar 21 volt enerji ile, yangın kontrol merkezinden kontrol altında takip edilir. u Eğer tüpün içindeki sipreyleme gazının basıncında veya top şeklindeki valf içindeki sıkıştırılmış havanın basıncında bir düşme olursa, basınç anahtarı problem olduğuna dair sinyali yangın söndürme merkezine gönderecektir. u Eğer yangın kontrol merkezine sadece bir sinyal noktasından sinyal gelirse, bu durumda systemin kontrol edilmesi gerekir. Çünkü bunun yanlış bir sinyal olma ihtimali yüksektir.

15 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Operasyon Aşamaları: Hazır Aşamasında Bir Örnek u Modül ve parçaları yerleşik yangın söndürme alanı: F BONPET sıvısı olan tank, F gaz spreyleme tüpü, F azaltma valfi, F otomatik top valfi, F valf ve tank üzerindeki ölçme kontorl ünitesi. u Transformatör istasyonunun arka- sında boru ağı ve nozullar yer alıyor

16 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Operasyonun Aşamaları: SÖNDÜRME AŞAMASI u Yangının farkedilmesi – yangın sinyali ve tabiki söndürülmesi elle, manuel başlatılabilir veya yangın otomatik yangın detektörü tarafından farkedilir. u Alarm susar. u Yangının başladığı alanda elektrik kesilir. Kontrol merkezine ve yangın köprüsüne sinyal gider. u Söndürme sinyalle başlar şüphenilen bölge deki top valf açar

17 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Operasyon aşamaları : söndürme aşaması The transformatör – yarı istasyon Mart 20002 ‘ Transformatörün: boru ağı ve fıskiye yanında söndürme ünitesi, arkasında

18 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si KURULUM PROSEDÜRÜ u Tasarım hazırlanması u Müşterinin yerine göre kabin, nitrojen tankı, basınçlı hava girişi ve borulama sistemleri ve bağlantı parçaları ayarlanır. u Sistemin kurulması u Basınç testinin yapılması u BONPET tankı bonpet sıvısı doldurulur u Sistemin denetlenmesi, bu konuda yetkisi olan bir firmaya müşteri tarafından yaptırılır. (NFPA belgesi) u Çalışanların eğitilmesi müşteri tarafından belirlenen sistemi kullanacak kişilere sistem ile ilgili eğitim verilir. u Müşterinin verdiği onay ve kabul sertifikası hazırlanır.

19 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si SİSTEMİN DENETİMİ u Sistemin Denetimi, geçerliliği olan kurallar ve sistemin onarımına ve gelişimine fayda sağlayacak talimatlarla yapılmalıdır. F Günlük gözle yapılan denetimler manometrelerin denetimi F Aylık Dentimler Üretici tarafından belirlenen şartlara göre F Yarı –Yıl denetimleri üretici tarafından yapılır u Çıkan sorunlar ve denetim sonuçları günlük şeklinde kayıt altına alınmalıdır.

20 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si SİSTEMİN ÖMRÜ u Sistemi oluşturan parçaların ömrü on sene olarak planlanmıştır. Fakat bu zaman dilimi gerekli tamirat ve düzenli yapılan kontrollerle uzatılabilir. u Tankın içindeki BONPET likidi her 5 yılda bir değişecek. (kontrolde) u Eğer bir sistem yangın söndürmede kullanıldı ise, bu hattaki borular ve nozullar değiştirilmelidir. u Sistemin Garanti süresi, eğer üretici tarafından belirlenen talimatlara uygun kullanıldıysa, 1 yıldır.

21 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si LİKİD BONPET’Lİ AYGITLAR u Bonpet’in kullanım alanları: F Yangın söndürme cihazları (yangın tüpleri) F ampuller (otomatik, küçük odalardaki yangınları söndürme için) F İstasyonel yangın söndürme aygıtları F Ayrıca itfaye araçlarının içinde itfaiyeciler tarafından da kullanılabilir F İtfaiye araç tanklarına dozlanarak F Sulu söndürme sistemlerinde effectiviteyi arttırıcı olarak

22 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si SIVI KİMYASALLAR I SÖNDÜRME BONPET’in yangın söndürmedeki fonksiyonu u Sıvı kimyasallar organik olmayan tuz ve organik katkı maddelerinden oluşan su bazlı çözeltilerdir. u Yangınla bir araya gelince: suyun ısınması ve buharlaşmasıyla kimyasallar gaza dönüşür (CO 2, N 2 ) – yanmalarını önler u Yan ürünün yok olması Sıvı Bonpet kullanımında ortaya çıkan: amonyak NH 3 – birkaç dakika içinde havaya karışarak yok olur u Gazlar yanan yüzey üzerideki alevleri boğar (yüzeyin etkin soğutulması yaklaşık 60 kere daha büyüktür) – buna göre daha küçük oranlarda kimyasal kullanılarak etkin bir biçimde yangın söndürülebilir.

23 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si BONPET’in yangın söndürmedeki fonksiyonu u Bonpet sıvısının söndürme etkinliği gazla söndürmenin etkinliğiyle karşılaştırılabilir. u Sıvı kimyasalların avantajları: F Bütün odayı doldurmaya ihtiyaç duymaz (sadece bir kac kat birkaç mm) F Yanan yüzeyden gazlara oranla 10 kat fazla enerji alırlar. F Yeniden alevlenmeyi önlerler u Suyla söndürmeyle karşılaştırınca A sınıfı yangında 20 kere daha az sıvı kimyasal kullanımı, aynı büyüklükteki yangını söndürmek için (yatay yüzeylerde), birkaç kat fazla su kullanımı gerekir ki, yangın sonrası hasar büyük olur. u Koruyucu katman oluşturmak Sıvı BONPET koruyucu bir katman oluşturarak yeniden alev alma ihtimalini ortadan kaldırır. Çünkü parçalar ayrılmış tutuşan malzemelerin iç ısısının artmasıyla yeniden alevlenmeye başlayabilir. BONPETİN oluşturduğu film tabakası bunun önüne geçer.

24 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si BONPET’in yangın söndürmedeki fonksiyonu u Standart yangını söndürme test sonuçları: farklı tiplerdeki yangınları söndürmek için küçük miktarlarda BONPET sıvısı yeterlidir. Karşılaştırmalı söndürme 5A yanan bölge (EN 3 standardı) Poček’teki askeri test sahası (Nisan, 2002) u Spreyleme yönetemiyle söndürme Sıvı BONPET kullanarak - damlaçık: F Yangın tip A 2 l/m 2 (yangın gücü: 1 - 2 MW /m 2 ) F yangın tip B5 l/m 2 (yangın gücü: 3 - 5 MW /m 2 ) u Buharlama yöntemiyle söndürme: 50% daha az sıvı kimyasal kullanarak

25 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Örnek tip A yangının söndürülmesi: vernik kabini u Açık bir koteynerda (6 x 2,5 x 2,5 m) yangın hazırlandı, over which 10 m 2 üzerinde vernik fitresi yerleştirildi, renkli toz parçaçıklarıyla dolu olarak. u Filtrelerden 1,2 m yüksekte plastik eriyen madde (polyethylene) yerleştirildi, ve madde eridiği anda sinyal verilerek söndürme başladı. u Yerleşik söndürme sistemi mekanik ekipmanıyla söndüreme gerçekleştirildi. u Yanmanın sağlanması için: filtrelerin üzerine 2 litre benzin döküldü.

26 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Örnek tip A yangının södürülmesi: vernik kabini u Yanma süresi ateşleme ile plastik elemetin erimesi süresi 12 ile 15 saniye arası. u 5 bar’lık basınçtan az olarak yanan bölgeye iki nozuldan BONPET püskürtüldü. u Söndürme işlemi en çok 10 saniye sürdü (tablo 1, diagram 1). Konteynır içindeki yanan filtrele r FILM - double click the picture

27 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Örnek tip A yangının södürülmesi: vernik kabini Tablo 1: Vernik kabinindeki yangının söndürülmesi 10 m 2 TEST I II III IV V Yangının Genişlemesi (s) 14 13 1512 13 Söndürülme süresi (s) 10 9 10 8 10 Diagram 1: Vernik kabinindeki yangının söndürülmesi 10 m 2

28 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Örnek tip A yangının söndürülmesi: vernik kabini u Ortalama miktar kullanılan BONPET tip A yangınını söndürmek için 2 litre her bir metre kare için (katı yanan malzeme). u Ayrıca yeniden alev alma ihtimaline karşıda bir test yapıldı. Vernikleme filitresi (0,2 x 0,2 m), so likid BONPET ile ıslatıldı – yüzeyin üzerine yanan bir parça kağıt yerleştirildi ve üstüne 3 dcl benzin döküldü. Söndürülen Filtre: yeniden alev alma testi Söndürülen Filtre: yeniden alev alma testi u Sonuçlar her durum için aynı çıktı: birkaç saniye içinde yanan kağıt söndürüldü FILM - double click the picture

29 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Örnek tip B yangının söndürülmesi: DE dissolvent u DE dissolvent alkol, ester ve hidrokarbon bir karışımıdır. u Açık bir konteynırın içinde (6 x 2,5 x 2,5 m) yanan alan bir tava ile sağlandı (1,5 m çapında ), su ve DE dissolventle dolduruluş miktarlarla, özelikle yanan alan için 55 B (patlayacak likidler). DE dissolvent yanması için tavaya kondu (1,5 m çapında ), ve konteynırın içine yerleştirildi

30 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Örnek tip B yangının söndürülmesi: DE dissolvent u TestlerI, II, III and IV a plastik eriyen materyal (polyethylene) tavanın üstüne yerleştirildi ve eridiği anda sinyal kullanılarak söndürme işi başlatıldı. u Söndürme işlemi sistemin mekanik parçaları tarafından gerçekeleştirildi. Yanan alana 5 bar basınç seviyesi altında çalışan bir nozul yardımıyla sıvı BONPET yangına ulaştı. u Yanma süresi yapılan ölçüme göre yanmanın başlamasından plastiğin erimesine kadar 2, 3 arası seconds (tablo 2). u Söndürme işlemi 5 saniye sürdü (diagram 2).

31 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Örnek tip B yangının söndürülmesi: DE dissolvent Tablo 2: Yangının södürülmesi, DE dissolvent (COLOR, Medvode) TEST I II III IV V YANGININ GELİŞİMİ (s) 2 3 32 15 SÖNDÜRME ZAMANI (s) 5 5 54 6 Diagram 2: Yangının söndürülmesi, DE dissolvent (COLOR, Medvode)

32 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Örnek tip B yangının söndürülmesi: DE dissolvent u Test V plastik eriyen element olmadan yapıldı. u Söndürmenin başlaması: 15 saniye sonra. u Söndürme süresi 6 saniye. Yangın sırasında DE dissolvent yanmasından - söndürme başladıktan sonra 15 sn de söndürüldü

33 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Örnek tip B yangının söndürülmesi: DE dissolvent u B tipi yangınları söndürmek için ortalama 5 litre sıvı BONPET her m 2 ye kullanılmıştır (patlayıcı sıvı). u Ayrıca yeniden alevlenme riski için de test yapıldı ve yeniden alevlenme gerçekleşmedi, çünkü koruyucu katman buna izin vermedi. Yangın sıvı BONPET’le söndürme başladıktan 6 saniye sonra söndü ve yeniden alevlenme olmasını koruyucu katman önledi.

34 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Benzin Söndürme, içerde 55B Yanan alan: 55B yakıt: gaz yer: konteyner fıskıye: F 826 Fıskiye uzunluğu: 2,20 m Yangın gelişmesi: 30 s. Yanma zamanı: 4 se c FILM - double click the picture

35 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Benzin Söndürme, içerde 55B fıskiye uzunluğu: 3,10 m fıskiye uzunluğu: 3,10 m yakıt: benzin fıskiye: F 826 Grinnell yangının gelişmesi: 30 sec Fıskiye uzunluğu: 1,25 m FILM - double click the picture

36 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Benzin Söndürme, içerde 233B yakıt: benzin fıskiye: F 834 Grinnell yangının gelişmesi: 30 sec Fıskiye uzunluğu: 4,00 m FILM - double click the picture

37 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Transformatör yangınını açık alanda söndürmek, alanda söndürmek, u Bu amaç için, üstü izolasyonla kaplı transformatör (Elektro Celje d.d.), 15 cm kaldırıldı. u Yanmayı Sağlamak İçin: 5 litre benzin, transformatör yağının içine döküldü aynı miktar benzin çelik tavanın içine dökülerek, transformatörün altına yerleştirildi – bir boru ağı nozul birlikte etrafına kuruldu ve BONPET modülüne bağlandı. u Yangının Gelişimi: 3 dakika, bütün malzemeler çok ısıtıldı ve yeniden alevlenme olabilecek şekilde patlayıcı sıvı u Söndürme: 10 seconds – rüzgarlı bir havada,söndürme için zor koşullar altında u Sonuç: yeniden alevlenme olmadan söndürüldü.

38 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Transformatör yangınını açık alanda söndürmek, dışarı da FILM - double click the picture Mart 2002, Celje Yangının Gelişme Süresi: 3 dakika Söndürme: Rüzgarlı havada 3 saniyede Sonuç: Yeniden alevlenme ihtimali olmadan söndürüldü

39 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Vakum thermoforming makinası üzerindeki erimiş plastiği söndürmek u Plastik (30 x 20 cm)ısıtılmış seramik ısıtıcının üzerine yerleştirildi ve sonrada yanmış plastiğin söndürülmesi gerçekleştirildi. u Söndürme:Elle kullanılan yangın söndürme makinası ile 1,5 dcl miktarında sıvı BONPET, kullanılarak söndürüldü. u Testin Amacı: BONPET’İN ısıtılmış ısıtıcılar üzerindeki etkisini görmek. u Sonuç: Sıvı BONPET ısıtıcıya zarar vermediği gibi kısa devreye de sebep olmadı. u Isıtıcılar üzerinde yapılan bu test Maribor da bulunan SITECO firmasından alınan vakum thermoforming plastik üzerinde gerçekleştirilmiş makine hala kullanımda olup hiçbir zarar görmemiştir.

40 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Vakum thermoforming makinası üzerindeki erimiş plastiği söndürmek Isıtılmış seramik ısıtıcı Plastik 30 x 20 cm Söndürmede kulanılan: 1,5 dcl of BONPET FILM - double click the picture

41 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Yanan Arabayı söndürmek (Temmuz 2002, Postojna) FILM - double click the picture Söndürmek: 3 dakikalık sürdü Harçanan: 15 litreye kadar BONPET

42 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si BONPET le yapılan diğer söndürme testleri u BONPET ile yangın söndürmede tüneIde yapılan başarılı testlerden sonra birde aşağıda yer alan testler başarıyla gerçekleştirilmiştir: F magnesium söndürmek (Temmuz 2002, Gradz, Austria) F plastik, köpük poliyester, poliyester (SITECO Maribor 2001, Gorenje Velenje 2002, Fire brigade Postojna 2002) F Arabaları söndürmek (Temmuz 2002, Postojna) F Şişirilmiş lastiği söndürmek (Eylül 2002, Postojna) FILM - double click the picture

43 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Yangın Södürme Sisteminin Yerleştirilmesi– Abrasiv

44 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si Yangın Söndürme Sistemi Yerleştirilmesi, GorenjeVelenje

45 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si SONUÇ u BONPET sıvısı sayesinde yangınları daha etkili söndürebilir ve hem insan hayatını hem de malzeme ve ekipmanları daha etkin koruyabiliriz. u Yangından korunma ve yangın söndürme özel durumlar için daha uygun sistemler geliştirmemize yardımcı olur. u Testler, diğer Avrupa ülkelerindeki uygulamalar ve yangın uzmanlarının katkısıyla yapılmıştır. Bu testlerden ve yangın uzmanlarının gözlemleri göz önüne alınarak BONPETİN geleceği çok açıktır.

46 BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si More information BONPET SYSTEMS d.o.o. Obrtniška cesta 30 1420 Trbovlje Tel.: +386 3 56 34 460 Fax: +386 3 56 34 461 E-mail: bonpet@siol.net www.bonpet.si 3T METALURJİ A.Ş. ZÜMRÜT 6/2 ATAŞEHİR – KADIKÖY – İSTANBUL 0216 455 14 76 (3 HAT) www.3tmetalurji.comwww.3tmetalurji.com info@rsdanismanlik.com info@rsdanismanlik.com www.3tmetalurji.cominfo@rsdanismanlik.com 3T METALURJİ A.Ş, BİR R&S GRUP ŞİRKETİDİR


"BONPET SYSTEMS d.o.o. www.bonpet.si YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ BONPET SÖNDÜRME SİSTEMİ BONPET yangın söndürmede alternatif sıvı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları