Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Akıllı Alışveriş Merkezleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Akıllı Alışveriş Merkezleri"— Sunum transkripti:

1 Akıllı Alışveriş Merkezleri
kablosuz Acil tıbbi durum butonu & kablosuz panik butonu İstanbul – 2016

2 Sinetro Hakkında Sinetro, dünyanın farklı konumlarında sunucuları bulunan bir «bulut hizmetleri» şirketidir. Ar-Ge ve yönetim ofisleri Ankara ve İstanbul’da bulunmaktadır. Türkiye’nin her noktasına kurulum ve kurulum sonrası hizmetleri verebilecek kapasitedir. Yazılım, yazılım güvenliği, elektronik, telekomünikasyon ve optimizasyon konularında deneyimli bir ekibe sahiptir.

3 Ortak Alan Acil Tıbbi Durum Butonu
26 Şubat 2016 «AVM hakkındaki yönetmelik» uyarınca, AVM içindeki ortak alanlara acil tıbbi durum butonları yerleştirilir. Bu ortak alanlar; sosyal ve kültürel etkinlik alanı, çocuk oyun alanı, bebek bakım odası, ibadet yeri ve dinlenme alanları ile ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zorunlu olan diğer alanlardır Tüm müşteriler tarafından rahatlıkla görülebilir ve erişilebilir, standart renkte kutucuklardır. Tamamen kablosuz, temiz ve kolay bir kurulum. «İzleme Ekranı» mevzuat gereği «Acil Tıbbi Müdahele Ünitesi’ne» kurulur (Cep Telefonu ve Tablet üzerinden de izleme sağlanabilir).

4 Kablosuz Kasa Altı «Panik Butonu»
AVM’deki her işletmeye, danışma kioskuna, yönetim ofislerine ve AVM yönetimi tarafından arzu edilen farklı noktalara da kurulumu yapılabilir. Tamamen kablosuz, temiz ve kolay bir kurulum. Müşteriler tarafından görünmeyen, kasa, kiosk vb. bankoların altına yerleştirilir. Sistem, AVM koridorlarına yerleştirilen «Sinetro Routerları» ile «Sinetro Kablosuz Ağı» üzerinde çalışır. Sinetro Kablosuz Ağı üzerinden farklı çözüm ve hizmetlerimiz de sunulabilir, bknz: Sayfa:9

5 Kablosuz Teknolojimiz ile Temiz ve Kolay Kurulum
Zayıf Akım Kablolaması Bitmiş AVM Zayıf Akım Kablolaması Başlamamış AVM 1- AVM’nin mevcut altyapısı incelenir ve mümkün olduğunca mevcut altyapı kullanılarak maliyetler düşük tutulur. 1-Elektrik Projesi incelenir ve uygun sistemler için zayıf akım kablolamları iptal edilir. 2- Alt yapıya eklenebilecek Sinetro sistemleri «güvenilir kablosuz teknolojilerle» çalıştığından ek tesisat çalışmalarına gerek duymamaktadır. 3-İlk istenen sistemlerle birlikte Sinetro kablosuz alt yapısı kurulur ve gelecekte ortaya çıkabilecek ek sistem ihtiyaçları mevcut kablosuz altyapı ile daha hızlı bir şekilde karşılanır. 4- Deneyimli kurulum ekibimiz tüm kablolama, montaj ve tamir konularında yetkindir. Türkiye’nin her iline rahatlıkla hizmet verebilecek yeterliliktedir.

6 Standartlara Uygunluk
Sinetro çok geniş yelpazede ürünler sunmaktadır ve bu ürünler standartlara uygun şekilde geliştirilmektedir. Çeşitli bina otomasyon standartlarına (BACNet, Modbus, vb..) uygunluğumuz bulunmaktadır. Kullanılan bütün kablosuz ekipmanlar ve ürünler CE belgesine ve FCC sertifikasyonlarına sahiptir. Tamamen açık kaynak ve sektörce kullanılan protokoller kullanılmaktadır, bu sayede farklı marka ve ürünlerin kolayca entegrasyonu yapılabilir. Ürünlerimiz yazılım güvenliği standartlarına uymaktadır.

7 Mevzuatlar AVM’niz «Sinetro ürünleri» ile bir çok mevzuat ve standarda uyabilir. Örneğin; Kasa altı Panik Butonu, ortak alan Acil Durum Butonu ve otopark ücretlendirme: Şubat 2016 Resmi Gazete – Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik İç ve dış ortam aydınlatma ölçüm ve ideal aydınlatma: TS EN 12464 Otoparklarda LPG ölçümü: Resmi Gazete Hava kalitesi ölçümü ve gaz oranları: Resmi Gazete26898 Enerji israfının önlenmesi: 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu Ortak alan WiFi kullanım yöntemi ve loglama zorunluluğu: 5651 Sayılı Kanun

8 Tamamen Yerli Teknoloji
Sinetro bünyesinde geliştirilen gömülü yazılımlar, mobil/PC yazılımları ve sunucu yazılımları yerli mühendislerimiz tarafından geliştirilmiştir. Müşterilerimizin isteklerine özel çözümler sunarak, teknolojimizi ve ürünlerimizi sürekli geliştirmekteyiz. Elektronik kart tasarımları(routerlar/sensörler/okuyucular) şirket bünyesinde ve partner yerli firmalarca yapılmaktadır. Sinetro’nun tamamen yerli bir firma olmasının en önemli avantajı ise, müşterilerine en hızlı şekilde çözüm üretebilmesi ve olası sorunlara hızlıca müdahele edebilmesidir. Sinetro, «Yurtdışından Destek» bekleme yada ürünü tam olarak tanımayan «Satış Mühendislerinin» kısıtlı kabiliyetlerine güvenmek gibi sorunları ortadan kaldırmaktadır.

9 Diğer Çözüm ve Hizmetlerimiz - 1
Sinetro, bir çok farklı alt yapı çözümleri sunmaktadır. Bunlardan en temel olanları; Kişi Sayma Sistemi (Kamerasız, kablosuz, aktif sensörlü) Müşteri Hareketleri Takibi AVM İçi Hot-Spot İnternet ve Terzi Dikimi Uygulamalar Aydınlatma Ölçüm ve Yönetimi

10 Diğer Çözüm ve Hizmetlerimiz - 2
Elektrik/Su/Doğalgaz Ölçüm ve Yönetimi Klima, Kalorimetre vb. Sistemlerin Yönetimi Işık/Su Gösterileri, Müzik Sistemleri AVM içi/dışı Ekranların İçerik Yönetimi Ücretlendirme ve Ödeme Sistemleri

11 İletişim Farklı «Çözüm ve Hizmetlerimiz» ile ilgili detaylı bilgilere ilerleyen slaytlardan erişebilir, daha detaylı bilgi edinme için bizlere de ulaşabilirsiniz; Halim Sertbaş – CEO – Şadi Çağatay Öztürk – CTO – Adres: Cevizli Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi Hukukçular Towers A Blok No 66 Kat 5 Daire 39 Kartal İstanbul Tel:

12 TEŞEKKÜRLER İlerleyen Slaytlarda;
Çözüm ve Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

13 Neden Akıllı AVM? Tesis alt/üst yapı sorunları oluşmadan tespit etmek ve tedbir almak (Preemptive IoT) Oluşan sorunlardan anında haberdar olmak ve çözmek (Reactive IoT) Mağazalara daha kapsamlı hizmet verebilmek, Enerji tüketimini azaltmak, verimliliği arttırmak, Ziyaretçi hareketleri ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak, AVM bakımını kolaylaştırmak, AVM’nizi uzaktan yönetebilmek, izleyebilmek, Mevzuatlara uygun bir tesis olabilmek!

14 İstenen Yerden Kontrol
Öncelikle ana operatör odasına ekran ve sunucu kurulumu yapılmaktadır. Bu kuruluma ek olarak AVM yöneticisi/yöneticileri için cep telefonu, laptop veya tablet PC (Rugged/Normal) ile internete bağlanabildikleri her hangi bir yerden, Sinetro AVM sistemini kullanabilmektedirler. Bütün haberleşme «kriptolu» sistemlerle yapılmaktadır. Bu sayede uzaktan erişim sistemimiz güvenlidir.

15 Ek Güvenlik Tedbirleri
Tesisteki mevcut güvenlik tedbirlerine ek bazı sensörler takılabilmektedir. Kapılara, merdivenlere, asansörlere ve benzeri noktalara sensör takılarak güvenlik kameralarının «kapsama alanı dışındaki» noktalar izlenebilmektedir. Güvenlik kameralarına ek olarak «riskli» bölgelere biri girdiğinde uyarılar verilebilmektedir. AVM otoparkı, vb.. farklı noktalara «gizli sensörler» takılabilmektedir. AVM çevresine de «sanal çit» olarak sensörler takılabilmektedir. Pencere, balkon, vb.. düşme/atlama riski olan bölgelere sensörler takılarak AVM yetkililerinin veya müşterilerin uyarılması sağlanabilmektedir.

16 Müşteri Hareketleri Takibi
Uygun fiyatlı kablosuz sensörler ile koridor, hol, kapı, vb.. noktalara istenilen sayıda «insan sayma» sensörleri konulabilmektedir. AVM’ye müşteri trafiği girdikten sonra bu trafiğin nerelerde yoğunlaştığı, nerelerin daha çok kullanıldığı analizi yapılabilmektedir. Bazı müşteriler telefonları üzerinden AVM içerisinde takip edilerek «müşteri davranışları analizi» yapılabilmektedir. Örneğin, hangi saatlerde gelen müşterilerin ne tip davranış farklılıkları gösterdiği ortaya çıkarılabilmektedir.

17 AVM içi Müşteri İnterneti
Müşterilere ve AVM personeline farklı İnternet erişim alt yapısı sunulabilmektedir. Şifre girmeden ve/veya sosyal medya üzerinde paylaşım yaparak bedava İnternet erişim hakkı kazanılabilmektedir(bir çok farklı senaryo sunulabilir). Sürekli müşterilere daha hızlı İnternet gibi kampanyalar oluşturulabilmektedir AVM içi İnternet üzerinden ürün ve firmaların reklamları yapılabilmektedir. Standartlara uygun yasal loglama(kayıt) bu alt yapı ile yapılabilmektedir. WiFi üzerinden anlık kampanyalar yapmak mümkündür (Örnek senaryo: X mağazasına ilk gelen 5/6 müşteriye %Y indirim). AVM bünyesinde ürün satın alındıkça puan toplanması ve çekilişe katılma hakkı kazanılması gibi kampanyalar WiFi üzerinden yapılabilecektir(danışma kuyruk sırası azaltılacaktır).

18 Aydınlatma Kontrolü Dış ve iç ortam aydınlatması «farklı noktalardan» ölçülebilmektedir. Aydınlatmalar standart aç/kapa ile kontrol edilebildiği gibi «dimleme» de yapılabilmektedir. Işıklandırma ölçümlerine göre farklı noktalar farklı parlaklıkta dimlenerek aydınlatılabilmektedir. Aydınlatma ölçümleri sürekli olarak yapılarak AVM’nin «doğal aydınlanma haritası» çıkarılabilmektedir. Farklı bölgelerin aydınlatma maliyetleri üzerindeki etkileri raporlanabilmektedir. Ciddi ölçüde «enerji tasarrufu» sağlanabilmektedir.

19 Elektrik/Su/Doğalgaz Kontrolü
Her mağazanın elektrik / su / doğalgaz / vb.. sayaçları uzaktan okunabilmektedir, Sayaç olmadığı durumlarda sayaç yerine okuma cihazları konulabilmektedir, Sayaç okunmasına ek olarak uzaktan açma/kapama ve kısma yapılabilmektedir, Mağazalar dışında tuvalet, vb. «ortak alanlar» için de bu kontroller yapılabilmektedir, Ölçümler sonucunda günlük/haftalık/aylık/yıllık «analiz raporları» oluşturulabilmektedir, Ne gibi durumlarda elektrik tüketiminin arttığı, vb. sonuçlar ortaya çıkarılabilmektedir

20 Klima ve Benzeri Sistem Yönetimi
Klima ve ısıtma sistemi uzaktan yönetilebilmektedir. Ortama eklenecek ısı sensörleri ile klima/ısıtma etkinliği farklı lokasyonlarda ölçülebilmektedir. Ölçülen verilere göre ısıtma/soğutma otomatik olarak bölgeye göre kalibre edilebilmektedir. Akıllı kontrol sayesinde ısıtma/soğutma giderleri azaltılabilmektedir. Isıtma/Soğutma dışında yangın gibi ek sistemlerle entegrasyon sağlanabilmektedir. BACNet, Modbus, Ethernet, vb.. protokollere sahip sistemler ile entegre çalışılabilmektedir.

21 Işık/Su Gösterileri, Müzik Sistemleri, Ekranlar
AVM içinde ve dışında LED aydınlatmalar ile ışık gösterisi yapılabilmektedir. Ek olarak su fıskiyeleri veya gösteri sistemleri ile senaryolu gösteriler yapılabilmektedir. Işık / Su gösterileri çalan müziğe uygun olarak yapılabilmektedir. AVM içerisinde farklı lokasyonlara farklı müzik yayını verme ve ses düzeyini ayarlama imkanı sunulabilmektedir. AVM’nin farklı noktalarına farklı bilgiler içeren ekranlar konabilmektedir. Bu ekranlar üzerinden duyuru, reklam programları ve kampanyalar yürütülebilmektedir.

22 Ücretlendirme ve Ödeme Sistemleri
Otopark girişlerinde ve AVM içerisine «ödeme alma noktaları» oluşturulabilmektedir. Otopark girişlerine araç turnikeleri ve bariyerleri kurulabilmektedir. AVM içerisinde bazı «ödemeli» hizmetler oluşturulabilmektedir, örneğin ödemeli telefon sunulabilmektedir. AVM’de geçerli hediye çeki alma, vb.. cihazlar kurulabilmektedir.

23 Teşekkürler Sinetro - Simple Networks Robotics


"Akıllı Alışveriş Merkezleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları