Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2012-2013 8.SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2012-2013 8.SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )"— Sunum transkripti:

1 2012-2013 8.SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )

2 Milli Eğitim Bakanlığı 3 yıla yayılan SBS uygulamasını değiştirmiş ve sadece 8. sınıf öğrencileri için yeni bir sınav sistemi oluşturmuştur. Ortaöğretime Geçiş Sisteminde Tek Sınavlı Yeni Sistem

3 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında itibaren Ortaöğretime Yerleştirmede tek sınav uygulanacak. 8. sınıf sonunda yapılacak SBS’nin puanı 100-700 aralığında hesaplanacak. YBP hesaplanmasında öğrencinin başarısı diğer öğrencilerle ilişkilendirilmeyecek. Okulun en başarılı öğrencisinin başarısından diğer öğrencileri etkilenmeyecek. YENİ SİSTEM NELER GETİRİYOR

4 Öğrencinin derslerden aldığı YIL SONU NOTLARI, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılacak ve AĞIRLIKLI YIL SONU BAŞARI PUANI elde edilecek YIL SONU BAŞARI PUANI(YBP)

5 Derslerden Tam Puan Aldığı Varsayılan Bir Öğrencinin Yıl Sonu Başarı Puanının Hesaplanması YILSONU BAŞARI PUANI= 2535/28=90,536

6 Seviye Belirleme Sınavında ;  Türkçe  Matematik  Fen Bilgisi  Sosyal Bilgiler  Din K. ve A.B.  İngilizce  Müzik  Beden Eğitimi  Resim İş  Tekn. ve Tasarım  Seçmeli Dersler  Rehberlik  Sosyal etkinlikler

7 Ancak, bu derslerden alınan notlar Yıl Sonu Başarı Puanına etki edeceği için önemlidir. Seviye Belirleme Sınavında ; Müzik, Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar, Teknoloji ve Tasarım, Seçmeli Derslerden sınavda sorulmayacaktır.

8 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinden Muaf Olan Öğrenciler; Sınavda; sosyal bilgiler testi içinde yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden sorulan 3 soruyu cevaplamayacaklar. Bu soruların yerine kitapçıkta yer alan diğer/alternatif sosyal bilgiler sorularını cevaplayacaklardır.

9

10

11 SBS puanı 100-700 aralığında gelecek. Öğrencinin 100 üzerinden hesaplanmış 6-7 ve 8. sınıf Yıl Sonu Başarı Puanları, öğrencinin SBS puanı ile toplanacak ve 2’ye bölünecek.

12 Örnek OYP Hesaplama 6. sınıf YBP : 94 7. sınıf YBP : 88 8. sınıf YBP : 92 SBS Puanı : 640 OYP = (94+88+92+640)/2 OYP PUANI = 457

13 Seviye Belirleme Sınavı, zorunlu bir sınav değildir. Ancak; merkezi sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmede kullanılacak puana etkisi bakımından öğrencilerin bu sınavlara girmesi tavsiye edilmektedir.

14 Herhangi bir sebeple Seviye Belirleme Sınavına katılamayan öğrencinin sınava girmediği için sınavla müracaat edilen ORTA ÖĞRETİM kurumlarına başvuru yapamayacaktır.

15 8. sınıflarda; Seviye Belirleme Sınavı aynı zamanda PYBS (Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı olarak kabul edilmektedir.) Önemli ! Polis kolejlerine ve askeri okullara başvurmak isteyen 8. sınıf öğrencileri iki aşamalı değerlendirmeden geçer; I.Aşama: Seviye Belirleme Sınavları (SBS) sonunda hesaplanan Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre Polis Kolejine Giriş Sınavına katılma hakkı kazanır. II. Aşama: Bu okullar tarafından yapılacak olan sınavdır.

16 SBS Puanı ile Öğrenci alan okul türleri: HER TÜRLÜ ANADOLU LİSELERİ FEN LİSELERİ SAĞLIK MESLEK LİSELERİ SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ ÖĞRETMEN LİSELERİ ANADOLU MESLEK LİSELERİ ve POLİS KOLEJİNE GİRİLEBİLİR

17 Ortaöğretime geçiş kapsamında Seviye Belirleme Sınavları her yıl Haziran ayında yapılacaktır. Sınav başvuruları ise Mart ayında alınacaktır. Başvuru ücreti 10TL’dir. 8. sınıflar 08 Haziran 2013 saat 10.00’da Not: Öğrencinin, sınav günü en geç 09:30’da sınav yerinde hazır bulunması gerekir.

18 Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarını tercih edebilmek için; Bakanlıkça belirlenen baraj puan düzeyini geçmiş olmaları şartı aranmaktadır. Öğrenciler, almış oldukları Ortaöğretime Yerleştirme Puanlarına (OYP) ve yapmış oldukları tercihlere göre Millî Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi sistemle yerleştirilecektir. Özel yetenek gerektiren liselere (Spor Liseleri ve Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri) öğrenci alımı mevcut sistemdeki şekliyle (bu okullar için belirlenmiş şartlar) devam edecektir.


"2012-2013 8.SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları