Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PLAN NEDİR ? PLANLAMA NEDİR ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PLAN NEDİR ? PLANLAMA NEDİR ?"— Sunum transkripti:

1 PLAN NEDİR ? PLANLAMA NEDİR ?

2

3 Plan nedir ? Plan,işletmenin amaç ve hedeflerini,bunlara ulaşmakta kullanılacak yöntem ve araçları belirleme sanatıdır. Plan kötü yapılırsa işletmeyi batıracağı gibi iyi plan yapılırsa işletmeyi büyütür bunun için planlama önemlidir. Yönetimde kararsızlık zaman maaliyetine yol açar. Planın en güzel tarafı sizi kararsızlıktan kurtarır.

4

5 Planlama nedir ?

6 Yönetim Planlama ile başlar !
Yönetim 4 ana işlemden oluşur. PLANLAMA ORGANİZE ETME YÜRÜTME DENETLEME Yönetim planlama ile başlar! İşletmede yapılan planlamayı sadece müdürler yapmaz.

7 Planlama hiyerarşisi

8 Planlamanın özellikleri
Planlama araştırma, masraf ve zaman gerektirir ama yöneticilerin geleceği görmesini, birimler arası koordinasyonun gerçekleşmesini ve amaca en kısa yoldan ulaşılmasını sağlar.

9 Plan ile Planlamanın farkı nedir?
Planlama ve plan iki farklı terimdir, öyle ki plan, gerçekleştirilecek olan bir proje veya eylemin, taslağıdır. Planlama ise, plan ile gerçek arasındaki farkı en aza indirgeme eylemidir.

10 Planlamanın plana etkisi
Planlama sayesinde; her plandan sapıldığında, bir problem oluştuğunda veya beklenmeyen bir durum geliştiğinde, gerçekteki durum ile plan arasındaki fark kapatmaya çalışılır. Bu yüzden, plan yapmak bir seferlik, planlama ise sürekli bir eylemdir.

11 PLANLAMA SÜRECİ BİRİNCİ AŞAMA Misyon ve Vizyon İKİNCİ AŞAMA
Amaçların Belirlenmesi ÜÇÜNCÜ AŞAMA Varsayımların Belirlenmesi DÖRDÜNCÜ AŞAMA Alternatiflerin Belirlenmesi BEŞİNCİ AŞAMA Alternatifler arasında seçim yapılması

12

13 Misyon Bir şirketin, BUGÜN hangi konumda olduğunu, ne yaptığını kimin için ve kimlerle nasıl yaptığını gösterir.

14 Vizyon Firmanın veya kuruluşun GELECEĞİNİ resmeden bildirgedir.
Bu 5-10 sene sonrası için futuristik bir yaklaşımdır. Gelecekte hangi konumdayız? Yenilikçi, akılcı, ilkeli ve sorumlu yaklaşımımızla bölgemizde lider ekonomik havayolu olmak.

15 Muassır medeniyetler seviyesinin ÜSTÜNE çıkmak…
Mustafa Kemal ATATÜRK Bir hayalim var benim… Gün gelecek, dört büyük çocuğum, derilerinin rengine göre değil, karakterlerinin yapısına göre değerlendirilecekleri bir ülkede yaşayacaklar… Martin Luther KING

16

17 Misyon-Vizyon Farkları
Bugünü yansıtır Yarını gösterir Müşterileri belirler İlham vericidir Temel süreçleri belirlemeye yarar Kurumun gitmek istediği yönü belirler Performans ölçütlerini belirlemeye yarar Stratejik karar ölçütlerini belirlemeye yarar

18 Amaç Misyon, vizyon ve değerlerin tanımı yapıldıktan sonra sıra, daha net olan amaçların belirlenmesine gelir. Amaçlar, organizasyonun misyonunu gerçekleştirilmesi için konan zamanla sınırlı ölçülebilir hedeflerdir.

19 Hedef Hedefler ise amaçlara erişmek için gerekli olan kısa dönemli aşama durumlarını oluşturur.Ayrıca hedefler daha açık ve ölçülebilir özellik taşır. Amaçlar soyut olabilir fakat kesinlikle hedeflerin somut ve rakamsal olması gerekmektedir.

20 Amaç-Hedef Farkları


"PLAN NEDİR ? PLANLAMA NEDİR ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları