Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇOCUKLARINIZ DİYOR Kİ;

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇOCUKLARINIZ DİYOR Kİ;"— Sunum transkripti:

1 ÇOCUKLARINIZ DİYOR Kİ;

2 Ben anne/baba olsaydım:
Çocuğumun çok üstüne gitmezdim. Sınavdan düşük not aldığında kızmazdım. Sürekli kötü yönlerini söylemek yerine iyi yönlerini söylerdim. Çocuğuma güvenirdim Arkadaşlarıyla kıyaslamazdım. Onunla iletişim kurardım. Her istediğini almazdım.

3 Çocuğuma hakaret etmez, kötü sözler söylemezdim.
Sadece derslere çalışması için zorlayıp, sosyal faaliyetlere katılmasını engellemezdim. Dövmezdim. Baskı yapmazdım. Önyargılı davranmazdım, anlamaya çalışırdım.

4 Hatalarını söylerdim. Destek olurdum. Gezmesine izin verirdim. Sorunlarını dinlerdim. Yardıma ihtiyacı olduğunda yardım ederdim. Disiplini sağlardım. Kurallar koyardım. Sevgiyle yaklaşırdım.

5 Büyük ne yaparsa küçük de onu yapar. Önce ben örnek olurdum.
Karar alırken ona da danışırdım. Kurslara gönderirdim. Aile içindeki tartışmaları onun gözü önünde yapmazdım. Kumbarasında biriktirdiği paraya sormadan el koymazdım. Çok fazla para vermezdim.

6 Ben anne/baba olsaydım oğlum/kızım ders çalışması gerektiği halde ders çalışmıyorsa
Ne yapardım?

7 Kızardım. Yapamadıklarına yardım ederdim. Konuşurdum. Çalıştığı zaman ödüllendirirdim. Bilgisayar oynamasını yasaklardım. Baskı yapardım. Kendimi örnek gösterirdim.

8 Geleceği hakkında konuşurdum.
Arkadaşlarıyla birlikte ders çalışması için teşvik ederdim. Öğüt verirdim. Neden böyle davrandığını öğrenmeye çalışırdım. Öğretmenleriyle görüşürdüm. Sevdiği şeylerden mahrum bırakırdım.

9 Başarılı arkadaşlarından yardım alması için teşvik ederdim.
Yaz tatillerinde çalıştırarak, çalışmanın zorluğunu anlamasını sağlardım. Ceza vermezdim, çalışmaya teşvik ederdim. Çeşitli cdler ve öğretici kitaplarla çalışmaya özenmesini sağlardım.

10 Odaya kilitlerdim 

11 Ben anne baba olsaydım oğlum/ kızım sözümü dinlemediğinde ne yapardım?

12 Önce uyarırdım. Kesinlikle dövmezdim ama kızardım. Kötü bir davranış olduğunu söylerdim. Her istediğini almazdım. Çocuğuma küserdim.

13 Ben nerde yanlış yaptım? Diye düşünür, hatalarımı gözden geçirirdim.
Kendini benim yerime koymasını isterdim. Suçlamazdım, beni neden dinlemediğini sorardım. Suçlamazdım, anlamaya çalışırdım.

14 Çocuğuma zaman ayırırdım.
Onunla gezer birlikte vakit geçirirdim. Ceza verirdim. Onunla konuşurdum.


"ÇOCUKLARINIZ DİYOR Kİ;" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları