Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İMRAN YÜCEL TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İMRAN YÜCEL TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ"— Sunum transkripti:

1 İMRAN YÜCEL TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 20110904048
WEB 2.0 İMRAN YÜCEL TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ

2 Bu Sunumda Bulunan İçerikler :
Web 2.0 nedir ? Web 2.0 eğitimde nasıl kullanılabilir ? Bazı web 2.0 araçları örnekleri

3 Web 2.0 Nedir, Eğitimde Nasıl Kullanılabilir?
Web 2.0 bilgisayar endüstrisinde internetin bir düzlem olarak ilerlemesiyle bir işletme devrimi ve bu düzlemin kurallarını başarı için anlamaya çalışmaktır. Bu kurallar arasında başlıcası şudur: Ağ etkilerini daha çok insanın kullanabilmesi için programlar kurmak.

4 Web 2.0 Nedir, Eğitimde Nasıl Kullanılabilir?
Web2.0, Vikipedi, Youtube, flickr  del.icio.us Facebook ilk akla gelenlerden. Blogları unutmamak gerekiyor tabiki. Artık öğrenciler kendilerini tanıtmak için bloglar yapıyorlar. Blackboard CEO su Michael L. Chasen 13 Mayısta öğrenme yönetim sisteminin yeni sürümünü tanıttı.

5 Web 2.0 Nedir, Eğitimde Nasıl Kullanılabilir?
Blog, facebook ve social network artık sistem içerisinde gömülü geliyor. Öğrenciler blog oluşturabiliyorlar. iPhone'dan derslerine erişebiliyorlar. Kullanılan görüntü paylaşımının altındada yine web 2.0 araçları var

6 Bazı Web 2.0 Araçları Facebook Twitter Youtube Wordpress Msn

7 Facebook Arkadaşlarınızla buluşmanızı ve iletişim kurmanızı sağlayan bir gereç olarak tanımlıyor kendisini. 2004'te Harvard'lı Mark Zuckerberg ve oda dostları doğrultusundan Harvard Kampüsünde yaşamakta olan öğrencilerin birbirleriyle haberleşmelerini kolaylaştırmak için kuruldu. Daha sonrasında öteki okullara, 2006'da da tüm dünyada bir e-posta adresine sahip herkese yayıldı.

8 Twitter Twitter, 140 karakterden oluşan tweet adı verilen internet kısa mesajlarının gönderildiği ve başkalarının mesajlarının okunabildiği bir mikro blog servisidir.Twitter, her geçen gün karmaşıklaşan internet dünyasına basit bir takip mekanizması sağlamaktadır

9 Youtube Youtube, dünyanın en büyük video  portalıdır. YouTube, bir video barındırma web sitesidir. 15 Şubat 2005'te 3 eski PayPal çalışanı tarafından kurulmuş ve Ekim 2006'da Google tarafından satın alınmıştır."Tube" kelimesi Cathode ray tube; Televizyon Tüpünden gelmiştir. Broadcast Yourself; Kendini Yayınla sloganı ile yola çıkmıştır.

10 Wordpress Wordpress bir içerik yönetim sistemidir. Matt Mullenweg tarafından oluşturulan bu sistem zaman içerisinde kullanıcılarının ilgisiyle kendine özgü bir ekosistem haline gelmiştir. Bugün bazı büyük firmaların da aralarında olduğu pek çok internet sitesi alt yapısında bu sağlam ve esnek sistemi kullanmaktadır.

11 Messenger MSN Messenger, arkadaşlarınıza ifade simgeleri içeren anlık iletiler, resimler ve dosyalar göndermenizi, bilgisayarınızdan dünyanın herhangi bir yerini telefonla aramanızı, birisinin size ileti yazmakta olduğunu görmenizi, kişilerin cep telefonlarına ileti gönderebilmenizi ve daha pek çok kolaylık sağlayan bir anlık ileti programıdır.

12 Kaynakça http://busrabudakoglu.blogcu.com http://blog.milliyet.com.tr
sanatkayigi.blogspot.com cetince.com


"İMRAN YÜCEL TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları