Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TAKIM RUHU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TAKIM RUHU."— Sunum transkripti:

1 TAKIM RUHU

2 PANYEE FUTBOL TAKIMININ DOĞUŞU VİDEOSU

3 Girişimcilik-Azim ve Kararlılık Takım Ruhu Bilinci
NİSAN ayı boyunca “TAKIM RUHU” değeri işlenecektir. Alt değerler ise Hedef belirleme Planlı olma Dayanışma Görev bilinci Ortak Akıl Liderlik Özgüven Girişimcilik-Azim ve Kararlılık Takım Ruhu Bilinci İletişime açıklık-Paylaşma dır.

4  Takım ruhu, takımı oluşturan tüm bireylerin takımın amacı yönünde bütünleşmeleri ve birlikte hareket etmeleri sonucunda takımda ben imajı yerine biz imajının oluşması olarak yorumlanabilir. Takım ruhu her şeyden önce bir his'tir. Bu his takıma ait olmayı ve takımı benimsemeyi gerektirir..

5 Takım Ruhu Oluşturmak Varsayalım ki, güçlü, çok güçlü bir takımın değerli, çok değerli bir parçasısınız Siz orada olmasanız, çok önemli bir taş eksik kalacak Siz olmasanız o kare donup kalacak, cansızlaşacak Varsayalım ki herkes birbirinden ilham alıyor, birbirine ilham veriyor Varsayalım ki, birbirinize pamuk ipliği ile bağlısınız ve bu bağ sizi güçlü kılıyor  Takımı oluşturan her birey , bütünün bir parçası olduğunu fark edebilmelidir……

6 TAKIM RUHU VIDEOSU

7 Bir elin nesi var iki elin sesi var “, “ Birlikten kuvvet doğar “, “ Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz “ gibi atasözleriyle büyüdük. Bu atasözleri tam olarak ne zaman ortaya çıktı bilmiyoruz ama “ Takım “ olmanın önemi üzerinde herhalde son 40 – 50 yılda çok daha fazla durulmaya başlandı.

8 Günümüzde ise artık hemen hemen tüm kurumlar takım çalışmasının öneminin farkına varmışlar ve kurumlarını bu yönde geliştirmeye çalışıyorlar ve çok net görülüyor ki, En başarılılar; aslında bireyler değil, en başarılı Takımlar. Gerçekten öyle mi acaba?

9 Michael Schumacher 5 kez üst üste Dünya şampiyonu olurken bunu tek başına mı gerçekleştirdi? Yoksa, Schumacher’in bu başarısında, John Todd liderliğinde mükemmel bir uyum sağlamış olan Ferrari takımının hiç payı yok muydu?

10 Peki, ya Lionel Messi Dünyada yılın futbolcusu olurken aynı başarıyı milli takımında da aynı düzeyde gösterebiliyor mu?

11 Dünyanın en önemli şirketlerinden Coca Cola nın en tepesinde bir Türk var ve kendisiyle gurur duyuyoruz. Peki, Acaba Muhtar Kent bu başarıyı tek başına mı yakaladı? O noktaya gelinceye kadar çıktığı basamaklarda birlikte çalıştığı ekip arkadaşlarının hiç mi katkısı olmadı kendisine. Hepimiz etrafımıza bakınca bu örnekleri daha da çoğaltabiliriz.

12 Çok yetenekli bireysel sporcular veya müzisyenler de var
Çok yetenekli bireysel sporcular veya müzisyenler de var. Mesela, tenisçiler, yüzücüler, Tiger Woods gibi dünya çapında bir golfçu.

13 Hepsinin bu başarılarının altında kendi yetenekleri, bireysel çabaları, üstün performansları olduğu kesin, bunlar yadsınamaz elbette. Peki, bu başarılarını tek başlarına mı elde ettiler yoksa küçücük bile olsa bir takım mıydılar?

14 Angelo Dundee ismi size bir şey ifade ediyor mu
Angelo Dundee ismi size bir şey ifade ediyor mu? Geçtiğimiz günlerde 90 yaşında hayatını kaybeden bir boks antrenörüydü desem. Peki, “Tüm zamanların en iyi boksörü” ünvanlı Muhammed Ali’nin antrenörüydü diye belirtsem. Boks ile ilgilenenler belki bilebilirler ama Muhammed Ali’yi bilmeyen pek yoktur herhalde.

15 İstisnalar olabilir elbette ama acaba en az bu insanlar kadar yetenekli, onlar kadar çaba gösteren ama doğru zamanda doğru takımı kuramamış ve bu yüzden de onlar kadar başarıyı yakalayamamış, hiç bilmediğimiz duymadığımız, tanımadığımız insanlar var mıdır?

16 Bütün bu başarı hikâyeleri incelendiğinde bireysel başarılar ne kadar yüksek olursa olsun eğer arkasında iyi bir takım desteği yoksa ÜSTÜN başarıyı yakalamak pek mümkün görünmüyor gibi… Bununla birlikte, Takım olmanın bir süreç olduğunu fark ediyoruz aslında. Her üyesi değiştiğinde yeniden başa dönen bir süreç.

17 LİDERLİK VİDEOSU

18 Hiç kopmayacak zincirlerin halkası olmanız dileklerimizle…
“ Bir zincir, ancak en zayıf halkası kadar güçlüdür “ sözü ile bitirelim sunumumuzu… Hiç kopmayacak zincirlerin halkası olmanız dileklerimizle… Sevgiyle kalın. REHBERLİK SERVİSİ


"TAKIM RUHU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları