Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜRKİYE İŞ KURUMU ANKARA ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU ÇANKAYA HİZMET MERKEZİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜRKİYE İŞ KURUMU ANKARA ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU ÇANKAYA HİZMET MERKEZİ"— Sunum transkripti:

1 TÜRKİYE İŞ KURUMU ANKARA ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU ÇANKAYA HİZMET MERKEZİ
İŞ VE MESLEK DANIŞMANI …………………………………..

2 SUNUM PLANI: TÜRKİYE İŞ KURUMU (İŞKUR) Sincan Hizmet Merkezi
İş ve Meslek Danışmanlığı MEB ile yürütülen ortak çalışmalar İş Arama Becerileri

3 Çalışma ve İş Kurumu ( İŞKUR)
1946 yılında İş ve İşçi Bulma Kurumu olarak kurulmuştur. 1950’li yılların sonunda 1970’li yılların ortalarına kadar “yurtdışına işçi gönderme” ağırlıklı çalışmalar yapılmıştır. 1990’lı yıllardan itibaren modern bir istihdam kurumu olma yönünde profesyonel adımlar atılmış ve uluslararası projeler yürütülmüştür.

4 Çalışma ve İş Kurumu ( İŞKUR)
2003 Yılında 4904 sayılı Kanunla “Türkiye İş Kurumu” (İŞKUR) olarak yeniden yapılandırılmıştır. 2 Kasım 2011 tarihli ve 665 sayılı KHK ile yapısı tekrar değiştirilmiştir.

5 Çalışma ve İş Kurumu ( İŞKUR)
ÇSGB’nın ilgili Kuruluşu olup, özel hukuk hükümlerine tabi, tüzel kişiliği haiz, idari ve mali bakımdan özerk bir kamu kuruluşudur. Kurum bünyesinde; merkez birimlerinde 500, taşra birimlerinde ise olmak üzere toplam personel görev yapmaktadır.

6 Çalışma ve İş Kurumu ( İŞKUR)
Türkiye genelinde 4000, Ankara’da 285 ve Sincan Hizmet Biriminde de 50 İş ve Meslek Danışmanı İşkur Hizmet Merkezlerinde danışmanlık hizmeti vermektedir.

7 Kuruluş Amacı İstihdamın; Korunmasına Geliştirilmesine yardımcı olmak
Yaygınlaştırılmasına İşsizliğin önlenmesi faaliyetlerine İşsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek

8 Çalışma ve İş Kurumu ( İŞKUR)
İşkur Ankara’da 4 hizmet merkezi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Sincan Hizmet Merkezi Altındağ Hizmet Merkezi Çankaya Hizmet Merkezi Ostim Hizmet Merkezi

9 Hizmet Merkezimize Kimler Başvurabilir?
İş Hayatına İlk Kez Atılacak Olanlar İş Değiştirmek İsteyenler Mesleki Eğitim Kurslarından Faydalanmak İsteyenler Meslek Seçme Aşamasındakiler Alan Seçme Aşamasında Olan Öğrenciler Dezavantajlı Gruplar (Engelli- Eski Hükümlü) İşsizlik Sigortasına Başvurmak İsteyenler İşverenler

10 Türkiye İş Kurumu İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI

11 İş ve Meslek Danışmanlığı
İşin gerektirdiği özellikler ve işin gerektirdiği nitelik ve şartları karşılaştırır. Bireyin istek ve durumuna en uygun işe yönlendirir.

12 İş ve Meslek Danışmanlığı
Gerektiğinde kişinin mesleki niteliğinin artırılması için ilgili eğitim imkanlarından yararlandırılmasını sağlar.(Bilgisayarlı Muhasebe Kursları, CNC Torna Tezgah vs. …) İşverenin beklentilerine uygun eşleştirme yapar.

13 Türkiye İş Kurumu MEB İle Birlikte Yapılan Çalışmalar Nelerdir ?

14 İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları
İl İstihdam Kurulları ve İl Mesleki Eğitim Kurulları yılında birleştirilerek İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları oluşturulmuştur. Amacı; Yerel inisiyatifi harekete geçirerek, katılımcı bir anlayışla, il düzeyinde istihdam politika ve stratejilerini belirlemek, yerel eylem planlarını hazırlamak ve uygulanmasını takip etmek.

15 Oluşumu: Vali’ nin başkanlığında
Belediye Başkanı, Büyükşehir belediyesi bulunan illerde Büyükşehir Belediye Başkanı veya Genel Sekreteri ya da Genel Sekreter Yardımcısı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü, İl Gümrük ve Ticaret Müdürü,

16 Oluşumu(Devam): Kalkınma Ajansı temsilcisi,
İl Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Veya Başkanları, İşçi Konfederasyonlarından Birer Temsilci, İşveren Konfederasyonlarından Birer Temsilci, Sakatlar Konfederasyonundan Bir Temsilci, İl Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı, Üniversiteden Bir Temsilci

17 İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu
Organizasyon Yapısı: İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Yürütme Kurulu Denetim Kurulu Ayrıca Kurul hizmetlerinin görülmesine yardımcı olan Kurul Sekretaryası da bulunmaktadır.

18 Görevleri: İl düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarını oluşturmak, İstihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirleri belirlemek, İşgücü ve mesleki eğitim ihtiyacını belirlemek üzere işgücü piyasası analizleri yapmak, İl düzeyinde işgücü piyasası bilgi sistemi ile izleme–değerlendirme sistemini kurmak, uygulamak,

19 Görevleri(Devam): Milli Eğitim Bakanlığınca gönderilen mesleki eğitim çerçeve programlarının işgücü piyasası araştırma sonuçlarına göre ve ilin ihtiyaçları doğrultusunda düzenlenmesi için görüş bildirmek, Mesleki eğitim uygulamalarında ortaya çıkan uyuşmazlıkların çözümüne yardımcı olmak, Mesleki eğitim, işgücü ve istihdam konularında kurum ve kuruluşlardan gelecek görüş ve önerileri incelemek, değerlendirmek ve sonuçlandırmak,

20 Görevleri(Devam): İşgücü ihtiyaç analizleri sonuçlarını da dikkate alarak, ilde bulunan tüm mesleki ve teknik eğitim veren okul veya kurumların bünyesinde yer alacak alan ve dalların belirlenmesi, Kısa, orta ve uzun vadede ilin mesleki ve teknik eğitim okul yatırımlarının planlanması, eğitimi yapılacak alan ve dalları belirleyerek, MEB’e görüş sunmak, Çocuk çalıştırılmasının önüne geçilmesi konusunda gerekli çalışmaları yapmak

21 Mesleki Bilgi, Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri:
MEB ÇSGB DPT YÖK TÜİK KOSGEB MPM MYK TOBB TÜRK-İŞ TESK TİSK

22 İŞKUR ve MEB: Bu mutabakat tarihli Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri işbirliği protokol tarafı kurum ve kuruluşların mevzuatı doğrultusunda hazırlanmıştır.

23 İŞKUR ve MEB: Protokol hükümlerinin yürütülmesinde merkezi düzeyde MEB adına Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü, yerel düzeyde ise İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yetkili ve sorumludur. Amaç; tüm vatandaşlara ihtiyaç ve özelliklerine uygun olarak MBRD hizmetleri sağlama ve bu erişimi arttırmaktır.

24 13.11.2012 Tarihinde Yapılan Toplantı Formu:

25 İş ve Meslek Danışmanlığı:
İş ve Meslek Danışmanları öğrencilerle ilgili nasıl çalışmalar yürütür?

26 İş ve Meslek Danışmanlığı:
Okullarda ya da Hizmet Merkezlerimizde, Alan seçme aşamasında olan öğrencilere, Mesleki Eğitim Kurslarından faydalanmak isteyenlere, Meslek seçme aşamasındakilere, yardımcı olmaktayız.

27 Türkiye İş Kurumu: İş ve Meslek Danışmanlığı Randevu İşlemleri

28

29

30 Doğru Meslek Seçiminin Aşamaları:
Kendini Tanımak Meslekleri Tanımak İlgi Duyulan Meslek ile Kişisel Özelliklerin Eşleştirilmesi, Karşılaştırılması İstenilen Mesleğe yönelmek için Eylem Planı Hazırlanması

31 Kendini Tanımak: Yeteneklerinin İlgilerinin Değerlerinin
Beklentilerinin Fiziksel özelliklerinin Kişilik özelliklerinin farkına varmasıyla gerçekleşir

32 Meslek Bataryası:

33 Meslek Bataryası Sonuçları:

34 Meslekleri Tanımak: Mesleğin gerektirdiği özellikler
Meslekte ilerleme olanakları Çalışma ortamının nasıl olduğu Meslekte iş bulma olanakları Nerede ve nasıl iş

35 Ortak Noktaları Belirlemek:
Kendi özelliklerinizle mesleğin özellikleri ne derece uyuşuyor? Örneğin ;Görsel zekanız yüksekse Mimarlık, İnşaat Müh., Resim Öğretmenliği size uygun meslekler olabilir. Meslekle uyuşmayan özellikleriniz meslek yaşamınızı olumsuz yönde etkileyecek türden mi? Örneğin ;El becerileriniz yeterli değilse Ressamlık, Terzilik, Marangozluk size uygun olmayan meslekler olabilir.

36 Türkiye İş Kurumu: İş Arama Teknikleri ve Özgeçmiş Hazırlama

37 Kuruma Kayıt İçin Başvurular
İş Arayanlar; Hizmet merkezlerimize şahsen başvurarak kayıt yaptırabilirler; Kurumumuzun adresinden internet üzerinden kendi kayıtlarını yapabilirler.

38 Türkiye İş Kurumu:

39 Sincan Hizmet Merkezi:
Adres : Sağlık Sokak No:16 Sincan / ANKARA Tel : ……………………………………

40 TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇANKAYA HİZMET MERKEZİ


"TÜRKİYE İŞ KURUMU ANKARA ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU ÇANKAYA HİZMET MERKEZİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları