Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BAHÇEŞEHİR İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BAHÇEŞEHİR İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 BAHÇEŞEHİR İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

2 Okulun Tarihçesi Okulumuz; Bahçeşehir İMKB Endüstri Meslek Lisesi adıyla Büyükçekmece ilçesine bağlı Bahçeşehir beldesinde öğretim yılında hizmete girmiştir. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından yaptırılan ve Bakanlığımız emrine sunulan binada Erkek Teknik Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı olarak eğitim ve öğretimini sürdürmektedir. Bilişim Teknolojileri, Kimya Teknolojisi ve Makine Teknolojisi alanları olmak üzere üç alanla eğitime başlayan okulumuzda öğretim yılında Anadolu Teknik Lisesi programı açılmış olup bu program bünyesinde Bilişim Teknolojileri alanında Veri Tabanı Programcılığı ve Web Programcılığı dallarında eğitim verilmektedir. Okulumuz; 2008 yılında 5747 sayılı kanunla İstanbul’da yeni kurulan Başakşehir ilçesine bağlanmış ve ismi Milli Eğitimde Okul Çeşitliliğinin Azaltılması konulu genelge uyarınca Bahçeşehir İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak değişmiştir. öğretim yılı Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı açılmıştır. öğretim yılında Teknik Lise Programı açılmış olup, program bünyesinde Bilişim Teknolojileri alanında Veri Tabanı Programcılığı dalında eğitim verilmektedir. öğretim yılında okulumuza Anadolu Meslek Lisesi programı eklenerek Bahçeşehir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adını almıştır. Okulumuz ilk mezunlarını öğretim yılında (97 öğrenci) vermiştir.

3 Eğitim-Öğretimin İçeriği?
Okulumuz; mevcut alan ve dallar bünyesinde iş dünyasının ara eleman ihtiyacını karşılayacak, kalifiye bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu bağlamda Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce yayınlanan haftalık ders çizelgeleri baz alınarak 10.sınıftan itibaren mesleki eğitim verilmektedir.

4 Öğretim «Tekli» mi «ikili» mi?
Tekli (normal) eğitim yapılmaktadır.

5 Okula öğrenci kaç puan aralığıyla alınmaktadır?
2014 TEOG yerleştirme sonuçlarına göre okulumuzun taban puanı 210,251 olarak gerçekleşmiştir.

6 Okulda hangi alan-dal-bölümler bulunmaktadır?
Bilişim Teknolojileri Veri Tabanı (Anadolu Teknik Lisesi) Web Programcılığı (Anadolu Teknik Lisesi) Ağ İşletmenliği (Anadolu Meslek Lisesi) Bilgisayar Teknik Servis (Anadolu Meslek Lisesi) Elektrik Elektronik Teknolojisi Görüntü ve Ses Sistemleri Kimya Teknolojisi Kimya Laboratuvarı Makine Teknolojisi Bilgisayarlı Makine İmalatı-CNC

7 Okulda alan-dal-bölümlere göre sınıf mevcutları kaçtır?
Bilişim Teknolojisi Sınıfları :35 Elektrik Elektronik Teknolojisi Sınıfları: 40 Kimya Teknolojisi Sınıfları : 40 Makine Teknolojisi Sınıfları: 40

8 2014 ygs-lys de üniversiteye yerleşen öğrencilerin başarı yüzdesi kaç?
2014 LYS Sonuçlarına göre lisans düzeyinde yerleşen öğrenci sayısı : 11 (% 7) 2014 YGS sonuçlarına göre ön lisans (sınavsız geçiş) düzeyinde yerleşen öğrenci sayısı:97 (%67)

9 Okulun avantajlı yönleri nelerdir?
Okulumuzdan mezun olan öğrenciler mezun olduğu alanda sektörün ihtiyaçları doğrultusunda istihdam imkanı bulmaktadırlar. Ayrıca mezunlarımız 2 yıllık meslek yüksek okullarının kendileriyle ilgili alan ve bölümlerine sınavsız geçiş hakkına sahiptir. Bunun yanı sıra 4 yıllık fakültelerin yine kendileri ilgili alan ve bölümlerini tercih ettiklerinde ek puan alma imkanı da mevcuttur.

10 Okulun dezavantajlı yönleri nelerdir?
Okulumuz Bahçeşehir 2.Kısım mahallesi Boğazköy mevkiinde olup, ilçe merkezine uzaklığı dezavantaj teşkil etmektedir.

11 Okulda ne tür sosyal faaliyetler bulunmaktadır?
Yıl içinde kutlanan önemli gün ve haftaların yanı sıra il içi ve il dışı geziler, sinema günleri, il, ilçe ve okul düzeyinde sportif yarışmalar gibi etkinlikler ve son 2 yılda TÜBİTAK ile yapılan protokol çerçevesine okulumuz öğrencilerinin hazırladığı projelerin sergilendiği Bilim Fuarı düzenlenmektedir.

12 Ulaşım (Hangi otobüs ve minibüslerle okula gelinebilir?)
TEM otoyolunu kullananalar için yan yol güzergahından 146T (Yenikapı-Bahçeşehir) numaralı İETT hattı E5 karayolunu kullananlar için 142 (Avcılar- Boğazköy) İETT hattı E5 karayolunu kullananlar için 146 (Bakıkör- Bahçeşehir) numaralı İETT hattı Avcılar-Boğazköy minibüs hattı İle ulaşım mümkündür.

13 Okulunuzun adresi Bahçeşehir 2.Kısım Mah. Turgut Özal Bul. Adnan Kahveci Cad. No:3 Başakşehir/İstanbul Tel:

14 Okulunuzun web adresi

15 FİZİKİ YAPI

16

17

18

19

20

21

22

23


"BAHÇEŞEHİR İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları