Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ SEMİNERİ 08-10/12/2009

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ SEMİNERİ 08-10/12/2009"— Sunum transkripti:

1 EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ SEMİNERİ 08-10/12/2009

2 Sıradan öğretmen anlatır geçer,
İyi öğretmen açıklar, Yetenekli öğretmen uygular ve gösterir, Gerçek öğretmen ilham kaynağı olur.

3 İYİ BİR EĞİTİMCİNİN SEMİNER ÖNCESİ YAPMASI GEREKEN HAZIRLIKLAR

4 Seminerde anlatacağı konuda araştırma yapar, uygulayacağı programın zaman dağılımını planlar ve hangi materyalleri kullanacağını önceden tespit eder. Seminer salonunda bulundurulması gereken eğitim araçlarının (sinevizyon ve perdesi, bilgisayar, flipchart, whiteboard vs.) ve katılımcı sayısının fazla olduğu geniş salonlarda ise yaka mikrofonlu ses düzeni ve katılımcılar için de bir telsiz mikrofon bulundurulmasını sağlamalıdır. Geniş salonlarda yaka mikrofonu temin etmesi özellikle önemlidir. Çünkü eğitmen sürekli hareket halindedir ve oturmaz.

5 Tüm katılımcıların, yakalarında isim plaketi taşımalarını veya masalarının üzerindeki plaketlerin uzaktan okunacak büyüklükte yazılmış olmalarını sağlar. Seminer öncesinde, yapılacak ikramlar konusunda bilgi verir. Seminer notlarını veya programını, bir hafta öncesi katılımcılara ulaştırılarak, fikri hazırlık içine girmeleri ve konular hakkında bilgilenmelerini sağlar. Kullanılacak video, sinevizyon, kitap, kaset, slayt, CD vb. materyalleri hazır olmasını ve seminer malzemelerini (fotokopi vb.) çoğalttırıp, katılımcılara dağıtımını sağlar.

6 İYİ BİR EĞİTİMCİNİN ÖZELLİKLERİ NELER OLMALIDIR?

7 SÜPER STAR EĞİTİMCİ; · Fiziksel açıdan sağlıklıdır
SÜPER STAR EĞİTİMCİ; · Fiziksel açıdan sağlıklıdır. · Hayata olumlu ve iyimser bakar. · Hoş bir ses tonu vardır. · Geniş bir yaşam deneyimine sahiptir. · Katılımcılardan öğrenmeye açıktır ve çok okur. · Öğrettiği prensipleri kendi de uygular.

8 · Grupları yönetmekten zevk alır. · Öğrencilerle çabuk kaynaşır
· Grupları yönetmekten zevk alır. · Öğrencilerle çabuk kaynaşır. · Sakinliğini korur ve stresle kolayca baş edebilir. · Dakiktir. Zaman ve kural konusunda verdiği sözleri tutar. · Yüksek beklentiler yaratır. · Katılımcıların tutum ve düşünceleriyle ilgilenir ve onlara saygı gösterir. · Katılımcılara tarafsız davranır.

9 BU 6 MADDEYİ ÖĞRENİP, UYGULADIĞIMIZDA İYİ BİR EĞİTİMCİYİZDİR.
6-ÖĞRENMENİN AKTİF OLMASI 5-MALZEMEYE GÖRE METOD GELİŞTİRMEK 4-KATILIMCILARIM KİM? KATILIMCILARA EN İYİ NASIL ANLATABİLİRİM? (İÇERİĞİN SUNULMASI) 3-BİR DERSİ NASIL YAPILANDIRIRIM 2-SEMİNER HAZIRLIĞI 1-ÖĞRENMEYİ KOLAYLAŞTIRMAK

10 Başarılı Bir Sunuşta Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

11 · Konuşmacı sahnede düzgün görünmelidir. · Doğal rol yapmalıdır
· Konuşmacı sahnede düzgün görünmelidir. · Doğal rol yapmalıdır. · Okuma değil, yorum yapmalıdır. · Konuşmaya hemen başlamamalıdır. · Konuşmaya başlamadan önce ortamı tanımalıdır. · Durağan (monoton) olmamalıdır. · Antipatik olmamalıdır. · Konu başlıklarını kendi stiline göre kağıtlara yazmalıdır.

12 · Dinleyicilerle göz kontağı kurmalıdır
· Dinleyicilerle göz kontağı kurmalıdır. · Kelime haznesi fazla olmalıdır. · Konuşma içinde havayı dağıtmak için küçük şakalar yapmalıdır. · Konuyu renklendirmelidir. · Konuşma süresini iyi planlamalıdır. · Ayakta konuşmaya özen göstermelidir. · Konuşma sonunda vurucu bir mesajla veda etmelidir.

13 İnsan duyduğunu unutur, gördüğünü hatırlar,
Yaptığını ise tam olarak öğrenir. Hem görüp hem duyduğunu kolay kolay unutmaz,

14 (mehtapf06@hotmail.com.tr.)
THANK YOU SO MUCH FOR YOUR ATTENTİON!... Mehtap İYİCE İçişleri Bakanlığı İltica-Göç Bürosu


"EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ SEMİNERİ 08-10/12/2009" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları