Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Adli Muhasebe SELÇUK GÜLTEN S.M.MALİ MÜŞAVİR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Adli Muhasebe SELÇUK GÜLTEN S.M.MALİ MÜŞAVİR."— Sunum transkripti:

1 Adli Muhasebe SELÇUK GÜLTEN S.M.MALİ MÜŞAVİR

2 Adli Muhasebe Nedir?-1 Adli kelimesi Türkçe’ de adaletle ilgili olan, adaletle ilişkili olay, nesne, olgu, husus veya kavram anlamlarına gelmektedir. Adli kelimesi günlük hayatta çok sık kullanılması da adaletle ilgili anlamında cümle içerisinde yer aldığı görülmektedir. Muhasebe, işletmelerin yaşamış oldukları parayla ölçülebilen mali olayları kayıtlayan, sınıflandıran, özetleyen, analiz ve yorumunu yapan bir bilimdir. Adli muhasebe, mahkemeye intikal etmiş veya edecek muhasebe ağırlıklı hukuksal ihtilafların çözümüne yönelik mağdurlara, mağdur olduğunu düşünen kişilere veya avukatlara kendi savunmalarını yapacak veya karşı tarafın savunmasını çürütecek muhasebesel bilgiler sunan, mahkemelerde yazdığı raporu sözlü olarak sunup, hakim, savcı veya diğer ilgililerin sorularını yanıtlayan ve şirketlerdeki yolsuzluk, hile olaylarını araştıran yeni bir bilim dalıdır.

3 Adli Muhasebe Nedir?-2 Adli Muhasebe üç çalışma alanından oluşur.
A) Dava Destekleri B) Uzman Tanıklık (Bilirkişi Tanıklığı) C) Hile Yolsuzluk Suistimal Denetimi (Araştırmacı (Dedektif) Muhasebecilik)

4 Çalışan / Yönetici Hileleri Hile, Yolsuzluk Soruşturması
Adli Muhasebe Satıcı/Alıcı Hileleri Çalışan / Yönetici Hileleri Dava savunma hazırlama Destekleri Hile, Yolsuzluk Soruşturması Kara para ile mücadele Şirket Suçları/ Yolsuzlukları Mahkemede Uzman Tanıklık

5 Hile Denetimi Nedir?-1 Şirketlerde veya kamu kurum ve kuruluşlarında görülen hile, yolsuzluk, suistimal gibi olumsuz davranışları delil ve belgeleri ile ortaya çıkarmak, olası şüphelileri tespit etmek, muhasebesel yönü ağırlıklı olan bu tip olayların bağımsız, objektif ve uzman görüşü niteliğinde yazılı bir rapora bağlanması ve gerekirse raporun mahkemelerde sözlü sunumun yapılması sürecine hile denetimi adı verilir.

6 Hile Denetimi Nedir?-2 Hile denetiminde klasik denetim tekniklerine ek olarak yazı analizleri, soruşturma gibi kaynağını hukuk ve kriminoloji bilimlerinden alan çok daha geniş teknikler kullanılmaktadır. Çoğu zaman kredi kartı yolsuzlukları veya bilgisayar suçlarıyla ilgili durumlarda adli muhasebeci ileri bilişim tekniklerini kullanmaktadır.

7 Hile Denetimi Hile Önleme Hile Caydırıcılığı Hile Tespiti
Hile Soruşturma Hilenin Mali Boyutunun Tespiti Hileye Karşı Önlemler Almak Hile Eğitimi ve Farkındalığı

8 Hile Denetimi Adli Muhasebe Muhasebe Denetim Kriminoloji Grafoloji
Hile Önleme Hile Caydırıcılığı Adli Muhasebe Hile Tespiti Dava savunma hazırlama Destekleri Mahkemede Uzman Tanıklık Çalışan/ Yönetici Hileleri Kara para ile mücadele Şirket Suçları/ Yolsuzlukları Satıcı/Alıcı Hileleri Hile Soruşturma Muhasebe Denetim Kriminoloji Grafoloji Psikoloji Sosyoloji… Hilenin Mali Boyutunun Tespiti Hileye Karşı Önlemler Almak Hile Eğitimi ve Farkındalığı


"Adli Muhasebe SELÇUK GÜLTEN S.M.MALİ MÜŞAVİR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları