Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GELECEĞİN MESLEKLERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GELECEĞİN MESLEKLERİ."— Sunum transkripti:

1 GELECEĞİN MESLEKLERİ

2 GENETİK GENETİK MUCİZESİ İLE;
Gen Terapisi Ortaya Çıkacak: Suçlular üzerinde uygulanabilecek bu yöntem suça yol açan bazı unsurları ortadan kaldırabilir. Soyu Tükenen Canlılar Olmayacak İnsan Ömrü Uzayacak Alternatif Besin Kaynakları Geliştirilecek Genetik Ekonomisi Oluşacak Bitki Sağlığı ve Bakımı, Hayvan Sağlığı ve Bakımı gibi bölümler ortaya çıkacak Adli Tıp Uzmanlığı Daha da Önem Kazanacak

3 MÜHENDİSLİK DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİR
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı: Artık müşteriler hayallerindeki evleri sanal ortamda en ince ayrıntısına kadar görebilecek. Aynı şekilde şehir planlamasının önemi artacak. Uzay ve Havacılık: Çok uzak olmayan bir tarihte insanlar uzayda yaşam alanları yaratabilecek. Alternatif Enerji Kaynakları: Örneğin; neptünyum adında bir enerji kaynağından söz ediliyor. Bunun en fazla olduğu ülkelerden biri de Türkiye. Bilgisayar, Elektronik ve Endüstri Mühendisliği: Bu mühendislik dalları önemini korumaya devam edecek.

4 GELECEĞİN EKONOMİSİ Bankacılık ve Finans Turizm
Tekstil ve Konfeksiyon Ağırlıklı Moda Tasarım Pazarlama İmalat ve Yapı Sektörü

5 SOSYAL BİLİMLER VAZGEÇİLMEZ
Hukuk: Gelecekte bilişim suçları ile ilgili alanda uzmanlaşmış çok sayıda hukukçuya ihtiyaç olacak. Sosyoloji: Ülkemizde ilerde bu alanla ile ilgili farklı araştırmalara ihtiyaç duyulacak. Psikoloji: Yoğun çalışma yaşamı farklı psikolojik rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor. Bunlara çözüm arama çalışmaları psikolojinin önemini daha da arttıracak. İnsanların Diğer Canlılarla İlişkisi: Cinayet işleyen bir insan, cinayet mahalline yeniden döndüğünde oradaki bitkilerin tepkisi çok farklı olabiliyor. Bu teknik kriminal araştırmalarda ABD’de kullanılmaya başladı bile.

6 İLETİŞİMİN ELEKTRONİK BOYUTU
Elektronik Gazetecilik: Bildiğimiz kağıt gazeteler artık o kadar etkili olmayacak. Reklam: Giderek büyüyen tüketim ile birlikte bu sektör her zaman önemini koruyacak. SANAT VE SPOR HER ZAMAN VAR OLMAYA DEVAM EDECEK Doç. Dr. Orhan ÖZSOY “Geleceğin Meslekleri Hangileri”


"GELECEĞİN MESLEKLERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları