Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Google Glass İnceleme Hafta 3 Grup 4: Emre KARAKAŞ Fatih AKKAYA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Google Glass İnceleme Hafta 3 Grup 4: Emre KARAKAŞ Fatih AKKAYA"— Sunum transkripti:

1 Google Glass İnceleme Hafta 3 Grup 4: Emre KARAKAŞ Fatih AKKAYA
Halil GÜVEL Hüseyin ÖZKAN Kübra KANTARCIOĞLU Şeyda KERVAN Okan YİGİT Hafta 3

2 Tasarım Google Glass donanım olarak en geniş 13.3cm ve 20.3 cm ile cebinize pek sığabilecek bir donanım olarak göze çarpmıyor. Titanyum bir kafa bandı bulundurmakta ve taşıma olanağınız kısıtlı. Gözlük pil gücü itibariyle şu an ki android telefonlarda yaşadığımız sorunu barındırmakta: “1 günü tamamlayamayan bir pil gücüne sahip”

3 İlk Kullanım Google Glass üreticileri ilk kullanımda sağ üste bakmada sorun yaşanabileceğini odaklanma sorununun olabileceğini belirtmekte. Ayrıca ilk kullanımlarda günde 1-2 saatten fazla kullanılmaması önerilmektedir. İnsan tek gözü bir noktaya odaklı iken başka bir noktaya odaklanabilen bir canlı değildir. Daha doğrusu bu “doğru bilinen bir yanlıştır”. Tam da dersimizin konularından biri olan bu kullanım Google’ ın yaptığı kullanılabilirlik testlerinde anlaşılıyor ki, tek gözümüz ile gözlüğe odaklanmışken güncel hayatınıza devam edebiliyorsunuz.

4 Google Glass Kurulumu ve Telefon Entegrasyonu
Glass’ ı aldığınız zaman daha doğrusu ticari bir noktaya geldiğinde alabildiğiniz zaman kurulumunu web üzerinden bir klavuzun da yardımıyla yapıyorsunuz. Wi-Fi ayarlarını yapmak standart bir android telefona göre çok daha kolay. Kurulum aşamasında Şifre – QR Kod ile kurulumu bitiriyorsunuz. Şifreyi girdikten sonra gelen QR Kod’ u izliyor ve giriş yapıyorsunuz.

5 Google Glass Kurulumu ve Telefon Entegrasyonu (2)
Telefona bağlama noktasında en ilginç nokta ise iPhone5S ile eşleştirilebiliyor olmasıdır En büyük rakibiyle bazı noktalarda ne kadar iyi geçindiğini gösteriyor Google Glass Android telefonlarla cep telefonları ve Google Play’ den daha verimli çalışmaktadır.

6 İşletim Sistemi Öncelikle bir Touchpad’ i barındırıyor. Menüler arası geçiş ve çeşitli işlemler yapılabiliyor. İşletim sistemi Google Now’ da bulunmakta olan kart tabanlı bir kullanıcı ara yüzüne benzemektedir. Yakında bu konuda bir çok değişikliğe gidileceği düşünülmektedir. Kart tabanlı işletim sistemleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için:

7 Uygulama Alanları Yazılım dünyasındaki yazılımların global adı Sowftware yada Ware olarak adlandırılmaktadır. Google Glass’ ın yazılımlarına ise Googleware adı verilmektedir. Şubat 2014 verilerine göre Google Play ve iOS Store’ a göre çok az sayıda uygulama bulunmaktadır. Şubat verilerine göre sadece 37 uygulama bulunmaktadır. Bunlardan bazıları Google Hangouts, takvim, ajanda gibi…

8 Kamera ve Video 5 megapiksellik bir kameraya sahip olan Glass 2528 x 1856 çözünürlüklü fotoğraflar çekebilmektedir. Fotoğraf çekmek için 3 yöntem mevcut: 1- “OK Glass” demek 2- “Take a picture” demek 3- Sağ gözünüzü kırpmak

9 Genel Teknik Özelikler
Andorid işletim sistemine sahip olan gözlüğümüzde akıllı telefonlarımızda olan özellikleri barındırabilmektedir. Bir komut ile birlikte çalışmaya başladıktan sonra sizin emrinize amade olabiliyor.  Kamerasının da olması ile birlikte kendisine 3. Göz dersek pek de hataya düşmemiş olacağız.  Bu minik kamera ile 720p HD video kayıtlarını yapabiliyoruz. 

10 Genel Teknik Özelikler (2)
GPS, WIFI ve Bluetooth özelliği ile de hem bağlantıları kontrol edip hem de diğer mobil cihazlarla bağlantı kurabiliyor. Kendi içerisinde verileri 16 GB lik bir hafızada tutabiliyorken bunun yanında  İşlemciye yardımcı olan 1 GB lık da bir RAM olması cihazın hızına hız katmaktadır. Çift çekirdek teknolojisi ile de hız ve performansı bir arada sunabilmektedir.

11 Sonuç Google Now, Google Maps, Gmail ve Metin mesajları ile telefonunuzu bir kenara atmanıza neden olabilir. Çok ufak vücut hareketleri ile Fotoğraf ve video çekebiliyor. Pil kalitesi ortalama bir android telefon kadar. Fakat şu an sadece geliştiriciler kullanabiliyor.

12 Kaynak


"Google Glass İnceleme Hafta 3 Grup 4: Emre KARAKAŞ Fatih AKKAYA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları